» »

Vent

Vent

Elemen_T ::

Kateri ventilator je najtišji, pa še vedno dovolj močan za mojega AMD Duron 800?

Zanima me še kateri vent se bolj sliši...tisti ki je v napajalniku al tisti na procu?

LP

gorenc ::

tist na procu zraven trese se celo kisto:)

msmiha ::

1.Najbolj tihi in zelo kvalitetni so Zelmani.
Tahladilnik je zelo drag pride namreč okoli 11K SIT v Mlacomu.
2. Odvisno kak ventilator maš na procu. Meni se bolj sliši On, ki je na procesorju kot pa tisti,ki je v napajalniku.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

kuglvinkl ::

Npr. Aplphe slovijo kot Jumbo-jeti, ja se strinjam, ni laahka odločitev. Mogoče bi probal, kot je nekdo na forumu, podložil ventilator (CPU) z nekimi podložki.
Your focus determines your reallity

11k :) To pa je res malo too much.

Danes sem na netu bral varianto, da z lakom za plastiko obarvaš ventilatorjeve membrane...je to bp?

Kaj pa tisti podložki, kuglvinkl? Poveš prosim kaj več o tem?

hvala
lp

LuiIII ::

Ja jaz sem podložil vent na mojem Vulcanotu 6Cu+, ki je bil, povdarek na bil, zelo glasen. S poiskušanjem sem namreč ugotovil, da je sam vent glasen predvsem zaradi bližine reber (turbolenca) in trdega vpetja na sam hladilnik. S dvostranskim samolepilnim trakom (naj drži nekaj kg/cm2) sem ubil tri muhe na en mah:
- mehko vpet
- 1mm nad hladilnikom
- ni mi treba ga "šraufat", ko hočem zamenjat ventilator
Poleg tega sem še znižal obrate na ventu s primernim (5ohm/4W) preduporom na ~6800rpm (prej 7400). Se pozna veste!

Lui

kuglvinkl ::

In ta dvostranski lepilni trak se da kupiti kje?
Your focus determines your reallity

LuiIII ::

Ti, pojma nimam, sem ga slučajno dobil od kolega. Lahko ti pa ga opišem. V bistvu ne gre za trak, ki je navit v kolut, ampak za nekakšne ploščice. Debele so okoli 1mm in so v škatlici. Podobno kot "flajštri". Firma trakov je bila mislim Tesa. Držijo hudo dobro in so po mojem prvenstveno namenjeni leplenju kakšnih kljukic in podobnih artefaktov na ploščice. Gotovo jih boš dobil v malo bolje založeni papirnici. Srečno!

Lui

Tak trak se da dobiti marsikje.

Mi ga uporabljamo za lepljenje zaves...še sam v bistvu nevem točno zakaj.

Bom fotra vprašu kje zadevo staknit ;)

totimato ::

Dobi se v Merkuru. Imajo več vrst Tesa samolepilnih dvostranskih trakov. Tisti z "držalom" so najboljši po mojih izkušnjah.

držalo = ko vzames nalepko iz ovoja ima en konec, nelepilen. To pa zato, da ga lažje odlepiš, ko ga želiš odstraniti. Samo potegneš, pa je.

lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

hd 4850 + AC accelero s1 rev 2 ?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
717831 (5670) M-XXXX
»

S čim zvočno izolirat ohišje? (strani: 1 2 )

828327 (5822) Kato
»

tišanje napajalnika

292353 (1673) WinsuckeR
»

Kako utisati Vulcano6 Cu+

141239 (1008) iga
»

ATHLON