» »

Težave z monitorjem Samsung

Težave z monitorjem Samsung

-štajerka ::

Kupila sem Monitor LCD 17" Samsung SyncMaster 730BF, imam pa naslednje težave: tekst na določenih mestih "miglja", drsnik (npr. pri Excelu) na desni strani prav tako (stolpec pod drsnikom ima "karo"), neaktivni meniji v določenih programih (Word, Excel...), ki so sicer obarvani sivo, so tako bledi, da se sploh ne da prebrati, ozadje v Lotos Notes je čisto popačeno.... Slika, ki pa jo recimo uporabim za ozadje, pa je res lepa, brez napake!?!?

Računalnika sicer ne uporabljam za igrice, le za delo (Office, Internet, Pošta...), tako, da je res moteče, da je ravno pri teh programih problem s sliko (uporabljam recimo eno aplikacijo v Explorerju, kjer se aktivna (sicer bela) ter neaktivna (siva) polja s tem monitorjem sploh ne ločijo!!).

Probala sem spreminjati kontrast, osvetlitev,... pa nič ne pomaga. Resolucijo imam nastavljeno na optimalno (1280 x 1024). Monitor je priključen na starejši računalnik (2,5 leti) z ATI RAge grafično kartico 32 Mb (ponovno sem naložila gonilnik, kar pa problema ni odpravilo).

A je možno, da gre za nekompatibilnost, ker je računalnik starejši? A mi lahko kaj svetujete.

Hvala za nasvete!

fahrenGONE ::

730BF in 930BF imajo original nastavitve ok in bi moralo delati brez problema. Nastavi si resolucijo na 1280x1024 (32bit) in po moznosti uporabi DVI kabel, ampak z Rage to verjetno ni mozno, sicer pa tudi VGA kabel mora delat ok. Ce ni druge, preizkusi monitor na drugem pcju ali pa pod drugimi windowsi/linux.

štajerka ::

Kot sem napisala imam nastavljeno resolucijo na 1280x1024 (32bit). Monitor sem preizkusila na drugem pc-ju in dela ok, na tem istem pc-ju pa navaden monitor dela ok, drug lcd pa ima spet iste težave.

SavoS ::

jah.. čas bo za novo grafično....razmišljaj v smeri z DVI izhodom.....
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

radiator ::

Nastavi najnižjo možno frekvenco osveževanja. Verjetno bo to 60Hz.
Kaj je jutri že bilo?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o LCD od A-Ž (strani: 1 2 3 4165 166 167 168 )

Oddelek: Kaj kupiti
83751026110 (21508) KTr1sk
»

Kateri TV tuner za 22" LCD (zunanji) ?

Oddelek: Kaj kupiti
132684 (2265) Volk|
»

Nastavljanje ločljivosti monitorja

Oddelek: Pomoč in nasveti
182250 (1906) mat123
»

Zahteve za gledanje divx filmov