» »

Velik problem

Velik problem

«
1
2

PeKo ::

Zdravo,
Sem nov na tem forumu in vas moram pohvaliti, da ste res ql. Pišem vam zato, ker imam en velik problem, ki me pesti že kar nekaj časa. In sicer stvar je sledeča. V moji družbi so sami ljudje (fantje in dekleta), ki imajo zelo muderne cunje priznanih proizvajalcev. Oblačijo se elegantno in športno jaz pa za kaj takega nimam sredstev.
Včasih imam občutek, da me prijatlji zaničujejo in da se mi zahrbtno posmehujejo, ker večinoma svoj cun kupim v trgovinah Mana, ter Tako. Res ne vem, kaj naj storim. Zato se obračam na vaš dragi formovci, ker se mi zdi, da ste zelo pametni. Prosim svetujte mi kaj naj naredim in mi pomagajte po svojih močeh, ker se s tem problem vsak dan srečujem oziroma obremenjujem.

Hvala za odgovore in vaš dragocen čas
Adio, Klemen
  • spremenilo: PeKo ()

_marko ::

Najdi kakšno delo prek študenta.
Ponudba je kar velika in lahko delaš tudi za par dni ali kaj podobnega.

Vsak mesec si vzami par dni za delo in boš zaslužil dovolj za cunje...
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

roli ::

Hmm to je problem.Sam osebno tudi nosim kaj takega iz Italije in tega ampak mene ne moti.Meni osebno tak stil odgovarja pa tudi denarja ne mislim zmetat za cunje.Imam cunje znamk,ki so poceni vendar pa prav tako lepo izgledajo tako,da to nima veze.

Jaz ti svetujem,da se ne obremenjuj s tem.Če pa gre komu to v nos pa jih nekam pošlji.
http://www.r00li.com

Matek ::

Evo, dobil si dva cisto primerna odgovora. Ce se tudi ti pocutis slabse v oblacilih manj priznanih znamk, izberi opcijo, ki ti jo je dal _marko - dobi delo in kupi boljse cunje, pa bos srecen in vesel do konca zivljenja.

Ce pa tebe tvoja oblacila ne motijo, pa poslusaj rolihandreja, najdi prijatelje, ki te ne bodo ocenjevali po izgledu.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Hockey ::

Res se ti godi krivica.

Imam občutek, da tebi tudi recimo Armani ne bi pomagal. Sumim da je problem nekje drugje...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Hockey ()

BigWhale ::

Vprasaj 'prijatelje', zakaj so tako pogumni, da se pogovarjajo o tebi za tvojim hrbtom.

Enkrat, ko greste ven, si s sabo vzemi en pasji drek. Potem enemu izmed kolegov zabrisi tisti drek v njegovo obleko.

Skupaj lahko potem ugotovite, da je tvoja Mana jakna precej bolj elegantna kot njegova Beneton/Armani/Versace jakna, saj je bolj cista in ne smrdi po pasjem dreku.

Se mi zdi, da je bolje, da zamenjas druzbo, kot, da se druzis s taksnimi puhoglavci.

Probaj se prekvalificirat v geeka... Nam geekom je vseeno kako smo obleceni, ker je precej bolj vazna funkcija oblacila, torej, da te greje, odvaja odvecno vlago in preprecuje, da bi se ti tvoj member zataknil za kaka vrata.

V-i-p ::

PeKo, veš kaj. Kot večina, ti bom tudi jaz rekel podobno. Bodi kar si, ne obremenjuj se s prijatelji in bodi ponosen na sebe. Ja? Če kolega nosi jakno za 500 €, prav, naj jo. Ti pa nosiš jakno za 50 €, pa tudi prav, saj jo ti, ne on. Bodi samozavesten in se ne pusti. Če komu kaj ne paše, mu kar povej, da cunje nosiš ti in ne on in da se naj raje za svoje zanima, bo imel dovolj dela. Še bolje pa da take gnile frende zamenjaš...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

V-i-p ::

No pa naj ti povem še mojo prigodo, ki je na nek način enaka tvoji. Osebno sem od kar mi pač rastejo dlake vedno pobrit, kot ritka. Kakšna brada neki. Nobeden me poznal ni z malo daljšimi kocinami, vedno obrit. Potem mi je pa enkrat zapasalo in sem si pustil brado in se je začelo "jebanje" frendov v stilu, lej se, kakšen pa si, dej se obrij, si kot afganistanc, bin laden, pa sem se neki cajta smejal, ko mi je pa dopizdlo, sem pa vsakemu ki mi je kaj čez brado rekel siknil, pa kaj u božjo mater, a ti nosiš brado al jst, jebemu no, dej se nehi obremenjevat z mano, men paše če pa teb ne, me pa ne glej pa miži ko sem v tvoji bližini, ja? in so fantje počasi nehali s tem, no zdaj, ko je od tega že leto, dve, pa slišiš samo še, ja sej ti paše, ful bolš, itd... V glavnem, sam sekirat se ne smeš, pa bo vse kul.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

BigWhale ::

Sicer pa! Ce kupis jakno za 50 EUR namesto za 500, potem ti 450 EUR ostane za hardware!

fRiK0 ::

Menjaj družbo.
Hvala

LP Tadej

V-i-p ::

BW: :D
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

ShowDown ::

Če maš take 'prijatle' pol pa res boljše, da jih čimprej zamenjaš. Aja pa kolko je povprečna starost v tej družbi? Tako po obnašanju bi sklepal 12.

Matev ::

če že ne nosiš elegantnih in dragih oblek
jih vsaj nosiš lahko elegantno in ponosno

V-i-p ::

Jep, zamenjat družbo. Če bi meni prijatelji govorili, lej, ne bomo se družli s tabo, ker se fiksaš, al pa ker si pijanec, ok... pač zastopiš, jim ne pašem. Če bi mi pa frendi govorili, dej nosi dražjo uro, mej boljše cote, zakaj imaš poceni patike in ne tadražjih najkic, jep, takrat bi jim pa od Ljubljane pa do Maribora jebal vse po spisku :)
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Matev ::

mislim da ni problem v njegovi družbi
on ima zgolj sam pri sebi občutek da je manjvreden

to pa sodobna propaganda/marketing naredi iz človeka

aljazh ::

Glede takšnih stvari - pa ne gre samo za oblačila, tukaj so še npr. mobilni telefon / avto / način preživljanja prostega časa / you name it...

... se dogajajo v vseh starostnih skupinah. Če nekomu takšen način življenja ustreza, ga pač naj prakticira. Ampak tebi zato še ni potrebno ravnati enako kot temu osebku (ali osebkom).

Po eni strani ti sicer najverjetneje takšna družba ugaja, ker se v njej počutiš bolj "high" kot bi se sicer (v smislu, moji prijatelji so največji frajerji na šoli), a po drugi strani si osebno veliko bolj nezadovoljen, kot če bi se družil z vrstniki, ki drugih ne presojajo na podlagi navzven vidnega materialnega položaja.

Bom poskušal ponazoriti s primerom: Imaš nogometno moštvo, ki pride v prvo ligo, a se nikoli ne uspe prebiti kam višje kot na zadnje mesto, zaradi česar mu vseskozi grozi padec nazaj v drugo ligo. Vsi v prvi ligi se mu tudi posmehujejo, igralcev nihče ne jemlje resno. Na drugi strani pa imaš nogometno moštvo, ki konstantno dosega zavidljive rezultate v drugi ligi. Njegovi igralci so v drugi ligi zelo cenjeni, prav tako ti kot trener. Torej - kot trener katerega moštva se boš bolje počutil?

aljazh ::

Možno, da gre pa tudi za to, kar je rekel Matev, ja.

_marko ::

Dajte nehajte toliko že vedno znova moralizirat...

Fant se pač ne počuti dobro, ker nima vredu oblačil. In kolker sem zastopil noče Armanija, itd... ampak normalne srednje kakovostne stvari.

Danes ti zunanji izgled ogromno pomaga v življnju, če ne druga ti pri puncah dvigne samozavest in še kje...
Menjaj družbo!? wtf.. (sej sploh ne veste kako v resnici to poteka v družbi)
Tisti, ki pa svoje frustracije iz preteklosti stresate tukaj pa bodite tiho vsaj zaradi dobrobita Pekota.

Po vaših nasvetih bo takšen človek brez prijateljev, samozavesti... itd... Bravo.
Naj se problem reši konstruktivno in naj gre fant delat, da bo zaslužil denar in si bo kupil neke normalne cote. Ko bo to storil ter si malo napumpal samozavest bo pa lahko ugotovil, če je družba za njega ali ne...

No, seveda se bo zdaj spet našel en moralizer, ki bo povedal kako to sploh ni tako in kako svet ni pošten.. itd...
Seveda ni pošten, ampak tako pač je to.


Če me kaj moti na tem S-T je prekomerno moraliiranje! V vsaki temi se najdejo forumaši bolj papeški od papeža. |O
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Ziga Dolhar ::

Lahko se poskusiš zapeljat do Celovca (hej -- men je Clovc časovno tolko daleč kot Ljubljana), magari v Südpark (Flussl, Vögelle, Esprit ipd.) Ni ravno 'armani', a je povrh vsega še cnejš kot v Ljubljani.

(Enkrat sem gledal v Maxiju šal, kakršnega sem sam kupil v Avstriji. Jaz sem dal 10 EUR, v Maxiju so hotl 7,5k SIT. Predvidevam, da Nama ni velik boljš -- čeprav sam tam še nisem kupoval :).)
https://dolhar.si/

ripmork ::

Če imaš mal smisla za izbrat fejst jakno/hlače/kombinacijo s čevlji... potlej si lahko z malo iznajdljivosti fejst oblečen za relativno malo denarja. Le mal smisla da maš pa da veš kaj ti paše imet na sebi pa je kul, ponavadi se mularija v drage obleke oblači glih zato ker nimajo okusa in pač mislijo da se da eleganco pa imidž kupit le z drago obleko.

+ manj šans maš da te hoče kdo oropat če imaš nimaš res drage jakne
+ manj škode je če se kej popaca, če je treba v skrajni sili novo kupit je dosti manjši problem
+ prišparaš keš in ga zapraviš za nekej dejansko uporabnega

jasno pa ko kupuješ kupiš vsaj neko kvaliteto, pač best-buy varianto, najcenejše robe se izogibaj. Sicer pa so ti že vse prej povedali.

Da bi si jest sam šel kupovat nekej ker je tako kao zapovedano pa ob svetem jebenem nikoli,
raje ceu let uporniško hodim v poceni strganih kavbojkah kot pa da plačam mastne pare za brezveze - zato da zgledam tako kot naj bi KAO moral zgledat


...get it?

primzx ::

@aljazh>ne seri. to niso prjatli. Ne se jim prilagajat. Ce te hocjo met za Frenda, potem nj se obnasajo tako. Zdi se mi da so ti tvoji frendi prevec materialisticni in majo vsega polno rit, in nevejo niti kam naj dajo keš. Stvar oblacenja je ze od malega moja stvar, tko da BMK za druge kaj si misljo o mojem oblacenju, ok?. Ni vse v videzu no. sam tok.

aljazh ::

primzx, mi lahko pokažeš, kje sem dejal, da bi se moral avtor teme prilagajati zahtevam "prijateljev"? Morda je to še najbolj izrazil _marko, jaz pa nikoli. Predlagam, da v prihodnje nekoliko pozorneje bereš ;)

_marko ::

Človek, ki te stvari sprašuje po forumu IMO ni sposoben odfukat vseh kolegov in si najti novih.
In za njega, je prvotno potrebno da si dvigne samozavest (to bo dobil z novimi oblačili). Ko bo pa imel več samozavesti je pa bolj verjetno, da se nebo pustil zajebavat naokoli...

Poleg tega sploh ne vemo, kako to v družbi pri njih poteka. Mamo pač eno stran zgodbe, kjer Peko v nekaj stavkih opisuje svoj pogled.
Kar pa definitivno ni celotna zgodba...

Dajte mu raje dat konstruktivne nasvete,...
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

DimmniBurek ::

Če se to sam njemu zdi je eno... Če ga pa prijatelji res obrekujejo, potem to zame niso prjatli... Jest ko slišm kako tako, povem človeku u fris da nej se briga zase, in če mu kaj ne paše naj odjebe, ne pa da za mojim hrbtom govori neresnico..
-Kolega, če misliš da si slabo oblečen-delaj, naj ti bo dobra obleka tvoj ideal, cilj. Ko boš dosegu te obleke, se boš boljše počutil, zdelo se ti bo nasploh fejst...

-Če pa se v tem vredu počutiš, nevem zakaj zapravljat denar za to. ČE so PRAVi prijatelji te po tem ne bojo presojali, če so pizde, pol si oni ne zaslužjo da si ti z njimi. Predstavljej si da si ti boljši od njih, saj ljudi ne presojaš po tem kaj poslušajo, v katere lokale hodijo in kaj delajo za preživetje...

Jaz se oblečem tisto kar mi je všeč, en pogoj je da je poceni, ker res ne mislim kupit puloverja za 30k, ker me bo lih isto grel kot en za 10k... Gledam na to pač iz bolj praktičnega stališča...
There Is No Stronger Drug Than Reality

_marko ::

Daj no! Ne bodite tako naivni...
kot da so samo obleke problem!!! :\

Dimni: poglej moj post višje.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

WinsuckeR ::

Sam se oblačim, kot mi najbolj paše - sicer je to povečini elegantnejše kot moji vrstniki. Ampak tako se oblačim, ker mi tako paše-ne zaradi drugih.

Pa ne vem zakaj se obremenjuješ s osebki, ki so na tako nizkem razvojnem nivoju, da človeka ocenjujejo po njegovem stilu oz. po ceni oblačil.

Moj nasvet:
Če se boš bolje počutil v dražjih oblačilih, si prisluži nekaj denarja, kupi to kar ti je všeč..naslednje kar boš potreboval, bo denar za nov avto, pa za novo hišo..itd.

Lahko si pa najdeš tudi prijatelje, ki jim je pomembnejši odnos (nezahrbtnost, isti interesi, to da se lahko na nekoga obrneš za pomoč itd..) ne pa to katere znamke nekdo nosi.

BigWhale ::

Marko,

Vsekakor niso samo oblacila. Tako kot so ze rekli, je se telefon, prezivljanje prostega casa, potem je ze avto in tako naprej.

Se ti zdi, da bo clovek srecen, ce se bo sedaj uspel dobro oblect?

poweroff ::

Težko odgovorim na tako vprašanje, ker pri izbiri oblek, telefona,... upoštevam zgolj in izključno svoje lastne želje brez pričakovanj okolice.

V bistvu sploh ne vidim zakaj bi se človek sekiral zaradi tega. Pristati na menjavo jakne zaradi pritiskov okolice je pa zgolj pristanek na izsiljevanje okolice. Najprej boš zamenjal jakno, nato telefon, nato avto, nato ženo, nato hišo,... V bistvu je to teror okolice.

Jaz se s teroristi glede teh zadev ne pogajam.
sudo poweroff

WarpedGone ::

Peko, lahko prosiš kakšno preprostejše (ne-prevečzafnano) dekle iz vaše družbe, da gre s tabo v štacuno in ti svetuje pri izbiri oblek. Moški večinoma trpimo za hudim pomanjkanjem okusa, kar nato skušamo nadoknadit s ceno. Obstajajo cenejše in hkrati boljše variante.
Zbogom in hvala za vse ribe

_marko ::

->Vsekakor niso samo oblacila. Tako kot so ze rekli, je se telefon, prezivljanje prostega casa, potem je ze avto in tako naprej.

Matr si ti naivn... Gre IMO za pomanjkanje samozavesti. In po vase bo to samozavest dobil tako, da bo odfukal vse kolege in se naprej hodil naokoli oblecen v oblacila, ki mu ne pasejo.

Problem je pa seveda, da je napisal tudi samo en post in vec nicesar odgovoril. Kar je neumno oz nesramno od njega.


->Se ti zdi, da bo clovek srecen, ce se bo sedaj uspel dobro oblect?

Zdi se mi, da se mu v tem primeru dvignila samozavest. Ko bo imel to bo lahko vsaj kriticno presojal svoje prijatle.
Vi pa na podlagi enga posta sklepate da so njegovi prijatli slabi...

Kaj pa ce sam vidi, da ima probleme v druzbi(ni receno da so kriva oblacila)?


->Pristati na menjavo jakne zaradi pritiskov okolice je pa zgolj pristanek na izsiljevanje okolice.

Ti pa ne razumes, da mu jaz ne predlagam, da kupi nova oblacila zaradi drugih.
Kupi jih naj zaradi sebe, saj se v trenutnih ne pocuti dobro.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

overlord_tm ::

Začneš poslušat punk. Cune nardiš poceni, za samozavest je pa verjetno bol ko una sort tehno muska =)

Če bi mel jaz kako znamko v omari, pol jo vrjeten nebi nikol obleku, ko bi mi blo škoda ... itak vse strgam prej al slej =)

BigWhale ::

Dvomim, da se ne pocuti dobro zaradi svojih oblacil...

Predvsem se ne pocuti dobro zaradi svoje druzbe. :) Ce bo zamenjal oblacila, se bo morda pocutil bolje. Dokler ne znuca jakne.


Seveda vem, da gre za pomanjkanje samozavesti a mu neka trenutna resitev ne bo pomagala. In the long run ne.

_marko ::

->Seveda vem, da gre za pomanjkanje samozavesti a mu neka trenutna resitev ne bo pomagala. In the long run ne.


Se strinjam. Ampak lazje je probleme resevat z samozavestjo.

Povej mi kaj bo, ce uposteva vas nasevet... ostal bo brez prijateljev in brez samozavesti.

P.S.
Avtor teme bi lahko vsaj sodeloval...tako pa zgleda, da niti ne ceni nasih nasvetov.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

A. Smith ::

>>>Matr si ti naivn... Gre IMO za pomanjkanje samozavesti. In po vase bo to samozavest dobil tako, da bo odfukal vse kolege in se naprej hodil naokoli oblecen v oblacila, ki mu ne pasejo.

Če hoče nabildat samozavest je pa ja bolje, da konča šolo, da se ukvarja s športom, doseže karkoli na kateremkoli področju, kot pa da družbi špila nekega hlapca in se oblači po tujih zapovedih.

Priznam, da je osebna urejenost temelj vključitve v družbo. Če je človek umit, obrit (ali z urejenim karkoli) in oblečen z oblačili, ki mu niso prevelika/premajhna, s tem že sporoča, da ni asocialen, da se je sposoben vsaj obleči in na kak drug način poskrbeti zase.

Tukaj se pa tudi konča. Ljudi, ki so stavili preveč na zunanji izgled (jaz in moja družba) nikoli nismo popolnoma resno jemali, jih še vedno ne. Ponavadi smo jih malce j****i v ...

Tudi profesorji na faksih (nekateri) so oblečeni enostavno v kavbojke, pa jih to ne naredi nesposobnih/neumnih. Še več, za pedagoški učinek je vtis, da niso nek zategnjen/zapet/vzvišen kader, še kako koristen.

Družbeno sprejetost se da doseči tudi na druge in predvsem sebi bolj koristne načine, kot s (pretirano) osebno urejenostjo.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

DimmniBurek ::

Marko: Matr si ti naivn... Gre IMO za pomanjkanje samozavesti. In po vase bo to samozavest dobil tako, da bo odfukal vse kolege in se naprej hodil naokoli oblecen v oblacila, ki mu ne pasejo.

Vidiš to je problem. Mi ne vemo al njemu pašejo te obleke ali ne. Če mu nebi pasale si jih verjetno nebi kupu.
Sam imam problem z nakupom kavbojk. Nikjer(ampak res čist nikjer) ne najdem običnih, navadnih kavbojk, svetlih seveda. Al so temno plave, ki so mi grde, al so pa že u trgovini raztrgane-kaj mi čjo take hlače, saj sem si prišel po nove ker sem stare strgal... In raje hodim še naprej v raztrganih(na stegnih zarad drgnjenja ob telefon, na riti...) ko tpa da si kupim take, ki mi niso všeč..
Ku mi mama kupi majco, ki mi ni všeč(zdaj se to več ne dogaja ker sem jo napizdil;) ) je ne nosim... Kdaj zarad nje... :D :8)
There Is No Stronger Drug Than Reality

_marko ::

Dimni:
->Mi ne vemo al njemu pašejo te obleke ali ne. Če mu nebi pasale si jih verjetno nebi kupu.

Če pravi, da nima dnara za druge, boljše.

Načeloma se pa itak strinjam z vami.
Dokler avtor nebo sodeloval jaz tudi nimam kaj več za povedat.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

BigWhale ::

marko,

Saj sem ze jaz povedal, pa najbrz se kdo, naj poseka svoje prijatelje v cem drugem, ne v obleki. Naj gradi samozavest v svari v kateri je dober!

:)

Matev ::

glede peka

Datum včlanitve v Slo-Tech: 09.04.2007 01:33:25
Datum zadnje prijave: 09.04.2007 02:08:02

to pomeni en post in adijo

on ne jebe pet posto kaj mu svetujemo

civic_ ::

ja0.
nimaš se kej obremenjevat ugotovu sm da poznam veliko ljudi ki so "taveči carji" oblečeni pa ko cigani. ni to v obleki ane?

sam kupujem draga oblačila? zakaj, ne zato ker mam preveč dnarja ampak zato ker so oblačila ki so poceni standardnih mer. torej majca za 5€-kratki rokavi majica za 40€ je pa prov

prisiljen sem sklepat kompromise in večkrat nosim stvari ki mi ne pašejo, ne zgledajo dobro na moji postavi, se ne obremenjujem.

je blo pa zanimivo, en prjatu je na pozdrav poletju pršu v trenirki njegova punca pa zrihtana ko za na poroko:D mu je kdo kej reku? ne, in še zmiri sta skupi (okoli 2 leta)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: civic_ ()

poweroff ::

Mogoče je pa upošteval prvi nasvet, si poiskal dodatno zaposlitev in že služi denarce za novo jakno... :D
sudo poweroff

JutriPS3 ::

Kot je že nekdo rekel.
Kupim si izključno tisto kar je meni všeč. Pa naj si bo to roba iz Mane kjer je povečini bolj poceni ali pa kaj iz kakšne bolj prestižne "kolekcije". Da pa bi kupoval zaradi drugih je pa bedarija.
Zamenjaj prijatelje, take barabe ki ocenjujejo človeka po znamki oblačil res niso potrebne. :\

_marko ::

Po eni strani je pa hecno, da eni mislijo da obleka nič ne pripomore k uspehu in mnenju okolice.
Nevem ali si zatiskate oči ali nevem kaj...

Pa da nebo kdo mislil, da se jaz nevem kako drago oblačim, le nek smisel imam...
Če ne druga tudi na ta način dobim več punc in lepše punce...

Če ne druga...

geeki >:D
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

poweroff ::

Saj nihče ne pravi, da moraš ali smeš kar zanemarjan in raztrgan naokrog hoditi. Samo enim pot do uspeha predstavlja obleka, drugim pa kaj drugega... ;)
sudo poweroff

BigWhale ::

> Po eni strani je pa hecno, da eni mislijo da obleka nič ne
> pripomore k uspehu in mnenju okolice.

Seveda pripomore, je pa vse odvisno od tega kdo si, kaj delas in kaj bi rad.

opeter ::

Se podpišem pod VelikimKitom. Se pa strinjam, da samo z obleko ne boš "dvignil" samozavesti.
Tvoje obnašanje v družbi je bolj pomembno. Sicer pa poba (to je za PeKota), priporočam (kot večina drugih), da si poiščeš druge prijatelje.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

jype ::

Problem zelo učinkovito in enostavno reši tehnološka pridobitev, ki jo imenujemo internet.

Tam se lahko s kolegi družiš tudi takrat, ko si brez obleke, pa se ne bodo nič zmrdovali, dodaten bonus je pa, da sta mleko in kruh doma cenejša kot v lokalih.

Pa, mimogrede, Matev, niso vsi taki norci, da bi nonstop gledali forum, itak se bo pa čist prestrašu, ko taki geeki hodijo naokoli.

Meni so že v tretjem razredu osnovne šole začeli očitat, da sem "napačne oblike", pa sem imel k sreči dovolj zaupanja v modrost starejših, ki so rekli, da je takšen odnos vse, kar preostane lepim in praznim, ko se počutijo manj vredne.

MarkV ::

Bedarija!
Ne sprejemaj "potreb", ki ti jih vsiljuje družba (ne samo prijatelji, tudi tv, mediji, kultura...). Ne bodi neumna ovca, kateri družba vsili neprimarne potrebe, lastnosti, mišljenje. Na tak način postaneš samo še en bebavih robotov, ki mislijo, živijo, se oblačijo, delajo in poslušajo to, kar jim vsiljujejo TV, družba, mediji itd.

Oblači se kakor češ. Magari v Darth Vaderja in komur to ne paše, ga pošli ne kam>:D
Če ti pač ustreza oblačenje v draga oblačila pač začni delat, pazi pa, da ne postaneš suženj materialnih želja - potem spet zapadeš v tisto dolgočasno "povprečje"...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MarkV ()

mitja_i ::

itaq. tudi kot Darth Vader se da živet. Poglej si Chad Vader :D Drugače pa meni osebno so ljubši ljudje, ki imajo čisto svoj stil...

Gjurisic ::

Ja začni vlagat denar v vzajemce, borzo itd..
Jaz osebno sem se odloču, da je najboje šparat
in potem neki imet od tega.
Skratka raje zdaj ti delaj prek študentskega
in se drži načela 1 tretjina za bedarije,
1 trejina za obleke (tudi bela tehnika, mp3, tv, kar hočeš)
in nato 1 tretjina pametno naložena in prišparana.

fanatiktech ::

Nix se sekirat če so n00bi so pač n00bi:D :D , ti prit k men pa grema lepo na en pir pa bo vse bolš >:D se ne boš več s tem obremenjevav, vse je za neke dober.... ko krava crkne fujter vstane 8-)
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Temperatura in potenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
569452 (5380) Ganon

Vlada bi rada prepovedala določena oblačila (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13316086 (12937) jype
»

Pralni stroj - preveč programov (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8010897 (8138) Furbo

Več podobnih tem