» »

Kateri CDR kupiti ?

Kateri CDR kupiti ?

Birkof ::

Zanimalo bi me kaj bi vi na mojem mestu kupili :)
To teli dve pečici imam v mislih PLEXTOR 1210TA 12X 10X 32X EIDE BurnProof ali YAMAHA CRW-2100E 16X 10X 40X EIDE.
Sem lastnik CDR Mitsumi 4808TE in bi rad malo hitreje snemal , zdej me pa zanima kakšna je sploh razlika med zgoraj navedenima CDR-jima (razen hitrosti).
Ker nekateri pravijo da je PLEXTOR za odlično oceno sam kaj še zna kar drugi neznajo, ker men je mitsumi posnel vse cd-je čisto normalno oz samo tisti CD-ji so bili sfukani k sem sam kej narobe naredli :)

Ja pa še to ne gledat na ceno :\

Hvala :)

bluehacker ::

HP 8/4/32 je za 42 jurjev pri Megahitu po mojem cool zadeva
PLEXTOR pa je itak najhitrejsi samo drag je a ne!!:))
I am here to kill all the unvorthy not-hackers

bluehacker ::

HP 8/4/32 je za 42 jurjev pri Megahitu po mojem cool zadeva
PLEXTOR pa je itak najhitrejsi samo drag je a ne!!:))
I am here to kill all the unvorthy not-hackers

andrej ::

definitivno Plextor in to zaradi BurnProof-a. Ce zdaj kupujes nov CD-R se ti splaca vzet pogon, ki ma BurnProof.

Jst ::

Ne kupovat HPja, jst sm ga mel, pa so z njim sami problemi: clonecd vecinoma ne dela, audiio cdje ful bolanu pece (slisi se extremno cudno klikanje). Raj kup Plextorja!

Cr00k ::

ja ku je tu

MRB0rYS ::

Kupi plekstorja ne boš rabu nobenga cd roma zravn met k je hitr tut za druge stvari za branje
b0rys

andrej ::

ceprav je plextor hiter ga je skoda uporabljat za obicajno delo za branje CD-jev. dandanes tak skoraj rabis eno DVD napravo tak da...

Matek ::

Po mojem bi blo najbolš nabavit Plextorja 16x (a je že vene?:|), ker Burnproof ful prav pride. :D

ns-miha ::

jest tud mam mitsumi 4x4x24x pa sem cisto zadovoljen. videl sem veliko cd-r saj delam v eni rac. stacuni, vendar se mi zdi da se ti splaca kupit edino plextorja, saj sem vidu yamahe pa nism bil cist nec zadovoljn.

:)

sleby ::

Birkof ce bi spremlu page bi vidu da sm isto vprasanje kaksen mesec nazaj postavu tut jest, in rezultat je bil nekje 10:1 za Plextorja in sm pac vzel Plexotrja in mi je lepo. Sicer ma pa tut Yamaha zadevo podobno burn-proofu.

DrSergioDJ ::

kaj ma yamaha podobnega kot burn proof???
...

Igor ::

hmm
ce mas in ti ni skoda 70 80 k kupi 12x plextorja
samo za moje pojme je to metanje dnarja stran ce res ne snemas 20 cd na dan ..
za domaco uporabo kupi eno 8 lahko rabljeno za 30k in tistih 50k porab za kej k bolj rabis ..

Brody ::

Tipičen primer nevednosti! Iz vseh postov je več kot razvidno, da o yamahi 16x10x40x pojma nimate, zato pač priporočate plextorja, ker ima burn proof, no če mene vprašate je burn proof le in samo še ena marketinška poteza, saj kot je že Birkof sam dejal, že mitsumi 4x pogon peče cdje brez vsakih problemov (tud jaz sem imel ta pogon in to drži) in iz lastnih izkušenj povem da niti enkrat nisem imel izkušenj z buffer underrunom!! Fora, da ne vzemi yamahe je v tem, da boš imel težave z iskanjem cd-r medijev, ki bi bili zanesljivi pri peki pri 16x, v tem je pomoje problem, ker že 12x peko ne zmorejo vsi cd-r mediji, še posebaj pa ne tisti ta najcenejši.

Če imaš kaj v glavi si nabavi enega poštenega 8x in boš imel mir za vekomaj. Če me vpraša katerega!?, ti bom kot iz topa izstrelil Teac 8x8x!32x, ki za svoj denar (43k sit) 100% ponuja daaleč največ in zanesljiv je kot 100% mater!:)


lp

andrej ::

Burn Proof ni samo marketing, ampak zelo lepo dela. Z njim si lahko siguren, da ne bos mel buffer underruna, zraven pa lahko na racunalniku delas kaj hoces. Saj so danasnji racunalniki naceloma dovolj hitri, da buffer underruna ne bi smel dozivet, ampak ce ob peki delas dovolj zahtevno delo se ti se vedno lahko zgodi, da cd zazges. To vem iz izkusenj.

Brody ::

jah, če si tak da ne morš počakat par minut na cd in morš vmes laufat prime, stability test in špilat q3 pol ti ni pomoči!

andrej ::

quaka sicer zraven ne spilam, ampak vseeno bolj mirno kaj zraven delas kot pa da pekac nima Burn Proofa.

Igor ::

hmm burn proff te pride recmo tkole 20 30k
za ta dnar dobis hmmm recimo 100 do 200 cd torej ce ne unicis povprecno 150 cd z buffer underrunom se ti burn proof ne izplaca ?

Han ::

Tudi Teac pozna Burn-Proof, in sicer model CD-W512EB, ki je še malo hitrejši od Brodyjevega.
TEAC CD-W512EB Cdrlabs Review 8-O

kockish ::

Jaz ti bi priporocal plextorja. So na splosno znani kot najzaneslivejsi cd-rw pogoni. 121032A imam tudi jaz in z njim nimam nobenih problemov. Aja se o burn-proofu (ki ga yamaha pomoje sigurno ima ali pa vsaj nekaj podobnega): zelo prav pride pri on-the-fly kopijah z visoko hitrostjo, predvsem pri glasbi.

bluehacker ::

PLEXTOR IN HP sta taboljsa, ceprav je HP malo cenejsi.:))
I am here to kill all the unvorthy not-hackers

matevzm ::

Yamaha nima nic podobnega Burn-Proofu. Samo vecji buffer.
Jaz imam se 6x Yamaho in mi kar lepo sluzi, a sedaj ko spremaljm zadeve, bi med 12x Plextorjem in 16x Yamaho vzel Plextorja. Mudi se mi ne tako zelo, Burn Proofa se ne bi branil (ne vem, ce ga rabis, a recimo), pa pise bolj kakovostno. Yamahe ne vem zakaj ne pisejo prav dobro. Saj se obicajno cisto lepo bere, samo ce preveris podrobno, je pa kar nekaj napak - da ne bo pomote, jih ne opazis. Gre za napake, ki se popravijo s CRCjem. A me to ne navdaja z navdusenjem.

Sonix ::

Hmm... jst mam Plextorja 1210A in sm več kot zadovoljen z njim. Brez BURN-Proofa bi mogu stran vreč okol 7-8 CDjev (in če doma nimaš večje zaloge CDjev in ker se ti CDji vedno zajebejo takrat ko ni treba je BURN-Proof pravi dar bogov za peke :)) poleg tega je pa plextor itak najboljši pekač na spljoh.:D
-[ Sonix ]-

Sonix ::

No da se boš lažje odločil:
Plextor 1210A awards:D
-[ Sonix ]-

sleby ::

A da burn-proof ne pride prav ? Ko sem dobil Plextorja sem z Fireburnerjem unicil okoli 5 cdjev ker nism vedu da ne uporabla burn proofa in sm su odpirat explorerje itd .. pr nerotu ni tezav.

Brody ::

pol bi bil pa ta pelx zlo slab brez burnproofa, men mitsumi ni niti enkrat sjebu cdja!, pa nima nobenega burnproofa, po drugi strani je pa burnpoof pomoje potreben za hitrosti nad 8x in se najbrž v tistem rangu res izkaže.

lp

MadMax ::

Jaz bi kupil plextorja-ker je najbols za musko. Mam pa HP 8210i IDE k sm ga kupo pred 1.7 leta in dela se dons. Takrat so mi vsi svetovali SCSI, ces da IDE ni za musko, da HP crkne tkoj po garanciji.... ampak nikol ni naredu napake. Vsekakor pa bezi od filipsa, waiteka, acera in podobnih zgag... Cenen Mitsumi prekasa ves nastet smorn8-)

sleby ::

Hm Brody, pomoje da zato, ker ma Plextor sam 2 mb bufferja :>

SHooTEK ::

Kaj pa kak RiCOH 12X plus DVD pa JustLink ==BurnProof

whatson ::

Plextor... :\

rookie ::

Kupi Ricoh 8x pa se DDV lohk gledas!:\
Boste vidl kaj vm bomo naredil v Braziliji.Ferrari in Schumacher zakon !!!!! 1

Mate ::

Hmm...
Tistle test sm gledu zdej pa spljoh ne vem katerga bi. Teac ma FUL nizke acces time, plextor je plextor, Yamaha ma ful dobre prenose. Ma kdo kashno idejo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri cdrw zapisovalnik od teh???

Oddelek: Kaj kupiti
452015 (1453) Quickbeam
»

ponovo kir rw

Oddelek: Kaj kupiti
12796 (677) Freak
»

CDRW- ?

Oddelek: Kaj kupiti
281325 (907) [DrAc0]
»

CD pekača

Oddelek: Kaj kupiti
261461 (1152) G[e]c
»

Plextor ali Yamaha ?!

Oddelek: Kaj kupiti
141350 (1183) Sergio

Več podobnih tem