» »

Zaspanost

Zaspanost

«
1
2

civic_ ::

spat hodim približno ob 23.30 ampak isto je če grem ob 23.00. ustajam ob 6.30 zjutraj me sprašujejo foksi in vsi kaj mi je spim megli se mi pred očmi ker se mi solzijo od zaspanosti, komaj hodim, se premikam, gledam govorim, oči me pečejo od zaspanosti, sploh ne morem met odprtih oči vglavnem grozno. tega ne zdržim več potem sem zaspan še cel dan do večera. s kafetam se nočem začet nalivat. telovadba me ne zbudi ker imamo jo ponavadi prvo uro. začel sem jest več zelenjave. kaj storiti? ob 20.00 ne bom hodu spat.
ali lahko zdravnik kej pomaga.

star sem 16 let, 195cm
75kg

aljazh ::

Absolutno iti k zdravniku.

fahrenGONE ::

To je samo od lenobe. Daj se malo zmigat pa bo.

Kami ::

Jah, nisi edini, nekateri pač rabimo dosti spanja.

Edina rešitev je da greš spat, druge ni.

Kava ne pomaga, vsaj meni ne.

jurre ::

prevec spis:D
ne vem, jaz sem vcasih ugotavljal..sem sel tako kot ti spat ob pol 23h ali pa ob 23h, vstal pa 6.15 velikokrat zaspan. Potem sem pa kdaj poslusal musko, ali pa se kaj spilal na racunalnik pa sem zaspal ob polnoci, enih (jz ze jao kako bom zjutraj vstal) potem pa nisem bil cist nc zaspan..ne vem ke je logika, vednar se se parih ki jih poznam dogaja isto

fahrenGONE ::

Jap to bo drzalo. Vcasih je boljse spat 6 ur kot 8. Napolen je spal samo po 4 ure (boga vojska pod njim hehe).

#000000 ::

Ja kva zmatran si, lahko da nisi navajen ustajat ob te uri, torej spat ob 20.00 in bo uredu. 'am kva pa če maš trakulo in ti ona vso energijo pobere' :D :D :D :D

Sergio ::

Lahko da je kej globljega. Obisci zdravnika.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

aambro ::

Poskusi manj jest in poslusaj telo, kdaj hoce v naravo, na sprehod, na kolo. Ne vem koliko jes.. ampak to je delovalo zame, pa nisem jedel prav veliko. Ze dolgo ne jem vec "do sitega" - to pomeni, da si nafilam zelodec do konca. Zadnje case pa sploh ne vec mesa, ampak samo malo sadja in zelenjave. Zdaj se ravno testiram, kdaj postanem zaspan glede na kdaj si dam hrano v usta. Manj ko jem, manj potrebujem spanca in bolj zbujen sem cez cel dan.

Zdravniki so dvorezen mec. Ce ti povejo slabo novico, gre velikokrat se na slabse zaradi anti-placebo efekta. Zaradi sekiranja in slabe volje.

ABX ::

Ma kakšna lenoba, jaz sem len in lahko spim po 12 ur skupaj. Pa sploh ni važno kdaj grem spat.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Alexis ::

Zdravo revez zaspani!

Mozno je da je utrujenost zaradi prehrane in da imas nizko raven hemoglobina v krvi, se pravi premalo zeleza. Tako da pridno jej zelenjavo, lahko pa tudi dobis zadevo v sumecih tabletah pa spijes eno na dan! Aja pa cim vec vitaminov in mineralov. Drugace pa ti kasna urica spanja vec pomojem niti najmanj nebi skodila....

pa po pamet fantin!

lp
live life and when it ends...enjoy in death

WarpedGone ::

Potrebe po spanju so različne ampak pod 7 ur ni zdravo za nikogar. Se najdejo frajeri, ki majo par ur čist dost, ampak s tem samo seb jamo koplejo. Pomanjkanje spanca se kaže tut na mnogo drugih načinov, ne le v zaspanosti čez dan. Motnje koncentracije, spomina, nervoza etc. Pa tudi v tem da tako zelo paše u soboto potegnt do 10ih. Če deficita nebi bilo, bi bil tut u soboto ob sedmih zjutri povsem pr seb.

Če ti po sedem ur spanca na dan ni dost, poveči to na sedem ur in pol, ob enajstih hodit spat ni nobena katastrofa. Še bol kot količina pa ja tle pomembna kvaliteta. Poskus se navadit vsak dan ob isti uri hodit spat. Če ma telo standarden ritem, lahk več potegne iz spanca. Poskrbi da maš u sobi mir (nobenga vkloplenga kompjuterja in ventilatorjev) ter odprto okno (dost svežga zraka, nižja temperatura). Preveri ležišče, mogoče je premehko / pretrdo zate. Pred spanjem se navadi spit kak kozarec vode, da zmanjšaš učinek dehidracije.
Tut ni slabo, če si nabaviš kakšno branje za pred spanjem. Že 15 minut branja ti fino ustavi dnevni ritem in potem hitreje in bol kvalitetno zaspiš.

Verjetno ni nič narobe s tabo, lahko pa zaradi pomanjkanja spanca rata.
Zbogom in hvala za vse ribe

WarpedGone ::

Aja, pa ne pričakuj in ocenjuj učinkov že po eni sami noči. Spremni ritem in vztrajaj vsaj kak teden. Stanje se mora izboljšat. Če pa ne, pa takoj k zdravniku.
Zbogom in hvala za vse ribe

fahrenGONE ::

6 ur je tudi lahko dovolj oz. vsak naj zase ugotovi, bo se najboljse.

Randomm2 ::

Js spim med počitncami tok dolg spim da me glava boli:D , drač pa hodm spat in se zbujam ob podobni uri, pr men pomaga dolgodoneča budilka ali pa da se dirkeknto vsedem za komp, sicer nism nič manj utrujen toda vsaj vem zase!
Mess with the best die like the rest.

Blum ::

Jaz vem pa eno "foro", ki meni in še nekaterim pomaga! :) Prebral sem jo pa v neki reviji...

-> Ko boš šel spat, ali je to 23h ali je to 00h .. vglavnem, ko boš šel spat z glavo butni v blazino tolikrat, kolikor bo ura, ki se jo imaš namen zbuditi:)
zgled: namen se imaš zbuditi ob 6h, ko greš spat, vsekaš z glavo 6x v pušter.
To bo seveda delovalo, če si boš tudi naštimal budilko (ali pa tudi ne) ob tej uri. Seveda se pa lažje zbudiš, ter si naspan. Je pa tudi odvisno od tipa človeka, oz tvoje psihe. (stvar ne deluje vedno, zato se ni dobro zanesti nanjo).
Poskusi... Mogoče ti bo pa pomagalo (meni je) 0:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Blum ()

Mediator ::

mislim da ma dost ljudi take probleme..

Ginginova ::

Definitivno hodiš prepozno spat.:O
Moderna medicina, predvsem raziskave človekovega spanja in delovanja človekovih možganov so pokazale, da je človekov spanec najkakovostnejši med 21. uro zvečer in polnočjo. V principu se bolj kakovostno naspiš, če greš spat ob 21. uri in se zbudiš zjutraj ob 5. uri, kot če bi šel spat ob polnoči in se zbujal ob 8. uri zjutraj, čeprav bi v obeh primerih spal 8 ur.

Skratka, stari kmečki režim spanja je znanstveno potrjen kot boljši od modernega, ko hodimo spat ob štirih zjutraj in spimo do kosila. >:D

Sama doza spanca pa je spet odvisna od človeka do človeka. 7 ur kakovostnega spanca dnevno je neka srednja doza, nekateri rabimo kako uro več, nekateri uro manj. Odvisno tudi od dnevnih fizičnih in psiholoških obremenitev.

Ogo

Defender_X ::

pri dostih stvares so tudi krive pojstle

BigWhale ::

Warped,

Jaz spim po sest ur, pet recimo kako leto in pol. Se vec. Se je dogajalo, da sem spal po stiri ure, 14 dni skupaj, pa ni nekih posledic.

Ja frajerji se najdejo, moj foter pri svojih 57 spi kake pet ur na dan, pritisk ima 'solski' 120/80 pa redno hodi kri dajat, pa zaenkrat se nic narobe z njim... Mnjah...

Ni vse glih fatalno... ;)

Nejc Pintar ::

Imam tukaj v bližini en kritičen primerek ki spi po 2-4h na dan, se ponoči sprehajaš pa ga slišiš ko s koso kosi:D, mam pa v družini drug ekstrem, brat gre spat ob desetih zvečer, vstane ob osmih, gre malo na faks, pride recimo ob dveh in spet zaspi do štirih, petih:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

strictom ::

Hodim spat ob cca. 12ih in sem mel včasih probelem z vsatajnjem. Me je šlo na kurac zvonenje od budilki in sem se enkrat zbudil in jo dobesedno zdrobil v levi roki 8-O

Sem pa rešo to na tak način da daš na telefon eno zelo nadležno muziko in ga zvečer vržeš v en kot sobe pol pa ne preneseš in se prisilš ga poiskat :D

Tear_DR0P ::

jah dohtar ti lahko pomaga, lahko pa tudi ne.

ti pa si lahko pomagaš sam ali pa zelo škoduješ - sam se odloč

pa še moja izkušnja - jst spim med 7 ur in 8 ur. Po tolkem času se zbudim, če grem samo na WC in nazaj spat, se zbudim zelo utrujen, če se zbudim prej in ne zaspim nazaj, sem po parih urah noro zaspan in morm še doštukat tist kar mi je zmankal in kakšne pol ure zram. Je pa to v času študija, ko dost manj fizično delam.
Mam pa tudi obdobja, ko je dovolj po 4 ure spanja, ves teden - zraven pa lahko še noro žuram al pa fizično delam
mam pa rad zelo trda ležišča - tla prekrita z enim kocem(odejo) normalne debeline - al pa spalka na armafleku in zemlji je najboljš - če spim v premehkih posteljah, se ne naspim tud po 12 urah spanja
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

gzibret ::

Meni pa pomaga telesna aktivnost. Če se zjutraj vstajam zelo zaspan pomeni, da moram iti tisti dan vsaj za 2 uri na kolo in se ornk zgonit. Ali pa laufat... Ali tenis (malo drago)... Naslednje jutro je spet OK, efekt pa drži 2 do 3 dni.
Vse je za neki dobr!

civic_ ::

sem v dijaškemu domu pojsle so...
-jogi je debel manj kot 10cm
-pred spanjem pijem
-zjutraj me tudi zaradi ležišča vse boli
-glede čležišča se ne da pomagat
-ko sem doma spim od 2.00-8.30-9.00 in sem zbujen (jogi mam nov)
-če grem ob 21.00 spat..kdaj bom pa na računalniku? računalnco imamo lo od 19.15-22.00

najbrž je problem ležišče...ampak glede tega se ne da nč narest. morda je nizek pritisk

ko se zbudim...kar se sicer lahko potem se pa stopnjuje zaspan sem včasih do večera ali pa do popoldne. nikoli nisem imel problemov z tem (kot otrok sem ustajal ob 6 pa bi lahko šele ob 7.15 pa mi ni bilo problema in sem kaj bral, naredu nalogo..)

nažiram pa se ne kaj posebno, telovadba očitno ne pomaga ker jo imamo ponavadi zjutraj prvo uro :'(

PS. danes je pri slovenščini kjer še posebej spim (v 1. vrsti pred katedrom) je rekla da bo klicala vzgojitla in kaj da delam ponoči...:D pa sem reku da spim

iskra ::

Jst sm cela lenoba. Če padem enkrat v ritem, lahko prespim cel dan. Se pa zgodi, da vsake toliko moram vstat okrog 7h zjutraj in sem tisti dan "on-fire" do 0:00. Vseeno priporočam posvet z zdravnikom.

Kolega s faxa v Ljubljani je okrog marca začel postajat nenormalno zaspan in utrujen. Na koncu so ugotovili, da ima otečeno srčno zaklopko... Štorja se še vedno vleče.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Tear_DR0P ::

fukn postlo na bok, pa jogi na tla,
če ne pomaga, fukn yogi v omaro, pa dve dekni na letvice

pa ne mi rečit ne gre - jst sm v Velesu(makedonija) to naredu v dijaškem domu (res je sicer da sem bil tam gost) pa ni ihče nič bentu, fizično je pa že blo izvedljivo (štir postle v sobi, med postlami plac za kolene, smo vse postle dal na bok in ob steno, jogije na tla, pa smo skup spal - res je da sm bil sam s puncam v sobi pa je blo mal lažje :D - sam vse se da)
to sm pa naredu zato, ker spijo na postlah, ki so kot gugalne mreže
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

ReBi ::

eee, dormeo?

mzidy ::

Js ga mam in je res super:P

tx-z ::

Blum, tista tvoja "fora", lažje je da si rečš, ustau bom ob tej uri, spau bom dost(8ur+) tko da nimam kej da sm še zaspan to je to...zjutri se lepo zbudiš naspan in je vse uredu;)
vse je v tvoji glavi:P
tx-z

jurre ::

eto spet jaz, vceraj je bil dolgcajt zvecer pa sem rekel grem kar spat (1 uro prej kot ponavadi hodim) in sem bil zjutraj tak, da zase nisem vedel..tko zaspan ze nisem bil dooolg casa. Pa dons sem cel dopolne zehal..:\ danes ne grem prej spat pa ce ne vem kaj:D

tx-z ::

lahko bi že spau;) lahko noč vsem, cuz i'm goin! ;) :)
tx-z

WarpedGone ::

ja, dormeo je ena od stvari ki jih je top shop dobr zadel. Iste klase izdelki od mebla se začno tam pri 50k SIT, pa nebi reku da so ne vem kolk bolš. Prvo noč je blo mal čudno, en tedn sm komi čaku večer da se uležem, zdej sm se pa navadu. Bolečin v hrbtu ni več.

Blagor tistmu, ki se uspe naspat.
Zbogom in hvala za vse ribe

ReBi ::

mah, moja punca ga ma... k se na vadš je res fajn. sam pol pa, ko pridm v svojo posteljo, pa ne morm zaspat, ker je enostavno premehka.

frenk ::

prehrano zamenjaj za presno...torej samo sadje in zelenjava, ki nista toplotno obdelana...deluje 100% ampak morš prakticirat vsaj en tedn...pa vode al pa radenske pij čimveč(nobenih sladkih sokov)...pa raj jej več sadja kot zelenjave, ker boš dbil veliko več energije...če to ne pomaga ti lahko pomaga samo še dobr dohtar:D ...al pa ne:\

wishmaster ::

Mene je ponavadi zjutraj bolela glava ,ko sem spal po 8 ur in več,pa sem se zjutraj ravno tako počutil kot da ne bi nič spal.Preveč spanca tud škodi.Recimo pri meni je tako: V tem letu sem se navadil da grem ponavadi spat ob polnoči zbudim se pa ob šestih in nisem zjutraj nič zaspan.Pred letom sem pa ponavadi spal po 8 ali 9 ur. In res je trajal nekaj mesecev da se se navadil na tak tempo .Sedaj se ponavadi zbudim že brez budilke(če seveda nisem od prejšnega dneva pod gasom:D .Moti me pa to da grem spat recimo ob 22.00 pa ne zaspim do polnoči .Al pa recimo v sobotah in nedeljah ko bi lahk spal dlje ,pa ne morem . Vse je odvisno od človeka do človeka . Na prehrano ne pazim kaj veliko (glede spanja). Ponavadi zvečer spijem kavo ob 9 ali 10 ,pa tud lahk zaspim takoj. Ker loj pa ne bo celo noč spal .

civic_ ::

danes sem bil kar človeški. zvečer sem spil malo več kot pol litra vode in se zelo zgodaj zbudil še kar zbujen :D ampak tega ne bom več prakticiral.
danes grem spat ob 11.00 bomo videli kako bo jutri.
presne hrane ne morem jest ker nisem doma.
100% je vzrok ležišče ampak tle se ne da pomagat.

len sem res zelo ampak to pomeni da se mi nič ne da ne pa da ne morem nič kar je velika razlika!
bom poročal

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: civic_ ()

Doman ::

Danes sem si privoščil malo več spanja. Spal sem točno 12 ur, in nič mi ne manjka:D

LordWorm ::

Berac mogoce pa spis na sevanju. Fajn bi bilo da najames radiostazista in naj ti precekira sobo. Stane ampak zarad teh sevanj lahko dobis raka!
Kar se oci tice, mogoce rabis kake GenTeal kapljice, ki ti navlazijo oci.

Kar se spanja tice, 8ur je nekak optimum za tiste k rabmo vec :)
Tut jst mislim da bi vsaj kak teden lahko hodil prej spat, pa vode spij 3/4 litre na dan, res. In navadne vode.Folk se obnasa kot da je H2O neka pijaca za berace, v resnic je pa najbolse sploh!
Pred spanjem pa ni slabo malo mleka spit ker te pomiri.

Sadida ::

A je možno da mam js kej sevanja, ker mam tle zravn postle isdn postajo pa tisto belo NTBA škatlo?8-O

ajin ::

Draga DUSA!

Ulezi se, lepo zapri oci, sprosti svoje telo, dihaj globoko in pocasi ( vdihuj)skozi nos, ce bos pozoren na dihanje bos slisal zvok SO in skozi usta ven, bos slisal HAM. LAhko uporabljas in ponavljas to mantro med tem ko dihas, ali bolje pozorno poslusas svoje dihanje.
DIhas s trebusno predpono, to pomeni da se ulezes na hrbet , dvignes noge , tako da se podplati dotikajo postelje, (samo da dobis obcutek dvigovanja trebusne predpone, lahko lezis, ali pa v stojecem polozaju tokom dneva, to je naravno dihanje in naj bolj pravilno,tako si dihal ko si bil dojencek). Vdihnes s trebuhom tako da se dvigne tvoja trebusna predpona, ko jo naplonis z pocasi vdihujocim kisikom, potem se napolnis pljuca- TA vdih JE SO in je globok, pocasen. Izdihnes obratno, torej pljuca izpraznis in potem trebuh gre noter- IZdih, zvok je HAM.

ZAgotavljam ti da bos lepo spal, in tvoji mozgani bodo bistrejsi, budni, LAhko pa cel dan to delas tudi ko ne spis, tvoja odlocitev
Upam, da sem bil razumljiv, ce imas vprasanja , vprasaj ;)

Lep pozdrav!

satfinder ::

"Soham-Hamso" deluje (uporabljam leta).

Sam uporabljam dodatno t.i. "Tahionske" generatorje energije. Le-ti osebo - uporabnika energetsko uravnotežijo: vitalno, čustveno in mentalno.

Spanec je globok, človek se zbuja naspan in spočit. Oba "tahionska" generatorja delujeta tudi preko dneva, če jih nosim pri sebi. Počutje je uraunoteženo prežeto z notranjim zadovoljstvom.

U te "čira-čara" stvari drugače ne verjamem! "Tahione" sem dobil na "probo". Sprememba je bila očitna.

Znancu (shizofreniku z uradno postavljeno diagnozo) so se imaginarni "prisluhi, zvoki..." "z uporabo Tahionov" zminimalizirali na minimum glede na njegovo prejšnje stanje.

"Tahionska" generatorja (dva navidezno enostavna proizvoda...) delujeta toplo in prijetno.

V nasprotju z bio-piramido, ki tudi služi namenu. Vendar je "mikro klima" pri piramidi hladnejša. Pri Luxor Karnak "transformatorju" frekvenc zemeljskega polja pa je "mikro klima" toplejša,
energija v človeku pa manj uraunotežena.

V odnosu na "radiestezijsko" delovanje "Tahionov".

Tahioni so "kao neke informacije..." u mandala obliki. Material pa je umetni skaj (nekaj temu podobnega). Prijeten in topel na dotik. Tudi sevajo prijetno toploto, če se drži roko nad njimi. Se čuti v dlaneh.

Delujejo "radiestezijsko", ko se jih položi v zemeljsko magnetno polje. V pozitivno cono (se ugotovi z nihalom). Delujejo kot energetski stabilizator. Vitalno, mentalno, čustveno. Ko se jih nosi pri sebi.Človek pri delu z računalnikom lahko dela "non-stop". Ne da bi bil (pretirano) utrujen.

Osebno Tahionskih generatorjev ne nameravam vrniti "dobavitelju". Jih bom odkupil.Kot večina, kateri so jih "stestirali" na sebi.

Proti "utrujenosti" je treba živeti zdrav način življenja (bazično-kislinsko uraunotežena prehrana, kreativen življenski slog, razmišljanje, sprostitvene dejavnosti...., zmerna telesna aktivnost ).

Napredni posamezniki v "Soham-Hamso": v Jogi, Meditaciji, Avtogenem Treningu, Yoga Nidri, Tao Revitalizaciji, Chi gongu... Pa poznajo tudi upliv seksualne energije na zdravje, počutje in vitalnost posameznika.

Za ta področje se pa že tudi v SI knjižnicah, knjigarnah dobi kaka uporabna literatura v slovenskem jeziku.

Uravnoteženi posameznik je čustveno zrela osebnost. Izžareva notranji mir, zadovoljstvo. Kreativno razrešuje vsakodnevne situacije.Vsakodnevno skrbi za mentalno higieno.

In tukaj ni mesta za kronično utrujenost. Razen ko gre za "višjo silo": bolezen, extremno pateogene življenske okoliščine... Tudi ekstremno negativno polje zemeljskega sevanja, kjer živimo, spimo, delamo.

Drugač pa, ko je človek utrujen, naj počiva. Ko je lačen in žejen. Naj je in pije. In naj ne zapleta življenja z neumnostmi in "neproduktivno navlako".
Korak do konca in Naprej :).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: satfinder ()

Doman ::

Pa cena?

satfinder ::

Sam sem dal kavcijo. In prejel potrdilo o plačani kauciji.

Nepoškodovano lahko vrnem v 30 dneh. Ni nobenega problema. Ker določen procent ljudi ne občuti nič. Večina pa.

Za dva generatorja sem položil 12.000Ksit.

Men deluje. Dober je pa znat določit + cono pri ležišču in si zagotoviti dodatno še dober spanec. Pa pred PC oz. monitor ga položim. In se pozna.

Pred PC-jem sem drugače zadnje leto povprečno cca. 12ur dnevno. Linux "neznanje" pa uzrok :).


Za "+ cono" pa, če bo tle zanimanje, lahko u parih stavkih napišem kako jo določit. Z roko (dlanjo), oz.
ključem obešenim na vrvici. Da se ne zapravlja za nihala in podobna "čiračara".
Korak do konca in Naprej :).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: satfinder ()

Duke Nukem ::

spij kak redbull ,men to pomaga samo ,ne za dolgo :D

satfinder ::

Pomaga tut kaj pojesti. Pa kako pivo čez zliti. :)
Korak do konca in Naprej :).

civic_ ::

tako je doma ko sem mi je 5 ur zadosti spanja proiblem je ležišče, bioenergetikov ne morem v dijaški dom vozit, elektronike nimam računalnika...zdaj je nekaj časa blo ql zdaj je pa spet začelo. pred spanje m vsak zvečer spijem pol litra vode.

steev ::

Uzameš speed, pa si poln energije ceu dan, edin problem kle je dnar ... |O
:|

satfinder ::

http://www.cangura.com/

Kupu 2komada, postavu in je ok. ! komadEn komad na moji ekstremno patogeni spalni coni bil premalo.

Prej: mraz v hrbtenici/tresenje, nespečnost. Zdaj: spi se odlično. Mraza v hrbtenici (lega na hrbtu) ni več. Hrbtenica zdaj topla. Razlika kot dan in noč glede na prej.

Postavu pa vzhod-zahod (menda deluje tud sever-jug). V kolkor greš v akcijo javi, da ti u parih stavkih povem, kako se postav optimalno oz. dela z nihalom. Da zadeva deluje optimalno. Da ni stran vržen denar.

Lahko si pa za probo narediš ene dve keopsovi piramidi iz kartona in experimentiraš. Je brezplačno. Itak gre za sevanje oblike.

----
Skrajšal link.
Korak do konca in Naprej :).

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

Sam pazi zdaj, da ti naujo kakih krogov delal po solati...

;>
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

(ne)spanje

Oddelek: Loža
474381 (3144) energetik
»

Razsche*ukan bioritem

Oddelek: Loža
363354 (2239) SkIDiver
»

Vsaj koliko spanja potrebujemo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
507207 (5881) TribesMan
»

Spanje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
738390 (6722) nokia6310
»

Spanje v okviru časovnega intervala

Oddelek: Znanost in tehnologija
302667 (1765) pikachu004

Več podobnih tem