» »

Inženir Informatike (VSŠ)

Inženir Informatike (VSŠ)

Alcarin ::

Pozdravljeni, sicer sem prebral nekaj starih tem na to tematiko in izobrazbo vendar vseeno odpiram temo za nekaj bolj specifičnih informacij, če kdo aktualen študent ali nekdo bolje seznanjem s trenutnim stanjem vse povedati kaj več:

Naj najprej napišem nekaj informacij da bo lažje razumeti:

Sem letnik 1989, leta 2008 sem končal ekonomsko gimnazijo in se vpisal na FERI (MB) v šolskem letu 2008/2009 kjer sem potem opravil samo par izpitov in nato pustil vse skupaj (redni vpis) nato sem se v letu 2009/2010 vpisal IZREDNO na Višjo strokovno šolo v smeri tehnični komercialist (ekonomist) torej 6/I stopnja in jo uspešno opravil z zagovorom diplome junija 2013... No tekom opravljanja prakse na VSŠ sem delal v računalniškem podjetju kot prodajalec računalniške opreme (primarno) in hkrati kot serviser strojne in računalniške opreme (sem se veliko naučil sam, dosti me je tam tudi vodja servisa naučil) in v tem podjetju sem se tudi kasneje zaposlil kot serviser in prodajalec strojne in računalniške opreme (pa tudi SAT opreme, TVjev itd.) In bil tam zaposlen 15 mesecev... No zdaj sem trenutno zaposlen v drugi smeri (opravil sem 800 urni tečaj za CNC tehnologa) in delam kot posluževalec - Operater v eni firmi, vendar si tega dolgoročno niti ne želim opravljat. Zato se zadnje dneve aktivno ukvarjam z mislijo o pridobitvi naziva Inženir Informatike ker nenazadnje mi izobrazba ekonomista ne pomaga kaj dosti, hkrati me pa delo z računalniki bistveno bolj veseli.

Je pa en manjši problem, ker neko ''hardcore'' programiranje ni za mene, to sem opazil na FERIju, ko smo presedeli in programirali ''cele dneve'' in iskali semantične napake itd. je bilo zanimivo, ampak par dni, da bi to bila moja vsakodnevna rutina, bi verjetno izgubil živce... Mi je pa nadvse fajn delo serviserja kjer sem postavljal diagnoze hardware napak, rihtal routerje, zanimivo mi je bilo tudi osnovno učenje o postavitvi spletne strani in postavljanje le teh (sicer osnovne različice kot hobi) dnevno tudi spremljam novice o ITju in občasno ko imam čas (zaradi dela trenutno se je to malo zmanjšalo) sprobavam nove zadevice in se učim novih zadev ali vsaj obnavljam znanje ki ga imam, ipd.

No stvari ki me zanimajo je, na katero VSŠ v Sloveniji se splača vpisat (sem iz Ptuja) ki ima akreditiran program in je dokaj blizu. Zdaj osebno sem našel najbližje v Velenju (???) Šolski Center Velenje, v Mursko Soboto me ne mika it, v Celju nisem nekak našel nič, vsaj ob hitrem pregledu Googlovih zadetkov, šole kot so Doba/Gea College me ne zanimajo (ker itak papir manj pomeni če je dobljen pri njih, pa ne da je ta papir kak presežek drugje)

- Torej bil bi vesel mogoče koga ki je hodil v Velenje (morda celo izredno) na VSŠ v smer Inženir Informatike, ki bi povedal kako kaj to zgleda, če je smiselno to it delat (oz kaj se koristnega naučiš) in če je tak kader sploh zaželjen (na objavah iskanih profilov, ga zelo redko zasledim)

- Zanima me tudi ali se jaz ki sem star 26 let, še sploh lahko vpišem redno v program glede na to, da sem bil redno vpisan samo 1x (FERI) in izredno 2x (VSŠ Ekonomist)

- Če ima morda kdo popolno dokumentacijo in snov (skripte, PDF knjige) v tej smeri ki bi bil pripravljen delit, da če nič drugega malo prelistam in pogledam bolj podrobno kaj se uči, bi bil zelo vesel.

- Če ima morda kdo neposredne izkušnje z priznavanjem prakse v tej smeri, ker jaz imam 15 mesecev neposrednih delovnih izkušenj (pa še kar nekaj mesecev na zeleno al sivo al kak se reče) pa tudi v obeh letnikih VSŠ praksa kot prodajalec in serviser hkrati (pač v istem podjetju no na istem sedežu)

Hvala za vaše prispevke, ideje, in pomoč že vnaprej!
Lep pozdrav/Kind regards!
  • spremenilo: Alcarin ()

XsenO ::

Po napisanem bi rekel, da znanje, ki ga potrebuješ že imaš in ostale malenkosti, ki bi znale priti prav (v eazy programiranje/skriptiranje) se lahko komot naučiš ob strani. Torej edino vprašanje, ki je je ali ti tam kjer se hočeš zaposlit res rabi papir, ker načeloma v ITju so bolj pomembne reference in znanje kot pa papir kjer je napisan naziv. (ogromno IT velikanov je faljenih študentov :P )
1 + 1 = 1

čuhalev ::

Jaz bi tudi dodal, da za opisano delo, ki ti je ,,fajn," ne potrebuješ šole oziroma bolje rečeno ti šola ne more zagotoviti potrebnega znanja, lahko ti da le papir.

greatdrakon ::

denar raje vloži v certifikate, če ga imaš na voljo. verjetno boljše kot ta kvazi šola

oemdzi ::

Dobiš solidno teoretično podlago, vendar iz praktičnega vidika se kot predhodno računalniško pismena oseba (ki je že kaj sam popravil, nastavil) nisem kaj dosti novega naučil. Govorim seveda za smer, ki tebe zanima; omrežja in sistemi. Bil sem pa na B2 v Ljubljani, ki je tudi v Mariboru.
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*

Isotropic ::

- Če ima morda kdo popolno dokumentacijo in snov (skripte, PDF knjige) v tej smeri ki bi bil pripravljen delit, da če nič drugega malo prelistam in pogledam bolj podrobno kaj se uči, bi bil zelo vesel.


skopiraj si vse in bo veliko lažje
je pa tale višja šola traparija.

Zgodovina sprememb…

Alcarin ::

oemdzi je izjavil:

Dobiš solidno teoretično podlago, vendar iz praktičnega vidika se kot predhodno računalniško pismena oseba (ki je že kaj sam popravil, nastavil) nisem kaj dosti novega naučil. Govorim seveda za smer, ki tebe zanima; omrežja in sistemi. Bil sem pa na B2 v Ljubljani, ki je tudi v Mariboru.


Kolko pa pridobiš teoretične (in koliko dejansko vadiš na PCju) glede vzpostavitve spletne strani, serverjev, FTP zadeve itd? Tu sem najbolj šibek dejansko, če neko omrežje znam nastavit brez težav in če osnove HTMLja sicer poznam, pa čim pridemo do kakšne Jave poznam le še res golo osnovo, (beri: vem približno kak zgleda, v njej ne znam naredit ničesar, vsaj ne v smiselnem časovnem okviru)

Sicer dobro B2 šola je tako tako, to mi je najmanj za it, ker se mi zdi kot da so te ''šole'' ki so čist privat kot je Gea College, ipd. njihovi papirji vredni še manj kot vse skupaj.

Dejansko imam občutek kot da bi moral opravit to šolo, ker z ekonomsko gimnazijo in VSŠ Tehničnim komercialistom me nekak ne bodo obravnavali enako kot nekoga ki je vsaj računalniški tehnik. Vsaj občutek je takšen.




Kaj pa ko ste omenjali certifikate.... Kateri certifikati se splačajo naredit, da kaj pripomorejo k uporabnemu znanju za potencialne delodajalce.
Lep pozdrav/Kind regards!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Študent naj bo ali Kako in kam na fakulteto!!! (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Šola
466344326 (6518) nejc_nejc
»

Visoka poslovna šola Ljubljana

Oddelek: Šola
303423 (1664) Tody
»

Visoka šola (program Informatika in tehnologije komuniciranja) proti višji šoli (prog (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
507241 (6430) Vazelin
»

Višja šola kam naprej?

Oddelek: Šola
308015 (7087) Sarazyph
»

Visja sola informatika (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
7930225 (20391) drzni86

Več podobnih tem