Forum » Omrežja in internet » T-2: Informacije
T-2: Informacije
Temo vidijo: vsi

xgo ::
@Malkec
glih dons zjutraj klicau na t2 help in mi reku da imam najbol propusten profil
(je pa reku da bo vseen reku tehniku da pogleda stvar)
neki zih ne stima
sm pa 100m od centrale - jesenice
Pinging www.t-2.net [84.255.209.69] with 32 bytes of data:
Reply from 84.255.209.69: bytes=32 time=20ms TTL=125
Minimum = 20ms, Maximum = 20ms, Average = 20ms
glih dons zjutraj klicau na t2 help in mi reku da imam najbol propusten profil

neki zih ne stima
sm pa 100m od centrale - jesenice
Pinging www.t-2.net [84.255.209.69] with 32 bytes of data:
Reply from 84.255.209.69: bytes=32 time=20ms TTL=125
Minimum = 20ms, Maximum = 20ms, Average = 20ms

sj 20ms je cool
sam problem je da se nabere pinga do tujino poj
in kot smo videli je mogoce imet 8ms
sam problem je da se nabere pinga do tujino poj
in kot smo videli je mogoce imet 8ms

Sharkec ::
NavadniNimda,
Problem je ker lahko le izpolnim naročilo. Pogodbo podpisano s strani Siola prinesejo šele monterji, ko mi zmontirajo ADSL.
Problem je ker lahko le izpolnim naročilo. Pogodbo podpisano s strani Siola prinesejo šele monterji, ko mi zmontirajo ADSL.

NavadniNimda ::
@Sharkec - če si jim dal svoje podatke, da so te nazaj poklicali, potem počakaj še kakšen dan, ker ponavadi pridejo potem še tudi na pismeno te reči.

SasoS ::
xgo: v tem je problem...če je profil 10 (najbolj propusten) potem se modem včasih sinhronizira na preveliki hitrosti in je zato prevelik ping. Naj ti zmanjšajo na 7 recimo (še vedno dobrih 20Mbit), to bo potem znižalo tudi zakasnitev...

SasoS
ce se modem včasih sinhronizira na preveliki hitrosti je vecji ping?
ali to sam sklepas ali pa imas kaksno podlago za to?
ce se modem včasih sinhronizira na preveliki hitrosti je vecji ping?
ali to sam sklepas ali pa imas kaksno podlago za to?

Vem ker sem se s tehniki o tem pogovarjal. Če je prevelik profil včasih stvar pade v nek safe mode ko je hitrost še vedno precej visoka, si pa zato modem in centrala vzameta več časa za procesiranje signala (in odstranjevanja šumov). Zato zmanjšanje profila skoraj sigurno pomaga pri pingu.

alexius ::
@SasoS: kako ves za te profile oz. kako uporabnik ve katerega ima? In kaj pomenijo sploh ti profili - a gre lestvica od 1 do 10? Ni mi najbolj jasno to...
Kaj pa to za sinhronizacijo, eni pravijo se jim modem postavi na 15/3, spet drugi na 10/1... a so to mbps? Kako lahko to zvem?
Btw, moja storija gre pa nekako tkole:
v zacetku maja oddam vlogo za t-2... cca po dveh tednih me poklice model iz telekoma da pride naslednji dan namestit spliter, pol urce kasneje pa pride fant iz t-2 in nastima modem in ostalo opremo... Ta zgodba je priblizno enaka pri vseh. Ampak se modem ni postavil (link lucka je utripala...) in spet enako kot nekaterim je tudi meni fant iz t-2 povedal, da vcasih potece 12-24 ur preden postimajo baze bla bla... 3 dni kasneje se zmeraj nic (sicer je res da je to bil vikend). No potem pa le ustimajo zadevo (ne vem kdo v glavnem modem se je postavil - cisto slucajno sem to opazil...).
Zdaj stvar deluje, imam paket 10/2 mbps.
AMPAK:
1) enkrat do dvakrat dnevno se povezava prekine na kaksnih 10-20 sekund (Link lucka utripa), nato se poveze nazaj in je vse ok (IP ostane isti)
2) Download je pravilen, upload pa ne...
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 492.70Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 9.59Mb/s
upload nikoli ni presegel 600 kbps, testiral sem na vec nacinov.
Iz t-2 sporocajo naslednje:
In pa...
P.S.: Upam, da nisem predolg ;-)
Kaj pa to za sinhronizacijo, eni pravijo se jim modem postavi na 15/3, spet drugi na 10/1... a so to mbps? Kako lahko to zvem?
Btw, moja storija gre pa nekako tkole:
v zacetku maja oddam vlogo za t-2... cca po dveh tednih me poklice model iz telekoma da pride naslednji dan namestit spliter, pol urce kasneje pa pride fant iz t-2 in nastima modem in ostalo opremo... Ta zgodba je priblizno enaka pri vseh. Ampak se modem ni postavil (link lucka je utripala...) in spet enako kot nekaterim je tudi meni fant iz t-2 povedal, da vcasih potece 12-24 ur preden postimajo baze bla bla... 3 dni kasneje se zmeraj nic (sicer je res da je to bil vikend). No potem pa le ustimajo zadevo (ne vem kdo v glavnem modem se je postavil - cisto slucajno sem to opazil...).
Zdaj stvar deluje, imam paket 10/2 mbps.
AMPAK:
1) enkrat do dvakrat dnevno se povezava prekine na kaksnih 10-20 sekund (Link lucka utripa), nato se poveze nazaj in je vse ok (IP ostane isti)
2) Download je pravilen, upload pa ne...
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 492.70Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 9.59Mb/s
upload nikoli ni presegel 600 kbps, testiral sem na vec nacinov.
Iz t-2 sporocajo naslednje:
Spoštovani!
Razlogov, zakaj imate tako nizek upload je lahko več, od dolžine telefonskega kabla od telefonske vtičnice do modema (naj ne bi bil daljši od 1.5 metra), do same sposobnosti linije. Napako bomo poskusili odpraviti, saj se vam trenutno modem zelo slabo postavi glede uploada. V primeru, da se tega ne bo dalo povečati, vam svetujemo, da vzamete nižji paket.
In pa...
Spoštovani!
Svetujem Vam, da preverite povezavo naprav pri vtičnicah in da ponovno resetirate naše naprave (odklop iz električnega omrežja in ponoven vklop). Preverite tudi, če je telefonski kabel od prve telefonske vtičnice do modema daljši od 1,5 metra.
P.S.: Upam, da nisem predolg ;-)
Not only is life a bitch, it has puppies.

ERGY ::
Glede pinga v tujini. Tu je problem rutinga. Pri nas gre v avstrijo pol pa prek swedske in potem sele nazaj v centralno europo. PRi ostalih pa to gre direkt. Recimo ce gre paket v cesko bo sel cez avstrijo in direkt ceska alpa v slabsem primeru avstrija>nemcija>ceska.
LP
LP

ERGY to vem, routing je zelo slab
vprasanje? ali je to zato ker se ne ukvarjajo s tem ali pa zaradi stroskov
vprasanje? ali je to zato ker se ne ukvarjajo s tem ali pa zaradi stroskov

Ne vem kako točno špila...ne delam na T-2, ampak kolker sem uspel pogruntat iz raznih informacij je na modemih 10 profilov. 1 profil je default, tisti znani 15/3 (to so megabiti ja), 10. profil je neomejeno (80/40 oz. kolkr je na maximum na centrali konfiguriran). Seveda se modem odvisno od pogojev ponavadi poveže manj, to so samo maksimumi. Zna pa baje bit 10. profil včasih kritičen ker zaradi velike hitrosti včasih poveča zakasnitev. Hitrost sinhronizacije zveš na helpdesku, za profile pa čist odvisno na koga naletiš...

shock ::
SasoS: Verjami ni tako kot si ti napisal. Je res da je vsejh skupaj trenutno profilov 10. Hitros 80/40 ne obstaja kvečemu manjša hitrost. ko bojo začli dajat vdsl2 bo tam ene 100/50 do 200m razdalje. Zdaj je prišel nov software z dslame in bo še več profilov tako da bomo vidli.

Malkec ::
shock sej pa je napisal, da je max koliko je na centrali konfigurirano.
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

mitja_i ::
shock: Verjemi ni tako kot si ti napisal. Je res da je vseh profilov 10. 10 profil pri PRD je tudi 15/3, samo se nastavitve profilov po centralah spreminjajo in tudi za srd so čisto drugačni. Hitrost 80/40 pa zelo obstaja. T-2 ima kar nekaj uporabnikov na teh hitrostih sinronizacije. To je neomejen profil, ki pa seveda ni 10.

shock ::
Res sem se zmotil pri max hitrosti ker sem mislil da je polovica manj (40/20)
. Ampak za ostalo pa nisem se zmotil :P. Samo nikjer nisem omenil da je 10 profil neomejen. Kar se tiče profilov pa je res odvisno od dslam do dslama, kajti nekje so drugače naštimani SNR razmerja, kar povzroča zmanjšanje hitrosti. Moram še nekaj dodat da kot je nekdo omenil da neomejeni profil zveča pinjge se je zmotil, kajti danes sem si ga zamenjal, da bi videl če je res. Po ugotovitvah sem videl da pingi se mi niso povečali po zamenjavi profila na neomejeni profil. ping do www.t-2.com sem imel med 7 in 8 ms. Na privzetem profilu pa 24
. Skratka 17 ms se mi je zmanjšal ping. BTW sem poskusil še ostale profile in isto sem imel majhne pinge.

Sharkec ::
Pogodbe za ADSL ne pošiljajo. V telekomovi teletrgovini lahko sestavijo pogodbo le če jo takoj podpišeš. Ne pošljejo niti obrazcev za naročilo ADSL paketa. Poda se lahko le elektronsko naročilo ali naročilo preko brezplačne številke. Prvi uraden dokument, ki izkazuje možnost oziroma izvedbo priklopa je pogodba, ki je prinese monter ob dostavi komunikacijske opreme. Pogodbo je potrebno podpisati in šele tedaj lahko dobim en izvod pogodbe. Kaj mi še ostane?

Ginginova ::
A to nekateri delate pri T-2, da si štelate VDSL profile in preizkušate reči ali pa ste si heknili modem?
Ogo

Ogo

OldSkul ::
Kok časa traja, da ti zamenjajo profil? Ker sm klical na tehnično pomoč in je reku, da bo predal to tehnikom, toda zaenkrat je ping še zmeri 24ms :)
No če ma kdo možnost spreminjat profile oz. je s T-2ja je moja naročniška št. 1427
No če ma kdo možnost spreminjat profile oz. je s T-2ja je moja naročniška št. 1427

roscha ::
T-2..
Lamerji. Poizvedba poslana 6.5. Skupno razvezan dostop. Podpisana pogodba nekaj dni kasneje.
Odgovora seveda še ni. Oziroma je stvar sledeča: brat se je "spotoma" oglasil na Brnčičevi in izvedel da imajo polne kapacitete. Lokacija: Kranj. Ob klicanju na famozni helpdesk pa bebasti študentki ne vedo NIČ, niti to, ali je bila poizvedba poslana na telekom ali ne. Podn od firme.
Seveda nihče na t-2 ne ve kdaj bo upgrade centrale, če sploh bo.. In takšnile abervezniki bi bili radi neka konkurenca Siolu/Telekomu.
Optiko v Kranju pa pacajo že tako dolgo, da bo le-ta OUT predno bo spoloh zaživela.... (ok malo pretiravam ampak vseeno)
Moram še 1x prebrat pogodbo & co. Tko na pamet se mi zdi da je rok izgotovitve cca 1 mesec. Če do sredine junija ne bo nič tepci dobijo dopis da zaradi nespoštovanja pogodbe z njihove strani lahko z mojim podpisom na papirju (pogodba wannabe) obrišejo rit.
Lamerji. Poizvedba poslana 6.5. Skupno razvezan dostop. Podpisana pogodba nekaj dni kasneje.
Odgovora seveda še ni. Oziroma je stvar sledeča: brat se je "spotoma" oglasil na Brnčičevi in izvedel da imajo polne kapacitete. Lokacija: Kranj. Ob klicanju na famozni helpdesk pa bebasti študentki ne vedo NIČ, niti to, ali je bila poizvedba poslana na telekom ali ne. Podn od firme.
Seveda nihče na t-2 ne ve kdaj bo upgrade centrale, če sploh bo.. In takšnile abervezniki bi bili radi neka konkurenca Siolu/Telekomu.
Optiko v Kranju pa pacajo že tako dolgo, da bo le-ta OUT predno bo spoloh zaživela.... (ok malo pretiravam ampak vseeno)
Moram še 1x prebrat pogodbo & co. Tko na pamet se mi zdi da je rok izgotovitve cca 1 mesec. Če do sredine junija ne bo nič tepci dobijo dopis da zaradi nespoštovanja pogodbe z njihove strani lahko z mojim podpisom na papirju (pogodba wannabe) obrišejo rit.

roscha ::
Tedy (Medena) ne govori neumnosti, se lahko KMALU srečava
Aja, drugače pa gre za isto centralo na katero si tudi ti priklopljen....

Aja, drugače pa gre za isto centralo na katero si tudi ti priklopljen....

bdx ::
Tisti, ki imate nizke pinge v .si (-10ms), lahko poveste kako poteka linija v .de. A gre direkt čez .at v .de, al nekaj ovinkari gor po švedski? :)
progamer

boris70 ::
A veste ka men ni jasn? NI mi jasn to, kako lahk nekdo k je odal pogodbo maja, dobi net prej od mene, ki sem pogodbo oddal že pred 6-7 meseci. Kle visim na tem dial-up k en idiot in berem kako so eni celi happy k so dobl net v 14dneh. Pa ne rečem, če bi živel kje izven mesta, ampak živim v ljubljani (zravn btc-ja) 650-700m od centrale.
Mislm halo!!!!!!!!!! Kje je kle logika pr prklapnjanju.
Vsakič ko jih vprašam zakaj še nism prklučn majo drugačn izgovor.
Mislm halo!!!!!!!!!! Kje je kle logika pr prklapnjanju.
Vsakič ko jih vprašam zakaj še nism prklučn majo drugačn izgovor.
Boriss

OZZY ::
A mi lahko kdo pove kam je treba na telekom težit glede datuma priklopa..Ne vem zakaj se kr vleče in vleče.
A t-2 dela tud ob sobotah dopoldne, ker bi se tam na brnčičevi oglasu da zatežim za izpis poteka da pošljem pritožbo na apek zarad tlekoma, ker bo konec tedna preteklo 15 delovnih dni..tko al pa tko pa je že točno 2 meseca od poslane pogodbe...
Aja še to..kje točno je eden pisal o tem, da je poslal pritožbo direktorju telekoma...ker me mika a bi tud jaz...Prijavana apek in urad za potrošnike bo pa itak poslano...mogoče bo kaj zaleglo..
A t-2 dela tud ob sobotah dopoldne, ker bi se tam na brnčičevi oglasu da zatežim za izpis poteka da pošljem pritožbo na apek zarad tlekoma, ker bo konec tedna preteklo 15 delovnih dni..tko al pa tko pa je že točno 2 meseca od poslane pogodbe...
Aja še to..kje točno je eden pisal o tem, da je poslal pritožbo direktorju telekoma...ker me mika a bi tud jaz...Prijavana apek in urad za potrošnike bo pa itak poslano...mogoče bo kaj zaleglo..
Go with the flow.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OZZY ()

MrStein ::
Sharkec:
Naredi vse, da dobiš veljavno pogodbo, potem pa :
- pošlji kopijo na APEK
- odstopi od pogodbe; obstaja neki rok v katerem lahko odstopiš od pogodbe, posebej če imaš razlog (nategovanje Telekoma v tem primeru). Če si vse rihtal od doma preko telekomunikacij (mail,telefon,pismo) potem imaš 2-3 tedna za odstop brez navedbe razloga za odstop. Nisem 100% če to zadnje velja tudi za naročilo ADSL, ampak Zveza potrošnikov Slovenije ziher ve ;)
Pogodbo je potrebno podpisati in šele tedaj lahko dobim en izvod pogodbe. Kaj mi še ostane?
Naredi vse, da dobiš veljavno pogodbo, potem pa :
- pošlji kopijo na APEK
- odstopi od pogodbe; obstaja neki rok v katerem lahko odstopiš od pogodbe, posebej če imaš razlog (nategovanje Telekoma v tem primeru). Če si vse rihtal od doma preko telekomunikacij (mail,telefon,pismo) potem imaš 2-3 tedna za odstop brez navedbe razloga za odstop. Nisem 100% če to zadnje velja tudi za naročilo ADSL, ampak Zveza potrošnikov Slovenije ziher ve ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()

smak ::
Prej je bil ta forum še kar koristen, zadnje čase pa je to eno samo jamranje.
Pa kaj če malo čakaš na net, saj so še druge stvari na svetu.
Pa kaj če malo čakaš na net, saj so še druge stvari na svetu.

reber ::
Kako dobiti pogodbo za ADSL ? :
Greš v telekomovo trgovino, kjer ti spišejo pogodbo in ti jo dajo v roke v podpis ... nato namesto podpisa rečeš hvala in greš
, seveda pogodbo vzameš s seboj in jo odneseš na apek
Greš v telekomovo trgovino, kjer ti spišejo pogodbo in ti jo dajo v roke v podpis ... nato namesto podpisa rečeš hvala in greš

dean444 ::
No men jutri končno pridejo iz Telekoma- iz T2 pa še ne vem kdaj pridejo. Vam sporočim kako bo net delal ko mi uštimajo. Zgleda da če jih ful klicariš in pošiljaš emaile kar pomaga da se stavri nekoliko pospešijo.
xy

nejcn ::
ej, se čist strinjam. kle beremo življenske zgodbe ubogih ljudi, čakajoč na povezavo. mogoče bo kdo napisal še knjgo 'trnova pot do t-2 interneta'. in to že 70 strani :)
ajej
ajej

d.k. ::
Pri t-2 je problematicna ,strategija priklopa ker delajo vecina(pa nemislim zalit amaterji),drgac pa men 2tv ja ,internet ,telefon delajo od 1 dne bez problemov.Siol ma kvaliteto, sam so pa cenovno neugodni .
Meni so priklopili v 3 tednih,vse je bilo brez problemov.
Meni so priklopili v 3 tednih,vse je bilo brez problemov.
kr neki
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: d.k. ()

iration ::
> Siol ma kvaliteto, sam so pa cenovno neugodni.
Pri meni je bila odločilna ponudba, ne cena. Ponudba na Siolu je zelo skromna, sploh glede na njihove finančne zmožnosti. Komaj čakam na naslednje uradne podatke kolikšen tržni delež si je že izboril T-2.
Pri meni je bila odločilna ponudba, ne cena. Ponudba na Siolu je zelo skromna, sploh glede na njihove finančne zmožnosti. Komaj čakam na naslednje uradne podatke kolikšen tržni delež si je že izboril T-2.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

bluefish ::
boris70: tudi jaz sem čakal pol leta. Pred mesecem sem oddal pogodbo na Voljo in ko so že hoteli priklaplat, se je oglasil T-2 in priklopil. Sem pa v bližini Bežigrada in BTC-ja (Savsko naselje).

LuGi ::
Hmm kje vi to vidite na kok se vam modem sinhronizira? Nekam velik postov je, da bi za nazaj gledal
Hvala za odgovor :D

Hvala za odgovor :D

dean444 ::
Evo men so danes končno prišli telekom in t2 vrihtat internet. Še dobro da sem ga preden je šel vprašal kam moram kaj vštekat, ker je pol ugotovil da nimam mrežne kartice. Sem šel kupit , dal not, napeljal kabel in za zdaj dela vse ok.
Me pa zanima je kje možno opraviti meritve da vidim če je dejanska hitrost enaka tisti ki je na papirju.
Me pa zanima je kje možno opraviti meritve da vidim če je dejanska hitrost enaka tisti ki je na papirju.
xy

S file.siol.net potegni dol en fajl. Tako boš zmeru download.
Za upload je pa recimo dobr en torrnet ulavfat :) al pa speedtest.si užgi, pa boš vidu kje si. Samo speedtest ne kaže čisto realne hitrosti.
Za upload je pa recimo dobr en torrnet ulavfat :) al pa speedtest.si užgi, pa boš vidu kje si. Samo speedtest ne kaže čisto realne hitrosti.

dean444: http://www.t-2.net/test/
Motiti se je človeško.

ELEKTROLJUB ::
Sharkec
Meni so poslali pogodbo na dom.
Seveda jo nisem podpisal.(Telekom je pred tem zavrnil 6 poizvedb T-2)Zadnjo nekaj dni pred tem ko sem še Siol zaprosil če je možen na istem priključku na katerem sem nameraval imeti T-2 vdsl.
Siol mi je v dveh dneh odgovoril, da so vsi paketi možni...ter poslal pogodbo.
Meni so poslali pogodbo na dom.
Seveda jo nisem podpisal.(Telekom je pred tem zavrnil 6 poizvedb T-2)Zadnjo nekaj dni pred tem ko sem še Siol zaprosil če je možen na istem priključku na katerem sem nameraval imeti T-2 vdsl.
Siol mi je v dveh dneh odgovoril, da so vsi paketi možni...ter poslal pogodbo.
LED svetloba je prihodnost...

No ja, meni je tudi SiOL (in tudi Amis) zagotavljal, da je ADSL2+ možen, potem ko sem ga hotel imet, pa so "ugotovili", da vseeno ni možen...
Motiti se je človeško.

Helpdesk pokliščeš, pa rečeš naj ti profil spremenijo. Jst sm mu 24ms pinga zato je blo kar treba poklicat.

Irmscher ::
Ma sej je že NavadniNimda že neki rihtal.
Pa tud enmu Božiču sm pisal na T-2, pa ni še nobenega odgovora.
Pa tud enmu Božiču sm pisal na T-2, pa ni še nobenega odgovora.