» »

8x bere,12x pa ne

8x bere,12x pa ne

jos69 ::

Imam Plextor 16x z najnovejšim firmware 1.03.Ugotovil pa sem naslednje.Filme,ki jih posnamem z 8x hitrostjo bere v redu,tiste pa ki sem jih posnel z 12x pa ne prebere niti Plextor niti Teac 40x,mašina pa mi med tem ponavadi zmrzne.A je to softwerska ali hardwerska težava.Za snemanje uporabljam Easy Cd creator Platinum.
Pa še to.Z CD-roma mi snema(pretok podatkov večji) hitreje kot z diska(IBM 40GB ATA 100).DMA imam vklopljen tako za disk kot za recorder.

Gh0st ::

buffer underrun!!!!!
preslab procesor in RAM. to vpliva, ker potem racunalnik in pekac nista sinhrona v delovanju. buffer underrun je zelo pogosta tezava, kadar pekac prehitro pece, CPU ga ne dohaja in podatki, ki so se nafilali v buffer zginejo na CD in pekac se zmede (ali pa racunalnik). sicer pa nevem zakaj bi peku pri 12x ce lahko na 8x? sej ni take grozne razlike:)
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

jos69 ::

Procesor je athlon 1000 Mhz.V bistvu mi ne javi velikokrat buffer underrun,ker ima Plextor zaščito.Men ni jasno zakaj se CD zapečen z 8X hitrostjo v redu bere CD z 12x pa ne prebere.Glede razlike med 12x in 8x pa
ne vem zakaj bi pekel 8x če imam pekač za 16x.

Matek ::

Kje pa maš rekorder? Daj na prvi kanal CD-ROM(slave) in disk(master, na drugega pa rekorder (sam svoj master:D). Pa disk formatiraj al pa vsaj defragmentiraj.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

jos69 ::

Disk sem pred kratkim formatiral in defragmentiral,je pa res da imam rekorder kot slave na IDE 1 kanalu,na IDE 2 pa drugi disk in CD rom.Bom prestavil sam me še zanima glede DMA.A je bolje da je vklopljen ali ne.Zanima me tako za disk kot rekorder.
Kaj pa če bi dal vsako IDE napravo na svoj kanal.(imam plato z RAID)?

ChiefThunder ::

škodt ne more... :)
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

Wolverine ::

Upam, da ne peces slucajno na kaksne stare cd-je, kjer je max hitrost snemanja 8x ali pa se manj, ker potem pac cd ne prenese 12x hitrosti. Rajt?
Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)

jos69 ::

Ne,ne.Snemam v glavnem na Smart buy 16x.

Boky ::

Probaj uporabit kakega Mitsui-ja.

matevzm ::

Jaz sem imel nekaj casa probleme z napakami na CDih. Meni so se dogajale na sredi ali na koncu. Bila je Yamaha (6x, brez BurnProofa), ki je bila na koncu alergicna na vse, razen ene vrste CDjev. Kot kaze ji je pesal laser ali nekaj takega, ker z RWji so bili pa se vecji problemi.
Zamenjal sem za Teaca 16x, ki lepo pise, samo na enem CDju sem zadjic ugotovil (ko sem testiral), da so kot kaze na sredini malo napake. Nic kriticnega, se da brati, a so. Bil je Smartbuy 650x (100 pack) z oznako 12x. Na 12x je bil ok. 700MB 16x mi pece lepo na 16x. Plextor bi moral po logiki peci se malce boljse. Kupi se enkrat nekaj komadov istegega tipa, ce si slucajno dobil slabo serijo. Ce tudi to ne pomaga, je verjetno pekacem cuden. Samo take stvari je tezko potem dokazati prodajalcu. V glavnem BurnProof po moje nima tu zraven nic.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

teacovi pekači-da ali ne?

Oddelek: Kaj kupiti
222000 (1503) AngelOfDeath
»

PlextorWriter 12/10/32 SCSI ali 24/10/40 IDE ?!?

Oddelek: Kaj kupiti
391290 (934) AngelOfDeath
»

kateri cdrw zapisovalnik od teh???

Oddelek: Kaj kupiti
452014 (1452) Quickbeam
»

CDRW LiteOn

Oddelek: Kaj kupiti
181274 (1000) matevzm
»

Kateri CDR kupiti ?

Oddelek: Zvok in slika
312010 (1596) Mate

Več podobnih tem