Forum » Šola » Gea college
Gea college
McClane ::
Zanima me če ima kdo kakšne izkušnje ali informacije o tej šoli...razen tistih podatkov ki jih dobiš na njihovi strani? Predvsem me zanima smer ekonomski tehnik, ampak vsakršna informacija bo dobra..
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer
Hakl ::
Ma te samoplačljive šole so vse isti šmorn- narediš v vsakem primeru, v glavnem da plačaš!
Koliko znanja odneseš je pa od tebe odvisno. V glavnem, po moje se ne more primerjati z redno srednjo šolo. Če ti je samo do tega, da narediš šolo čim hitreje in imaš povrh tega še dnar, pol: kar.
Koliko znanja odneseš je pa od tebe odvisno. V glavnem, po moje se ne more primerjati z redno srednjo šolo. Če ti je samo do tega, da narediš šolo čim hitreje in imaš povrh tega še dnar, pol: kar.
Kakšo? Nekšo. Takšo? Lepšo.
darkotri ::
Kolega hodi na Gea in naredi izpite brez vsakega problema, pravi da mu profesorji "pomagajo". Če že toliko plačaš moraš tudi naredit, sicer pa so tam samo sinovi in hčere direktorjev in takih ki imajo zelo dobre veze, da potem lahko spravijo otroke na prava mesta.
darko
jarre ::
Se kar pridružujem zgornjima mnenjema.
Poznam osebo, ki je končala Gea college, pa zadev v svojem poklicu ne obvlada.. oziroma jih obvlada mnogo slabše kot vsi njegovi podrejeni, ki se mi včasih, ko pridem tja kaj kupiti, kar smilijo, ko morajo ostati resni ob neumnostih svojega šefa...
Kakorkoli. Gaa college je plačljiva valilnica bodočih kadrov, ki jim službe pripadajo po družinski, politični ali kakšni drugi liniji. Takšno ekstremno precenjeno šolo pač potrebujejo zato, da lahko mahajo s "papirji", ko jim kdo stopi na žulj. In, kot je že Hakl napisal... Zlate goske, ki prinaša denar takšna šola ne bo nikoli preveč stiskala in zahtevala preveč znanja ter dodatnega dela. Novokomponirani bogataši se zelo hitro naveličajo...
Poznam osebo, ki je končala Gea college, pa zadev v svojem poklicu ne obvlada.. oziroma jih obvlada mnogo slabše kot vsi njegovi podrejeni, ki se mi včasih, ko pridem tja kaj kupiti, kar smilijo, ko morajo ostati resni ob neumnostih svojega šefa...
Kakorkoli. Gaa college je plačljiva valilnica bodočih kadrov, ki jim službe pripadajo po družinski, politični ali kakšni drugi liniji. Takšno ekstremno precenjeno šolo pač potrebujejo zato, da lahko mahajo s "papirji", ko jim kdo stopi na žulj. In, kot je že Hakl napisal... Zlate goske, ki prinaša denar takšna šola ne bo nikoli preveč stiskala in zahtevala preveč znanja ter dodatnega dela. Novokomponirani bogataši se zelo hitro naveličajo...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jarre ()
Brilko ::
Jaz tudi poznam nekoga, ki je obiskoval to šolo in pravi da je vredu. Ker profesorji so res taki, ki zadevo obvladajo tudi iz prakse in vseskupaj, tako da baje zelo vleiko odneseš.
jarre ::
Ja. Brilko prav imaš. Večina profesorjev prihaja iz vrst managerjev raznih slovenskih podjetij. Toda.. eno je biti dober, odličen manager, drugo pa oseba, ki zna (in želi) svoje znanje dobro predstaviti svojim študentom. Predvsem to.. če želi... je zelo vprašljivo. Da sam sebi povečuješ konkurenco.. ni ravno značilnost slovenskih managerjev...
Sem pa videl tudi nekaj matematičnih nalog, ki so jih profesorji dali slušateljem kot pripravo, v tretjem (3!) letniku smeri, ki izvrže diplomirane ekonomiste. Slušatelji so morali hudo razmišljati in se truditi pri reševanju preprostih nalog z obrestnimi računi (NE z obrestno obrestnimi računi!!). Hm... če se prav spomnim smo v moji mladosti to obdelali že v srednji šoli in prvem letniku fakultete (pa še to pod opombo, da to vsekakor moramo obvladati, če sploh želimo razmišljati o kolokviju!). Če si to upajo dati na izpit v tretjem letniku, potem je vse skupaj ena velika žalitev za "navadne", lokalno priznane fakultete!
Sem pa videl tudi nekaj matematičnih nalog, ki so jih profesorji dali slušateljem kot pripravo, v tretjem (3!) letniku smeri, ki izvrže diplomirane ekonomiste. Slušatelji so morali hudo razmišljati in se truditi pri reševanju preprostih nalog z obrestnimi računi (NE z obrestno obrestnimi računi!!). Hm... če se prav spomnim smo v moji mladosti to obdelali že v srednji šoli in prvem letniku fakultete (pa še to pod opombo, da to vsekakor moramo obvladati, če sploh želimo razmišljati o kolokviju!). Če si to upajo dati na izpit v tretjem letniku, potem je vse skupaj ena velika žalitev za "navadne", lokalno priznane fakultete!
qqriq ::
Popolnoma se strinjam s tabo kolega. Ko končajo, mahajo z diplomo, pa nč ne znajo. Na državnih šolah je folk vsaj napiflan, tuki pa še tega ni.
Fant ne delaj si samomora, pa se rajš na kako drugo vpiši :)
Fant ne delaj si samomora, pa se rajš na kako drugo vpiši :)
epicus ::
Kolkr jst vem je ta sola taka kukr se sam potrudis. Ce si na predavanjih in poslusas in sprasujes slovenske top managerje lhok kr dost odneses, sam kukr jst vem na njihova predavanja hodi zlo mal folka pa vseeno naredijo fax.
Profesorji na faxu niso pedagogi ampak strokovno podkovani! Če pa hočeš kaj izvleč iz njih jih moraš pa spraševat, če sami ne povejo. Znajdi se.
Sam sem sicer na EF v lj (uni) in imamo sicer težje izpite kot gea, sam na EF se predvsem pogljabljamo v teorijo, medtem ko je gea bolj praktična šola
Ja. Brilko prav imaš. Večina profesorjev prihaja iz vrst managerjev raznih slovenskih podjetij. Toda.. eno je biti dober, odličen manager, drugo pa oseba, ki zna (in želi) svoje znanje dobro predstaviti svojim študentom. Predvsem to.. če želi... je zelo vprašljivo. Da sam sebi povečuješ konkurenco.. ni ravno značilnost slovenskih managerjev...
Profesorji na faxu niso pedagogi ampak strokovno podkovani! Če pa hočeš kaj izvleč iz njih jih moraš pa spraševat, če sami ne povejo. Znajdi se.
Sam sem sicer na EF v lj (uni) in imamo sicer težje izpite kot gea, sam na EF se predvsem pogljabljamo v teorijo, medtem ko je gea bolj praktična šola
Open mind for a different view
draxler ::
tole temo si sposojam od OP-ja imam enako vprasanje le da me zanima malce posodobljeno mnenje o gea collegu? predvsem za predavanja v Ljubljani.
Heavy ::
Brez vez boš po končani gei bil maksimalno računovodja. V realnosti pa bolj blagajničar ali natakar ali pa na zavodu.
Škoda denarja in časa.
Škoda denarja in časa.
#TeamFelix
MadMen ::
Bil nekaj v kontaktu z njimi za delo, se odločil pol za nekaj drugega. Ker nebi šel preveč v detajle, bi samo rekel da odsvetujem kakršno koli zaposlitev pri njih, če ne želiš delat v obupnem okolju. Glede na objave na forumu, sklepam da ravno neke izbire nimaš, tako da morda vseeno poskusi, denar je le denar. Me pa zanima, za katero pozicijo pa iščejo to ?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Višja šola kam naprej?Oddelek: Šola | 8658 (7730) | Sarazyph |
» | Inženir Informatike (VSŠ)Oddelek: Šola | 3258 (2936) | Alcarin |
» | Kaj sedaj?Oddelek: Šola | 1865 (1327) | shadeX |
» | Laganje politikov iz SDS? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 12480 (8465) | Poldi112 |
» | Kaj naj Slovenija najprej pridobi iz EU - managerje ali ostale zaposlene (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 3957 (3389) | BigWhale |