» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
87 / 248
»»

smak ::

frenk
za to ceno se ne reče prodam ampak oberem

globoko grlo ::

a je kkšn posebn razlog zakaj ne morm pingat silola

drgač mam do t2 ping 8 ms, do googla pa 38 ms

a je to kul, al bi mogl bit bl

BendeR ::

www.siol.net ne moreš pingat iz nobenega ispja. Probaj www.siol.si

Em, bo kr ql ja. :D

9 ms

fitipaldi ::

McHregec-hvala ti dela :):)

Najbolj zabavno je, da imam zafilanega 3/4 uploada (1mbit) in imam še vedno isti ping. :D

Velik dl pa je tudi nekaj lepega. Viva la T-2.

SiOL aka pijavka pa me še po enem tednu ni odklopo in sem zato mogo osebno poslati dopis (na predlog t-2). Bojda se rado dogaja, da SiOL še po dva mesca po preklopu na T-2 veselo pošilja račune. Boljše ziher, kot v dvomih. :\

simoncek ::

A me še kdo težave z ruterjem in sicer da ne gre tako hitro kot če sem direktno priklopljen. UL je vredu DL pa ne.
A je kaj pomembna razdalja od modema do ruterja?

LP!
simoncek

McHregec ::

Izgleda, da je tvoj router morda že za na odpad. Poizkusi še z nadgradnjo firmwarea.
Destroyer Of The Worlds.

xgo ::

globoko grlo kje zivis, kuk stran od centale

frenk ::

smak: če bi poznal ta napajalnik nebi takih bedarij govoru:\...tle maš pa en link pa poglej kašne so cene http://froogle.google.com/froogle?q=antec+true+control+550&hl=en&lr=&safe=off&sa=X&oi=froogle&ct=title

@xgo
Grosuple, centrala po luftu 50 m stran, po cesti pa verjetno kj več

smak ::

frenk
OK, vzamem besedo nazaj, oz. popravljam na poceni prodam

Irmscher ::

A ma še kdo priključen modem na tisto staro vtičnico s tremi konektorji?

Jz mam, pa normalno deluje ;)

Moj sosed ma. Dela bp.

SasoS ::

ok če dela...sam ne pa pol jambrat da prekinja pa da nikamor ne gre >:D

OldSkul ::

Evo, danes priključen in vse dela brez problema. 10/2 dela na polno ampak res!! Oddaljen sm 596m, modem se mi sinhronizira 15/3, pingi do t-2.net so pri do konca odprtem uploadu pri torrentih 23ms. Zelooooo zadovoljen. Jebeš Siol.

antonija ::

Kje izves do kolk se ti modem sinhronizira max?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

TRIROG ::

t-2 info cifro poklices pa ti povedo

Klical sem na 059 6x0 pa je model reku da mora pridet telekom izmerit zmogljivost linije... Pa sem mu razlozu da prikljucek ze imam in da dela in da rabim samo informativno... Se kaksna ideja?

Ne vem, samo številko priključka poveš pa je.

Aha, pol sem sam zmedenega operaterja dobil ponesreci... bom veckrat klical in upal da bo naslednjic vec srece ;)

Kaj naj mail pa ne odgovorijo ? :8)

Al pa če jih pokličeš, sej jst jih takoj dobim.

15/3 je osnovna nastavitev. Max hitrost lahko zveš samo če imaš naštiman neomejen profil.

Vem ja, sm na neuradnem t-2 forumu prebral, da itq večinoma rečejo 15/3. Zdej že razmišljam, da bi šel na 10/4 :D

pizdindim ::

Irmscher:
Meni starinski štekar dela brezhibno. Ena novejša jajca brez treh lukenj so zmanjšala upload in download na 1/3, pa še TV je pri uploadu oz. downloadu čisto odpovedal. Očitno cenena škart roba.

No jz sm dons 3 ure rihtu po stanovanju tel. linijo.

Sicer so mi žice sumljive. 2 (bela, modra) prideta od spodaj, 2 gresta gor (verjetno do soseda?), pol pa še ene 3 žice pridejo iz desne strani (to sm odklopu).
Na tisti od spodaj sm naštimu vtičnico in dela.

Pingi so se res malo popravili na 12ms (prej čez 30), upam da še T-2 kaj popravi ;)

PS: Aja, sm pa še zmeraj na berglah (zvin gležnja) ;) ;) ;)

Sergio ::

Jaz sem imel tel. linijo napeljano iz podstrešja v klet. Po isti sukani parici je šlo iz kleti nazaj v 1. štuk tudi ISDN.

Živo sranje.

No, modem je sedaj v podstrehi, do Vooda je pa napeljan do kleti dedicated CAT5 kabel.

Rezultat? Modem se mi sinhronizira pri 43 mbit/s - 15 mbit/s (prej 25/~10). Ne meče me več dol (prej 2x dnevno).

Tko da apeliram na vse, ki vam T2 mogoče dela sumljivo slabo: Dejte če se le da na novo potegnit parico od priključka do modema, saj je tista, ki jo je napeljal Telekom, zaenkurac. :)

Še bolje je pa modem povezati direktno pri priključku in potem do Vooda peljati mrežni kabel.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

augustus ::

Pozdrav!

Tole temo spremljam ze od vsega zacetka in vidim, da ste v njej uspeli razresiti kar nekaj problemov. Take »tezave« kot jo imam jaz pa mislim da ni se nihce omenjal, vendar sem preprican, da se bo nasel kdo, ki bo vedel odgovor. Stvar je taka: poslal sem pogodbo za skupni razvezan dostop na T2. Od centrale, kjer ima T2 svoje kolokacije sem oddaljen 1050m. Od prijatelja na T1 pa sem izvedel, da sem v bistvu priklopljen na drugo centralo v mestu (ki je seveda blize), kjer pa T2 (se) nima svoje opreme. Prijatelj iz T1 torej trdi, da priklop sploh ni možen. Pred 15 min sem zato se enkrat klical na T2, kjer mi za sveto zatrjujejo, da priklop je možen. Kdo ima prav? Se komu kaj sanja o tem? Hvala za odgovor.

T1 te lahko (če se jim da) brez večjih težav prekabla na drugo centralo če je ta v dometu.

opajec ::

A ima kdo kake izkušnje z Aminotovo tipkovnico za surfanje po netu preko aminota? Se da vleč torrente dol potem direktno od tam na disk, recimo če imaš STB z diskom?

Mene pa zanima kok hitrosti, če sploh kaj, ti odvzame prenapetnostna zaščita, ki jo imam še od takrat, ko jo je Telekom montiral. En vtič je Linija, en pa Naprava.
Jst bi jo kar stran ruknu.

bernikm ::

@sadarj79
Jest sm tut mal eksperimentiral s to prenapetostno zaščito ker imam težave s tretjim TVjev (tretji amino). Sem najprej probal s prenapetostno zaščito vendar so bile kockice, nato kličem na T2 in povem če bi kaj pomagalo če to odstranim in so mi rekli da bi moglo. Sem odstranil vendar ni nič bolje, se mi pa v obeh primerih z ali brez te zaščite modem sinhronizira 17/3 tko da sem jo dal kar nazaj. Škodvat ne more :-)

klemenSLO ::

@simoncek:

Jst mam isti problem: imam 3com 3c855 ruter in preko njega ne gre več kot 4 MB dllja, za upload ne vem ker mam samo 1 MB.

Ko sem probal direktno povezat vleče na polno( 8/1 paket)

si bom verjetno mogu nov ruter omislt....:O

@KlemenSLO

Sam imam od Cisco SOHO 91 pa zgleda da ne zmore vsega.

V petek bom seštimal štimal računalniški ruter "SmoothWall" pa bomo videli če bo bolje.
simoncek

bdx ::

@globoko grlo: lahko traceroutas " ckras.de ", prosim?
progamer

cendof ::

Glede problemov z routerji in hitrostmi čez njih...

Res, da fotr ni na T-2, ampak sem reševel podoben problem, da mu čez router ni šlo 100% ampak cca. 30-40%. Direkt pa 100%. Modem je bil Callisto 821+, router pa SMCjev BR14. Zadevo sem rešil tako, da so mi prijazni!!!!!! (neverjetno) Telekomovci prinesli drug modem - na mojo zahtevo - Callisto 821. Ja, se vem, da je starejši, ampak stvar zdej špila. Pa še to...tudi z drugim Callisto 821+ stvar ni špilala, tako, da je očitno problem v modemu.

Torej, morda probajte ali je modem kriv....

Upam, da sem komu pomagal :D

Samo ti nisi pri t2. Pri siolu je drugačna povezava PPP in tam je delal tako kot urca :D
simoncek

Še en problem. Router noče "dobit" novga IPja, še zmeraj kaže tastarga, pa lahko Renewam kokr hočm, samo noče in noče. Če pa dam brez routerja pa mi mrežna lepo zazna nov IP!
Router je Linksys WRT54G! Jebemu ej.

Kakšnga novga IPja? Ko ti dhcp enkrat dodeli IP boš imel tak IP dokler ne poteče lease al pa daš release, s tem da potem dhcp klient ne sme zahtevat isti IP nazaj...

Jah ne vem, router zahteva pač še tastar IP in mi net ne dela, če dam brez routerja mi zazna nov IP in mi net dela. To mislim za t-2 IP.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OldSkul ()

Tastar...kot IP od siola?

Lej, včeraj mi je T-2 delal super prek routerja z IPjem 84.255 in tako naprej. Danes zjutraj net nehal delat in kliknem DHCP renew na routerju a IP še vedno isti. Potem probam brez routerja in mi najde nov IP 84.255 itd. na koncu je pač druga cifra. In net je začel lepo delat.

fRiK0 ::

Folk kaj naj naredim glede pinga, ko mam polno linijo mi ping naraste do 800ms, da ne omenjam pinglossa. S pux-om sva zadevo testirala, njemu so zrihtal, meni pa ne. Na helpdesku pa tud zadeve samo "dajejo naprej". Na mailu mi pa še zmeraj "kar najhitreje odgovarjajo"... Ima kdo kako idejo kako zadevo porihtat?
Hvala

LP Tadej

dejanslo ::

morda je problem v fw.. povprašaj tukaj
There`s More Than One Way To Do It

Če maš statičen IP potem ne deluje preko DHCPja.

Dinamični ip mam.

@sadarj79: zakaj je net nehal delat ne vem, je pa situacija na T-2 drugačna kot na siolu. IPji se dodeljujejo glede na MAC adrese mrežnih, torej če zamenjaš komp ali mrežno je logično da bo IP drug. Prav tako ti bo DHCP dal 2 IPja, tretjega pa ne več dokler enemu od prejšnjih ne poteče lease ali pa si ga releasal. Probaj dat na routerju release in nato renew, IP bo mogoče isti, net bi pa moral delat...pa releasaj ip na svojem kompu prej :)

fRiK0: Porihtat ti morajo profil.

TRIROG ::

d0h ... ce mas polno zasedeno linijo ni cudno da je visok ping ... Limitirej si UL/ DL na cca 70% pa bos meu normaln ping ... sej k se dunajska zabaše tut traja celo vecnost da se cez njo prpeles, ne glede na to da je 4 pasovnica ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TRIROG ()
««
87 / 248
»»