» »

Kaj sedaj?

Kaj sedaj?

Galaxy ::

Lepo pozdravljeni!

Huf, sploh ne vem, kje bi pravzaprav začel, a vendarle gre moja zgodba nekako takole: skozi srednjo šolo sem večkrat zamenjal svoje želje glede poklica (od filmskega igralca, ortodonta, farmacevta, informatika in.), vendar sem na koncu koncev želel naziv, nato pa takoj ustanovit svoje podjetje (in ne delati za druge, ampak delati zase, nato pa zaposliti svoje delavce)

Uspešno sem končal gimnazijo, maturo dobro odpisal in pot me je ponesla v Ljubljano na FRI, kjer pa sem obupal v 4 mescih (saj me niti malo niso zanimala digitalna vezja, Java (programiranje) se mi nikoli ni dopadlo), zato sem se odselil nazaj domov, nekaj časa delal raznorazna dela, nato pa sem se jeseni vpisal na FERI v Mariboru (kjer sem upal, da bo boljše kakor na FRI). Nekaj časa je kazalo tako, vendar sem spet z muko delal karkoli povezano s programiranjem.

Par dni nazaj sem se odločil, da tega ne želim počet v življenju oz. da me informatika ne veseli profesionalno, ampak le kot hobi. Skoz sem razmišljal, da bi ustanovil lastno podjetje, kako do denarja ipd.

Sedaj imam pred seboj omejene možnosti: izreden (plačljiv) študij. Najbolj mi je padel v oči program PODJETNIŠTVO na Gea College. Po malo raziskovanja, sem videl, da je to, kar si želim v življenju početi - biti podjetnik. Vendar... nisem čisto 100% katero fakulteto izbrati. Vem, da je zraven Gea College tudi ERUDIO, Doba, Emona, Fakulteta za podjetnišvo na Primorskem, EPF v Mariboru itn. V glavnem izbor je zelo širok že pri nas, kaj šele v tujini.

Prosil bi vas za mnenje, kaj izbrati. Tujina tudi ostaja možnost (sem Googlal najboljše podjetniške šole v Evropi, vendar ko sem videl, da en letnik na kakšni prestižni šoli stane cca. 50k€ - in to samo šolnina, kje so še ostali stroški - me je rahlo minilo).

Vaše izkušnje, mnenja, predlogi so več kot dobrodošli!

FTad ::

Galaxy je izjavil:


Uspešno sem končal gimnazijo, maturo dobro odpisal in pot me je ponesla v Ljubljano na FRI, kjer pa sem obupal v 4 mescih (saj me niti malo niso zanimala digitalna vezja, Java (programiranje) se mi nikoli ni dopadlo), zato sem se odselil nazaj domov, nekaj časa delal raznorazna dela, nato pa sem se jeseni vpisal na FERI v Mariboru (kjer sem upal, da bo boljše kakor na FRI). Nekaj časa je kazalo tako, vendar sem spet z muko delal karkoli povezano s programiranjem.


Ni mi sicer jasno, zakaj si se iz FRI-ja prepisal na FERI, če ti pa programiranje in vse v povezavi s tem ni zanimivo. A na FERI-ju si pa računal, da tega ne bo?

Kar se tiče pa podjetništva, ti pa ne znam odgovorit :)

Arctander ::

Če želiš imeti svoje podjetje, se najprej izobrazi v smeri dejavnosti podjetja. Študij podjetništva pride za tem, kot nadgradnja.

Ali bolj direktno: Ti bi bil podjetnik, ampak nimaš pojma o produktih in/ali storitvah, ki bi jih ponujal na trgu. Oziroma verjetno še niti ne veš, kaj bi podjetje počelo.

Prava pot je, da imaš najprej idejo za produkt/storitev (za kar rabiš znanje s tistega področja), šele nato pa jo razviješ v poslovno idejo (ali pa tudi ne, če se skozi pripravo poslovnega načrta izkaže kot slaba poslovna ideja).

PrihajaNodi ::

Se ti hecaš? Omenjene fakultete so bolj kot ne vrtec v primerjavi s kakšno resno fakulteto. Samo beži od njih, nevem če bi sam zaposlil koga z opravljeno fakulteto, saj vsi vedo da zadevo samo plačaš da dobiš podarjeni naziv.

Mene bi bilo sram, napisat na CV da imam kaj od zgoraj naštetega.

Šel bi se podjetništvo pa niti ne veš kaj bi prodajal.

Na žalost dobre fakultete v Sloveniji ne omogočajo izrednega študija. Recimo Famnit.

Zgodovina sprememb…

hurikhan ::

Pa kaj si ti nor... Kolk si pa star, 5 let??

Moj nasvet je da idi najprej za par let delat v proizvodnjo, se boš potem lažje odločil kaj bi.

"Po malo raziskovanja, sem videl, da je to, kar si želim v življenju početi - biti podjetnik."... jao jao kaka izjava... kvazi podjetnik, ki ne ve kaj bi počel - fajn se pa sliši bit direktor s 100k+/ mesec plače, al.

MALO MORGEN!

theBill ::

Za imeti podjetje in biti podjetnik ti je trenutna izobrazba čisto dovolj (odvisno sicer s čim se misliš ukvarjati), ne rabiš za to nobenega faksa podjetništvo. Študij na teh "popoldanskih" plačljivih fakultetah ti ne bo dal idej, s čim se ukvarjati, ker je bolj kot ne sam sebi v namen.

mihec87 ::

Kaj ti sploh pričakuješ od šole oz fakultete?

Invictus ::

Najbrž da mu zrihta lep posel do penzije ...

Ampak saj je še mlad. Ga bo svet naučil prej ali slej ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Smurf ::

Kaj ti pa sedaj manjka, da bi postal podjetnik?

radmannsdorf ::

naredi trgovsko šolo, v najem vsamu lokal/trgovino, pa boš sam svoj podjetnik.

Dejan_007 ::

Ne me basat. Človek je končal gimnazijo in se pohvalil z dobro opravljeno maturo, se vpisal na FRI ter zaradi zgoraj navedenih razlogov izpisal ter nato vpisal na FERI. Tvoj IQ res ne more biti visok, resno. Človek, pa ti veš, da bi se lahko pred vpisom posvetoval oz pogledal predmete, ki se predavajo. Že pri FRI bi se lahko pozanimal, ampak recimo, da si takrat izvedel, da te programiranje ne zanima. Potem pa si se vpisal še na FERI. E človek in ti bi rad postal podjetnik. Jaoooo kakšni osebki z gimnazijami živijo v tej prelepi Sloveniji. Podjetnik bi ti rad bil, smeh :P

MeGreat ::

Ej najboljš da greš kar za direktorja. Ziher kje iščejo, pošlji cv pa napiši da bi ti to rad delal.. :)

eatinggrin ::

Troll tema fantje.

crniangeo ::

Lahko da ni troll , ampak si je človek dejansko postavil neke cilje, ki bi jih preskakoval po bližnjicah, in se pri tem ni organiziral.
Fakt je, da je OP po napisanem sodeč eden od podjetnikov like Dellboy iz Only fools and horses.

Drugače pa se mi zdi, da se je človek mal zgubil v življenju in ga daja kriza, ko ne ve kaj bi rad postal v življenju. Trenutno ga daja neke vrste depresija :)

Predlagam mu, da gre malo delat, mogoče za majhen denar, naj se poskusi osamosvojiti in šele nato naj postane karkoli želi , zaradi mene tudi podjetnik :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

shadeX ::

Dvomim da je trol tema.

Sicer pa podjetnik lahko postane kdorkoli. Lahko tudi nekdo ki ima končano samo OŠ.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gimnazija ali srednja računalniška

Oddelek: Šola
296188 (5174) urosz
»

Prepis iz gimnazije na srednjo računalniško šolo

Oddelek: Šola
166851 (6401) riho
»

Kateri faks (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
7120749 (18896) romat
»

FERI - VS (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
699308 (7389) root987
»

FERI vs FRI (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
5517672 (14159) Hardstyle

Več podobnih tem