» »

Vaši osebni problemi in samozavest.

Vaši osebni problemi in samozavest.

aambro ::

Zanimajo me vaši osebni problemi. Trenutni ali minuli (pri slednjem uporabljajte vseeno sedanjik). Pomislite na nekaj kar vas najbolj teži v življenju. Kar se pojavlja vsak dan, vsak mesec, vsako leto ali ob določenih situacijah. Ne gre za probleme v stilu: Moj pes noce jest Pedigreeja, ampak v stilu: umrla mi je mama in zato ne spim ze teden dni. Gre tudi za probleme: cutim, da sem drugacen, pa me ne sprejemajo... Skratka.. problemov morje in morje.

Namen te teme je razmišljanje o tem, kako bi mi rešili take probleme pri sebi, vživljanje v situacije, izboljšanje pripravljenosti na trenutek, ko bomo/bi mi imeli tak problem. Preizkus samozavesti.

Lahko opisete tudi prijateljev problem, vendar uporabljajte 1. osebo, kot da bi to bili vi.

Za to temo veljajo naslednja pravila:

Nihče ne sme dajati komentarjev. Nikakršnih - niti pozitivnih niti negativnih. Zakaj? Zato. Take it or leave it. Vem, da vas bo mikalo odgovarjati in komentirati ... skratka cel vihar v vaših možganih, ampak na tej temi ni prostora za to. Zakaj se enkrat? Zato, ker je clovek sposoben najbolj kreativno razmislja o resevanju problema takrat, ko se ga preko simptomov zave in ko o njem razmislja brez vpliva okolice. Hkrati bi s komentarjem priznali da imate zelo velik osebni problem - samodisciplina v sistemu s pravili, ki ste si ga izbrali sami.

Vzdrzite se tudi PM-jev osebam, ki razkrijejo problem. To je njihov problem. Ce bodo potrebovali pomoc direktno od vas ali od nakljucnega, bodo tako ze povedali. (Zakaj se ljudje cutimo tako poklicani pomagat, ko nas nihce ne prosi?) V slednjem primeru se zmenite po PM. Ne pricakujte pomoci, ce ne izrazite zelje po njej.

Zacnem seveda jaz:

Grem v druzbo s prijatelji in sem tiho. Oni debatirajo. Potem me eden izmed njih vprasa: Kaj si pa ti danes tako tiho? Nato zacnem z izgovori, kot da se cutim poklicanega razlagat zakaj sem tiho. Kasneje se pocutim se bolj neprijetno in sem se bolj tiho. Vsaka beseda, ki jo izrecem, zveni prisiljeno. Naslednjic razmisljam ali naj se sploh dobim z njimi ali ne, saj mi ze strah pred neprijetno situacijo preprecuje kakrsnokoli debato. Niti ce ostanem doma, niti ce grem z njimi se ne pocutim dobro.

fahrenGONE ::

Hehe, res je malo cuden topic. Problemi so vedno, vazen je tvoj odnos do njih in ali se ukvarjas z njimi ker nimas drugega dela ali pa jih resis. Ljudje si premalo zaupajo glede tega. :) Pa tudi nekateri dobivajo problem za problemom, samo zato da pritegnejo pozornost nase in prezenejo dolgcas ali osamljenost.

Ce ti debate s kolegi v sluzbi ne odgovarjajo je to mogoce znak za to da zamenjas delovno okolje. Ne vem kako naj ti drugace odgovarjam v obliki novega problema. To bi bilo potem samo nakladanje o problemih in jaz raje resim zadevo kot da drek mesam.

nokia6310 ::

aambro:
Pozdravljam temo samo mislim, da si šel malo predaleč.
Tvoj problem uklučevanja v družbo in njihovo reakcijo ali tvojo odzivnost na njihov (pozdrav/nepozdrav) ali na dobrodošlost/nezaželjenost je izključno tema, ki si zasluži manj pozornosti kot si jo ti hotel prikazati.
Razumem, da imaš probleme saj kdo jih pa nima.
Prvi del posta je še zanimiv samo v drugem delu pa zgubi svoj smisel.
stvar ni tako tragična kot ti misliš in se z zgoraj opisanim ne more primerjati.
Z drugimi besedami povedano boš svoje probleme rešil takrat, ko boš imel malo več samozavesti in zaupanja vase.

R33D3M33R ::

Grem v druzbo s prijatelji in sem tiho. Oni debatirajo. Potem me eden izmed njih vprasa: Kaj si pa ti danes tako tiho? Nato zacnem z izgovori, kot da se cutim poklicanega razlagat zakaj sem tiho. Kasneje se pocutim se bolj neprijetno in sem se bolj tiho. Vsaka beseda, ki jo izrecem, zveni prisiljeno. Naslednjic razmisljam ali naj se sploh dobim z njimi ali ne, saj mi ze strah pred neprijetno situacijo preprecuje kakrsnokoli debato.

Ha, vidiš pa le nisem edini, z mano je čisto isto :)
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

zigi ::

hm... to se tudi meni dogaja. Sem pač sam sebi najboljši sogovornik :P Je pa to odvisno od prijateljev - če se vedno pogovarjajo o takšnih temah ki tebe ne zanimajo potem zna biti v njihovi družbi neprijetno/dolgočasno.

Priporočam ti da si najdeš nove prijatelje med katerimi se ne boš počutil odtujenega, seveda pa s tem ne mislim imaginarnih prijateljev :P

tx-z ::

offtopic:
Zakaj se enkrat? Zato, ker je clovek sposoben najbolj kreativno razmisljat o resevanju problema takrat, ko se ga preko simptomov zave in ko o njem razmislja brez vpliva okolice.
Tegale ne razumem...:\ Bi lahko mau bl razložu?
tx-z

Nejc Pintar ::

Osebno precej gobec vrtim, včasih tudi preveč:8) :\
Lahko je biti prvi, če si edini!

ripmork ::

neobičajna tema res:D

kaj naj rečem...iskrenost je med tapravimi prijatelji, sam to loh rečem...samozavest je pa zelo širok pojem, bojim se da preširok da bi bil zmožen res dobro definirat ga...

sam pa začuda nisem trenutno v situaciji da bi se kaj dost pritoževal:8) :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Postati zgovoren, šaljiv, samozavesten (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10211820 (8874) Alien123

Tih človek po naravi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7413602 (11827) Gandalfar
»

Velik problem (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
514541 (3457) nejcek74
»

Osebna diskreditacija

Oddelek: Loža
342043 (1258) SavoKovac
»

Kdo ima prav?

Oddelek: Strojna oprema
111238 (984) Leo

Več podobnih tem