» »

Windows Register!!!

Windows Register!!!

Tejc ::

A mi lahko kdo pomaga glede tezave z registrom. Windowsi so mi zaceli javljati tole sporocilo:

"Med dostopom do registra je prislo do napake.
Windows bo popravil register in bo ponovno zagnal racunalnik." Ok vse lepo in prav .. to se mi je dogajalo kar neki casa pri Win98 in sem sklenil nanovo nalozit Winse... Grem celo na Win ME in glej, SHIT zopet javi isto... kaj je lahka narobe? Sklenil sem in izklopil preverjevalnik registra (a je lahka kaj narobe), tako da sedaj lahka vsaj nalagam programe in zaenkrat deluje ok. Prosim svetujte kaj naj naredim .... V racunalniku pa imam dva HD in probal sem tudi tako da sem formatiral cel HD.
;(

McHregec ::

verjetno je to posledica kakšnega programa

Samson ::

Huh...Kot velikokrat povedano na forumih: Če imas diskovje na ATA66 kontrolerju, potem enostavno zaradi prevelikega CACHE-ja (na disku) WinbloWsi enostavno nimajo casa zapisat vse podatke, tko da ti javlja to napako. Resitev je sicer ta, da gres na WinBloWs update in obkljukas tisto zadevo, ki ti pred isklopom racunalnika pocaka se kake dve sekundi, da se lahko zapisejo se podatki, ki so "v zakasnitvi". Sicer je mozno tudi tako, da v configsys-u al kaj ze je prepoves "fast shotdown"...Tko to je,ce hardware napreduje velik hitreje kot Gates :o)
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Znida ::

Meni se je dogojalo isto: imel sem namreč pokvarjen RAM!!! Če lahko, stestiraj še z drugim RAM-om.

yjj ::

Mogoče tudi preveč navito
Jebi ga

Tejc ::

Huh... ne vem ce bi bil RAM ker mi BIOS najprej stestira RAM in vse izgleda OK. Lahka pa bi bla ta verjetnost z HD, ker mi prej preden sem dal IBM 15GB disk noter tega ni javljalo, vendar pa mi plata verjetn ne podpira ATA66, tko da ne vem natancno..Imam pa 80 zilni kabel namesto 40 sam pomoje tle ni ovire..

Cr00k ::

jst bi misko zamenu

sleby ::

Samson kje pa se to vklopi ? Meni namrec dela isto .. imam pa disk na ATA66.

Loki ::

BIOS ne stestira RAMA, ampak ga samo presteje.

Ce ti plata ne podpira UDMA 66, poj 80 zilnega kabla sploh not ne mors dat.

MRB0rYS ::

Če je problem ram pol ti piska ko vžgeš mašin
b0rys

TESKAn ::

Ni nujno. En moj frend je meu blazne probleme z novim računalnikom - niti winsow ni mogu inštalirat, konstantno ene napake javlal. Šele čez neki cajta so mu na servisu pogruntal, da je bla napaka v RAM - u (hehe, 256 mega tega:P). So mu ga zamenal, pa dela bp od takrat.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Tejc ::

ROBERTO
A si zher ... Mam plato SE440BX in noter prkloplen 80 zilni kabel.... 80 zilni ima iste konektorje kot 40 tko da bos vedu sam pr vsaki zili je zraven se masa. !!!

Tejc ::

Na sreco mi nic ne piska. Pa se to Win 2000 so delovali brez problema, mi ni javljalo nobenih napak v registru sam problem je bil v Win98 in WinME.
Bom dal se enkrat gor Win2000 sem jih namrec zbrisu k sm format disk .... :(

Samson ::

Sorry...Dolg casa nisem nic lutal po forumih: Velja zate baby...Das windows update iz windowsov in potem te vrze gor, ko pregledas tam kar ti ponuja za update, obkljukaj tam, kjer nekaj pise o cache-ju in disku..:)
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

MRB0rYS ::

Tejc ti mej kar WIN2k gor ker drugo je bulll shit
b0rys

Boky ::

Ce si na novo nalozil win98/Me in ti je racunalnik takoj javil napako v zvezi z registry-jem, potem je 100% nekaj narobe z hardware-om. Ti lahko 100 krat sforamtiras disk in nalozis winse, ampak ne bo nic pomagalo. Mogoce so win2000 malo bol odporni na defekten dardware ampak tudi ti bojo po moje nagajali. Stestraj ram z memtestom (najdes ga na http://www.hcidesign.com/memtest/downlo... ). Ko sem jaz dal v svojo masino nek levi 66mhz ram, vodil paje bilo na 100mhz mi je memtest takoj zacel metat ven errore!


BlackHole ::

Če imaš na plošči dva ali več različnih ramov, potem je skoraj sigurno to vzrok. Poskusi samo z enim ramom ali pa malo kombiniraj (odvisno kakšno konf. imaš).
Nmareč jaz sem imel enake težave s prejšnim računalnikom, ko se imel 2x 64 RAm. Nista bila enka, ko sem enega vzel ven je delalo normalno, tako da po moje je to.

Samson ::

Kar se tice registra, sem preprican, da je kriv kes na disku, kajti windowsi se prej ugasnejo, preden disk da podatke ven. Imel sem iste tezave, pa sem jih resil tako, kot sem opisal. Problem se pojavi takrat, ko nalozis gonilnike za recmo HPT370 kontroler, ki je na BE6II plati. pred tem je vse v redu. Potem se pa zacne. Torej preden bilo kaj naredis, dej si staknite z MS update tale patch, potem pa gonilnike za diskovje na ata66/100 kontrolerjih. Sicer pa ram nima cisto nic veze z registrom, ker bi javilo napako VMM in ne register...Dejte se enkrat preverite svoje trditve, pa naredite tko k sem napisu-stvari enostavno zginejo. Ce pa kdo nuca .reg datoteko za vklop UDMA66 pod win2000 naj me maila, kajti po defaultu nimajo uklopljenega, pa tudi neboste vedeli...:((
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Tejc ::

Disk mam na ATA33 ker plata ne podpira ATA66/100
SE440BX

Loki ::

Kaj ne poves, Tejc.
Katero plosco imas (glede na ime sklepam, da imas Intel Seattle BX), a mas kaksne zunanji kontroler za diske (recimo Promise)???

Pa ja, sem ziher.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ultra DMA

Oddelek: Strojna oprema
322199 (1604) amigo_no1
»

Hudi problemi z diskom v WinXP

Oddelek: Strojna oprema
141153 (1013) morphling1
»

Priključitev IDE naprav

Oddelek: Pomoč in nasveti
12983 (748) Gh0st
»

win xp in DMA problem oz ATA 100 problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
7988 (827) su37
»

Pocasen racunalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
191548 (1284) CEZAR

Več podobnih tem