» »

spread spectrum

spread spectrum

sirotka ::

Ko navijam proc, mi pri mhz piše se on ali off-spread spectrum, pa me zanima kaj je to, ker pr 66 in 100mhz je on in off, pri umesnih pa je al on al pa off:)))8-O8-O

VASkO ::

to je funkcija, ki zaobli vogale napetostnih vrhov clock generatorja na plosci in je uporabna, ce imas RMI motnje v racunalniku, s to funkcijo jih zmanjsas...

a, kaj so rmi motnje?

Brane2 ::

>to je funkcija, ki zaobli vogale napetostnih vrhov clock generatorja na plosci in je uporabna, >ce imas RMI motnje v racunalniku, s to funkcijo jih zmanjsas...

Nije bash ali blizu :))

Fora pri spread spectrumu je v tem, da frekvenco sistemskega takta narahlo varira okrog osnovne. Ce mas FSB na recimo 100 MHz, bo ob vklopu SS-a ta nihala par (mogoce tud par deset)
kHz gor in dol. V cem je fora tega ?
Na ta nacin so razporadil motnje tko, da odgovarjajo nekim standardom.
Take note, da s tem radijsko sevanje ni nc manjse, le oprema pride na danem testu skoz.
To je bolj zato, da lahko deklarirajo "nasa oprema ustreza CE standardom", kot pa da, ma kakrsnokoli uporabno vrednost.
Obstaja (bolj teoretcna) verjetnost, da bi te spremembe v taktu znal nagajat delu dolocenga hardvera in recimo kakih picajzlastih benchmark programov. Sam nisem nikol opazu tega, sploh pa imam SS izklopljen, za vsak primer...

A, ok tnx

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hynix je razvil DDR4 čipe

Oddelek: Novice / Pomnilnik
337945 (6749) Bistri007
»

Sandy Bridge brez navijanja?

Oddelek: Novice / Procesorji
478310 (7001) PrimozR
»

Kar pošten overclock [>:D] (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
557694 (5423) BaRtMaN
»

Ideja za hardcore modifikacijo oz. Ko ima človek preveč časa!

72398 (2187) TribesMan
»

FSB ne gre več kot 112

241404 (1229) --Switch--

Več podobnih tem