» »

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
88 / 248
»»

opajec ::

Amino IR tipkovnica?? nihče ne uporablja?

SasoS ::

ne...sem pa ziher da torrent klient sigurno ne laufa na aminotu :P

PrimozL ::

Živijo,

Za T-2 priključek sem se prijavil 6.10.2005. Kličem jih na 14 dni in moram priznati, da so res dobri pri iskanju izgovora, zakaj še vedno nisem priključen. Zadnji izgovor od prejšnjega tedna je, da sem preveč oddaljen od centrale (1022m) in da Telekom da odobritev, če želim obdržat T-1 PSTN priključek, samo do 1000m.

Mogoče kdo ve kakšno podrobnost o tem, kdaj bo Telekom dovoljeval tako priključitev za razdalje več kot 1000 m (če sploh je res ovira Telekom)?

Je kdo, ki je naročil T-2 pred 6.10. in še ni priključen?

LP Primož.

fRiK0 ::

Irmscher: kako pa naj jih pripravim do tega da mi profil menjajo?:O

TRIROG: kolega ma pri full liniji 6ms...:\
Hvala

LP Tadej

Irmscher ::

Pošl jim mail ;)

Jz mam po sloveniji na vseh serverjih 12ms pinga.

Zlikovec ::

V petek končno pridejo telekomovi tehniki s svojimi petimi minutami, pa me zanima kako je s temi spliterji: rabil bi 2 in me zanima, če jih je možno dobiti, oziroma koliko telefon, ki je priključen direktno na parico ki pride iz stene, moti samo internetno povezavo (v primeru da nebi dobil dodatnega spliterja)?
Ducati Monster, Ducati 750 SS FF, Yamaha XJ6,
Honda Hornet 600, Yamaha Fazer 800, R NineT

klemenSLO ::

vprašanje glede njihovih VOODov:

jst mam tkega kateri ma 3 izhode (a,b,c) in samo na C izhotu dela TV. A obstajajo še drugi Voodi, in/ali ti ga zamenjajo ?
ali bom mogu kr switch kipit da bom mel več tvjev.....

hvala in lp

klemen

fRiK0 ::

Še vedno pričakujem da mi najhitreje odgovorijo :P
Hvala

LP Tadej

OldSkul ::

Sem uštimal. Ne vem kaj je medlo ta router.

klemenSLO ::

Ali siolov AMINO dela če ga priključim, zdej k mam t-2 ?

vdsl ::

Mislim, da Siolov Amino ne bo delal za t-2 IP TV. Ce imas Vood, pa samo C TV, pol ti priporocam router (jaz imam preko routerja speljano na en TV in na 2 racunalnika - vsakic, ko se mi Amino sesuje (ne pogosto), ga moram prikjucit na C, drugace se ne pobere, pa takrat, ko dodajo kak program, da zloada novo playlisto). Ce bi pa rad imel na vec TV-jih bos pa rabil vec STBoxu.

Obstaja pa se varianta, da ti T-2 da ta velik Vood, ki ima 3 izhode za TV, sam je pogoj, da narocis se en STB (25k), ali pa ce koga poznas, pa ti Siolov Amino skonfigurira na T-2, pa stekas kar na router izhod.

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vdsl ()

migič ::

Ne da se mi vsega brati,lahko je že kje opisano... samo me zanima kaj naj naredim!;((
V petek 12.5 so mi iz T2 prišli zrihtat interent,supr! Monter je malo počakal in videl da lučka link ni takoj nehala utripati in je rekel, da bo zagotovo modem našel povezavo v roku od 12-24 ur. Danes teče 11 dan in lučka še skoz žmiga. Vsak dan jim težim in vsak dan mi cepijo glavo, da bo do prišli zrihtat. Najprej so se zgovarjali na telekom, da so oni nekaj z...., pa so prejšni teden prišli preverit in seveda so rekli, da je z njihove strani vse ok. In kaj naj si človek misli.....
............. in migali so do konca svojih dni!!!!!!
Migajte z mano, naj živi migič!

OldSkul ::

Evo spet me zajebava. Net ne dela, pa sem samo en IP na mreži spremenu. Mater ej.
No, zdej sm dal release IP na mrežni in potem dam IPje od svoje mreže nazaj, da se lhk na router povežem in dam še tam release in potem renew, a zadeva ne dela. Kako sem pa prej to uštimal pa ne vem.

migič: Men so tud 12.5 prnesli opremo pa se ni hotu modem povezat, Telekom ni preklopil v centrali, šele v torek 16. je zalaufalo

BroTheR ::

heheh PrimozL

Pri meni je cisto enaka zgodba, vendar jaz sem oddaljen od centrale 961m in so si kar naenkrat zmislili, da je omejitev 900m, ker zelim obdrzati telekomov tel. prikljucek.
Ce bi bil oddaljen npr. 102m bi omejitev bila najbrz 100m ;) :)) :))
Nimam vec zivcev s tem telekomom in T-2jem ..sem se dal vezat 2 leti na Amis in dobil net cez 1 teden..bmk za teh 2-3k, vsaj zivcev mi ne bojo parali (upam) :)

lp

Jaffa ::

Meni so tud prišli 12.5. priklopit, pa še lučka tud blinka. Sam jaz sem kr daleč od centrale. Je pa res, da so nekaj zamuštrali in da še imam ISDN, kljub temu, da sem dobil T2 telefonijo. Klical sem pa 3X, danes nazadnje in eno uro po tem me kliče monter, če lahko pride preverit...

In tudi meni je reko monter, ki je danes še prišel preverit, da če priklopljeno (na centrali) direktno na T2 (se pravi polno razvezan dostop, brez T1 telefona), da je več možnosti, da dela, oz. da se še da nekaj porihtat, če si dlje od centrale.
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Gregor P ::

Tako mimogrede ...

... na naši ulici v Dravljah (Lj.-Šiška) Gratel že zbira soglasja za gradnjo oz. polaganje optičnega kabla; sem ravno danes prejel prošnjo za soglasje z dodatnimi informacijami in T-2 ponudbo:))
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

DSI ::

@ Gregor P: Na kateri ulici v Dravljah si. Pri nas (Draveljska) še niso začel kopat (so šli mim po sojerjevi) so pa začel pobirat soglasja

NavadniNimda ::

Opozorilo: vsi, ki dobivate materiale za podpisat za optiko, bodite pozorni na to, da se je pojavilo kar nekaj "izvajalcev", ki polagajo optiko po stanovanjskih bajtah. Edini, ki garantira ceno in kvaliteto je seveda Gratel, ostali so "padobranci", ki pač hočejo svoj piskrčkek pristaviti. Ravno prejšnji teden smo dobili v kaseljc od enih pajacev (kljub proti spammerski nalepki ;(( ). Sem moral prec zvlečt upravnika na pir, da sem mu pojasnil to in ono...:|

NoOne ::

Danes priklopljen na T-2 paket 1/1 + ip TV + ip telefon. Modem se sinhronizira max na 14 M down/64 Kbit up. WTF 64 Kbit, to je ravno toliko kot bi imel analogno linijo??? Kako je lahko tako velika razlika med uploadom in downloadom? Imam direktno napeljavo od hisne omarice do modema. Kabel je vmes enkrat spojen.Do spoja je napeljan 4 zilni telefonski kabel (bakrena parica) dolg cca. 5 m, od spoja dalje pa UTP kabel dolzine cca 7m. Spoj je danes za vsak primer popravil monter od T-2 vendar ni bilo rzlike v hitrosti. Od centrale sem oddaljen zracne linije 900 m in po mojem spominu je to priblizno 2300 m kabla. Cudno, da se mi je sploh postavil modem glede na pogoje, ki so postavljeni za delovanje VDSL. Zanima me ali je realno pricakovati, da se mi upload popravi vsaj na 256Kb mogoce z zamenjavo profila ali korekcijami na centrali, kar je omenil tudi monter.
TV dela b.p., problem je s telefonom. Billing se ni nastavljen. Klic lahko sprejmem, vendar pa me sogovornik ne slisi. Predvidevam, da je to povezano z uploadom? V kolikor se ta ne popravi bom primoran vzeti nazaj Siol, verjetno paket trio :(
Pozabil sem omeniti se visoke pinge, ki so v Sloveniji okoli 40 ms, v tujino pa 60 ms ali vec...

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NoOne ()

Constantine ::

Mene pa zanima sledeče :D

Gratelovi fantje oz. Rešetovi :P so v naši ulici polagal kanale in sem stopil do njih in prijazno vprašal če bodo vlekli do bajt in je gospod, ki je bil več kot očitno projektni vodja 8-) stopil z mano do hiše in si ogledal kje lahko pridejo v hišo, čez dva dni smo mel že prekopano in zakopano. Zdej me pa zanima kam se lahko obrnem, da dobim informacijo kdaj bodo vlekli kable in finalno inštalacijo po bajti. Gratel ali T-2? Do sedaj nisem dobil še nobene pogodbe o optičnem prklopu.

Hvala za odgovore in lep deževen dan še naprej :P

Sharkec ::

Telekom mi je zavrnil poizvedbo z razlogom, da sem prikljucen na PCM napravo za veckratno pridobivanje linij al nekej takega je pisalo. Sredi bezigrada pa da nimajo proste parice pa tudi ne verjamem. Kaksen predlog kaj storiti. Kako pridobiti potrditev od siola, da je ADSL mozen. Vsi predlogi dobrodosli.

Pojdi po uradni poti - dej SiOLu prošnjo za ADSL. Ko ti pošljejo podpisano pogodbo (ne jim poslat nazaj in podpisovat), da je možno, pošlji kopijo na APEK in na T-2.>:D

Zgodovina sprememb…

Na telekomu sem povprasal o rzapolozljivosti parice za ADSL in so mi odgovorili da mora v centrali preverit tehnik. Podali so poizvedbo in telekomov tehnik naj bi me kontaktiral.

ombre ::

@NoOne

Glede na oddaljenost od centrale ni za pričakovat da se bo upload popravil na 1 Mbit, za 256 pa mogoče. Meni se modem poveže 13/0.5. Ja tako da ne morem izkoristit 1 Mbit hitrosti. Prej sem imel paket 10/2 pa mi je delalo 10/0.8, tako da sem jim zatežil nej mi vsaj 0.8 mbit uploada zrihtajo. Sem pa 700 m od centrale. Moram še popravit malo kabel - mam kar dolg kabel od telefona do modema, sam sem probal z originalnim pa ni blo razlike kot 0.1 Mbit-a pri uploadu.
OmbreMan - Galaxy of knowledge

Telekom naj bi do nadaljnega sprejemal poizvedbe za skupno razvezan dostop le do oddaljenosti 700m od centrale. Naročnike, ki so oddaljeni več kot 700m naj bi začeli priklapljat v kratkem (prijazni gospod na T2 je rekel da verjetno že čez nekaj mesecev). Na drugi lokaciji imam 836m tako da se bom še načakal.

NavadniNimda, polal sem tudi uradno zahtevo na telekom za poizvedbo o možnosti nadrgaditve obstoječega ISDN priključka z ADSL. Ko dobim odgovor lahko ukrepam naprej. Na srečo imam doma še en telefonski priključek PSTN za katerega sem dobil na telekomu informacijo, da je nadgraditev z ADSL možna. V kolikor ne bo šlo drugače je to alternativna rešitev. Problem je le v tem da bi rajši naročil na drugi priključek ISDN ker je last podjetja.

MEDENA ::

tako sranje imam jaz...ni čudno da mi dela samo 10/1 ;(

Malkec ::

Si probal modem umaknit od električnih naprav na samo in čimbolj skrajšati telefonski kabel do njega?
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

shadow7 ::

Telekom naj bi do nadaljnega sprejemal poizvedbe za skupno razvezan dostop le do oddaljenosti 700m od centrale.

Tole je že mimo. So me že klicali, da so dobili pozitiven odgovor zame, ki sem >700m & <900m.
Razen, če si niso danes kaj spremislili.

opajec ::

@Medena
Kak kabel pa imaš od vtičnice do modema, ne vem sicer ali vidim prav na sliki, je to navaden bel telefonski kabel ali kaj drugega?

s53zo ::

12.5. poslal podpisano pogodbo, 19.5. T1 da pozitiven odgovor, danes, torej 24.5. zjutraj ob 0815 T1 mozakar odnese SIOL opremo in ob 1500 T2 mozakar priklopi 1/1 paket in dela od prve. Brez pripomb na korektnost vseh vpletenih (tudi mene :)

Je pa zanimivo to, da mi je T1 mozakar potrdil skrbi, da je malo verjetno da bo stvar delala ker je kabel do te hise, ki je sredi mestnega parka polozila se stara JLA na bolj luftarski nacin in napacne kvalitete (za to sem vedel ze od prej). Rekel je, da pricakuje resne probleme. No na koncu se modem, pri razdalji okoli 1km, sinhronizira pri 15/10.

lp
S

omfg "No na koncu se modem, pri razdalji okoli 1km, sinhronizira pri 15/10."

JLA je obvladala sceno :D

Jan987 ::

Medena mislm da se nimaš kej sekirat, ker boš itak kmal na optiki. Po podatkih v uni temizačenjo na planini z začetkom junija

MEDENA ::

jep naj bi bilo kmalu, da zabrišem vse te kable stran pa šteker :)

opajec: to mam še od časov ISDNja ko sem imel ADSL...ni čisto bel tak siv....

@Sharkec - mnogo sreče s tem. Glej, da tukaj poročaš in bomo probali pomagati. Saj veš kaj pravijo: "Tam kjer je mnogo modrecev na kupu, je fletno, če so pa sami modreci, torej na SLO-TECHu, je pa de best!":))

@MEDENA - a ti sploh kej dela? Pazi - tudi radiator je hud generator frekvenc. S čisto malo telovadbe, bi lahko gor "lovil" nekatere radijske postaje. Torej bi ti tudi modem motilo. Modem dej na 1 meterski kabel, ni druge!:D

NoOne ::

@ombre

A mas oddaljenost 700 m po kablih al zraku?
Na koga si se obrnil, za manjsi paket in kako dolgo si cakal da so ti zadevo postimali? Jaz jim 2x na dan tezim na suportu, da mi porihtajo oz. vsaj povedo ali je mozno imeti narocen paket 1/1. Danes so mi vklopili billing za telefon, vendar me sogovornik se vedno ne slisi. Ocitno je premali upload ali se motim? Edino TV deluje 100 % vse ostalo je zaenkrat crap!

shadow7

Meni so tudi do sedaj zatrjevali da pošiljajo poizvedbe za skupno razezan dostop do 900m. Danes, po tem ko so me obvestili da so mi na eni lokaciji poizvedbo zavrnili (oddaljenost 640m, linija na PCM),povprašam kako je z mojo drugo poizvedbo kjer je oddaljenost nekaj čez 800m in so mi odvrnili, da kar naenkrat pa prikljapljajo le do 700m, hkrati pa mi ponudijo odjavo telekomovega priključka in storitve telefonije in interneta pri T2.

shadow7 ::

@Sharkec:
konec prejšnjega tedna so tudi meni rekli, da trenutno priklapljajo do 700m, v torek (kakšne 3 delovne dni kasneje) pa me pokliče, da so dobili pozitiven odgovor in če sem še zainteresiran.

Lahko da oni na 00000 niso na tekočem. To, da sem jaz od teh na 00000 zvedel, da poizvedbe še niso poslali na Telekom, ker pač moja oddaljenost še ni prišla na vrsto, je trajalo 1 mesec in več kot 5 klicev. beri: v praksi sem to prej zvedel na netu od drugih kot od njih

bdx ::

A so že kaj izboljšali pinge v tujino?
progamer

xgo ::

bdx
mau so ga, sam ne dost

Kok ga pa mate?

mau bl dol :D

NavadniNimda,

Poklicali so me s telekoma da je nadgraditev priključka z ADSL možna. Nimam dopisa Telekoma. Kaj storiti sedaj.

@SHARKEC - zahtevaj da ti dajo to na pismeno in hkrati zahtevaj pogodbo za ADSL. Tam gor je ponavadi podpis od enega od unih politkomisarčkov. Ti samo pazi, da nič ne podpišeš, pa ti nič ne morejo. Tvoj primer se lahko premakne naprej samo, če jim izpuliš tiste papirje, kjer je kakšen podpis gor - potem bodo imeli še en razlog, da se pričnejo lepo obnašat.:))

BroTheR ::

hi bdx
Nekaj zate:

Jaz sem testiral pinge pri nekaj kolegih, ki imajo t-2. Samo tisti, ki so v neposredni blizini central npr do ene 300m imajo kul pinge (12-13ms), v glavnem nizje kot siolov adsl.
Kolega, ki pa je oddaljen slabih 800m pa ima ze 2x vecje pinge (cca 30ms, ce pinga t-2, siol itd). Torej, oddaljenost pri t-2 nazalost precej vpliva na ping (sodec po mojem opazovanju) ..mogoce se motim..

Imam tudi nekaj rezultatov od enega, ki ima 10mbit -oddaljenost med 800-900m..verjetno te bo zanimalo:
Triera - 31ms
Siol - 29ms
ipax - 40ms
Trio - 221ms
Mindark (dober svedski server) - 92ms

Torej, ce ti dosti gre za ping in nisi blizu centrale, razmisli ce se ti splaca vzet t-2, ki se ni tako nabito zaseden (kak pa bo takrat pa vprasanje ... Sicer pa lahko sprobas, saj se ne rabis vezat na 2 leti :)

lp

ELEKTROLJUB ::

Še moja zgodba z eno od poizvedb za priklop T-2.

V petih mesecih je T-2 6X zaprosil Telekom o možnosti priklopa.
V teh petih mesecih sem tudi dobil 6 X zavrnitev s strani Telekoma češ, da ni prostih vodov.
Z to lokacijo že skoraj obupam....
No pa zaprosim Shitol , Če je na tej isti lokaciji možen Shitolov internet.
Takoj drugi dan me pokličejo da ni problema in da so možni vsi paketi...
Barabija...
Tretji dan dobim po pošti pogodbo podpisano z strani Shitola.

Dobro so se zaj.....

Kopijo te pogodbe bom nesel na T-2 ter se kam.... :))
LED svetloba je prihodnost...

BroTheR
jest sm 100m od centrale in mam 20 pinga, tko da je bl vazna kvaliteta kot daljava

ELEKTROLJUB ::

Pa kako je mogoče, da mate tako slabe pinge.
Jaz mam ping do Shitol_a 6 - 7 ms
Do Arnesa pa 6 ms
LED svetloba je prihodnost...

MTm2H37rqt7B ::

Isto 6-7ms, od centrale 900+ m.

Še enkrat: Tisti ki imate visoke pinge, kličite na helpdesk da vam prestavijo na drug profil. Ker ti profili z slabimi pingi so za kao bolj oddaljene uporabnike (ponavadi so privzeto nastavljeni).
««
88 / 248
»»