Forum » Hlajenje in modifikacije » Pasivno vodno hlajenje P4 3.0GHz
Pasivno vodno hlajenje P4 3.0GHz
hafnerb ::
Na formumu nisem našel odgovora na moj problem, verjetno bo pa kdo od vas kaj vedel.
Za svoj P4 3.0ghz in grafično geefore 6600 si bom naredil vodno hlajenje imel bi pa rad pasivno.
Zanima me če je dovolj en Ladin radiator zunaj kište ki bi deloval po principu konvekcije ( postavil bi ga v vodoravno lego) ali bo potrebno narediti več hladilne površine?
Razmišljam, da bi dal kot rezervar za vodo zraven na steno kiler od katrce.....
Hvala za odgovore!
Za svoj P4 3.0ghz in grafično geefore 6600 si bom naredil vodno hlajenje imel bi pa rad pasivno.
Zanima me če je dovolj en Ladin radiator zunaj kište ki bi deloval po principu konvekcije ( postavil bi ga v vodoravno lego) ali bo potrebno narediti več hladilne površine?
Razmišljam, da bi dal kot rezervar za vodo zraven na steno kiler od katrce.....
Hvala za odgovore!
tiborrr ::
Lada pasivno ne bo dovolj, sam sem probal AthlonaXP na 1.875V pri 2500MHz (Tbred-B0), pa je bila load temperatura krepko okoli 60°C, kar pa je previsoka temperatura za vodno crpalko. Treba bo kupit nekaj takega.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!
tiborrr ::
Res, kupis dva Titana 120mm za 2.5kSIT in ju prevezes, da se napajata iz 5V linije in sta precej neslisna, pa dober prepih ustvarjata. Vseeno pa priporocam vertikalno lego kulerja.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!
Nejc Pintar ::
V klasičen radiator za sobo segrevat spel, seveda če radiatorja ne uporabljaš
Lahko je biti prvi, če si edini!
smilyxx ::
Jst upam da mi bo do zime ratal vodn hlajenje skupej spacat. Bom pa za cez zimo Lado postavu kr vn na balkon, pa pomoje ne bo treba met skos priklucenih ventilatorjev. Drgac mam pa enga unga 3 krakega ys-techa k bo za silo dobr tiborr: Jst mam Bartona M na 1.85V, mislis da bi slo pasivno na idle (za cez noc)?
Save water.
drink beer.
drink beer.
PrimozR ::
Jest pomojem tm do novembra, do decembra pa že skor zih bom mel keš, sam ti... PReveč ga piješ... :D
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | vodno hlajena grafikaOddelek: Strojna oprema | 3871 (3309) | cebelar123 |
» | Vodno hlajenje za Phenom II (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 12264 (11380) | Janac |
» | Katalog radiatorjev evropskih avtomobilov (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 70489 (38558) | lufy |
» | Tiborrr in nov megakuler :)Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2659 (1553) | tiborrr |
» | VodnoOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1633 (1347) | Jaka83 |