Forum » Hlajenje in modifikacije » Problem s geforce2 mx400
Problem s geforce2 mx400
marnit ::
Čisto po pravici ne vem kam bi uvrstil to temo, tako da upam, da sem zadel
V popravljanje sem dobil sestričin 800mhz duron s grafično geforce2 mx400 od Herculesa. Najprej sem mislu da je kaj s napajanjem (računalnik je zmrzoval, se ni zagnal...) ampak sem pozneje ugotovil da je narobe pregrevanje čipa na grafični. Ok, zamenjam grafično s pra staro ATI Rage II+ ampak tudi pri tej se računalnik sesuva. To pa ja ni normalno, sej se čip ne segreva tako veliko. Ok, dam pod njo en super-hiter-glasen ventilatorček tako da piha v čip in zadeva deluje ok.
Kaj nej naredim zdej? A je možno kje v biosu zmanjšat da naj se računalnik ne sesuva zaradi "pregrevanja" grafe. Sumim namreč da je nekje neka vrednost naštimana na kako malo temperaturo - samo seveda ne znam spremenit. Bios je Phoenix, matična je Via KTA (več ne vem).
Hvala za pomoč!
V popravljanje sem dobil sestričin 800mhz duron s grafično geforce2 mx400 od Herculesa. Najprej sem mislu da je kaj s napajanjem (računalnik je zmrzoval, se ni zagnal...) ampak sem pozneje ugotovil da je narobe pregrevanje čipa na grafični. Ok, zamenjam grafično s pra staro ATI Rage II+ ampak tudi pri tej se računalnik sesuva. To pa ja ni normalno, sej se čip ne segreva tako veliko. Ok, dam pod njo en super-hiter-glasen ventilatorček tako da piha v čip in zadeva deluje ok.
Kaj nej naredim zdej? A je možno kje v biosu zmanjšat da naj se računalnik ne sesuva zaradi "pregrevanja" grafe. Sumim namreč da je nekje neka vrednost naštimana na kako malo temperaturo - samo seveda ne znam spremenit. Bios je Phoenix, matična je Via KTA (več ne vem).
Hvala za pomoč!
marnit ::
Grafična se nepregreva. Isto je ugotovol tudi prijatel pri kateremu grafična dela ok, ne zmrzuje tudi pri večjih obremenitvah.
Zdej bom probal zamenat matično... a mogoče kdo ve kakšno podnožje je amd duron 750mhz?
Zdej bom probal zamenat matično... a mogoče kdo ve kakšno podnožje je amd duron 750mhz?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj je najbolj pogost razlog za sesuvanje računalnika? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 9580 (7941) | techuser |
» | nVidiini gonilniki popravljeniOddelek: Novice / Grafične kartice | 7534 (6544) | Dragi |
» | Kateri kos opreme povzroča zmrzovanje v igrah? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5514 (4562) | lordgreg |
» | Težave z novo grafično...?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1292 (909) | Ibn Tahir |
» | Reset masine v igrah.Oddelek: Pomoč in nasveti | 975 (767) | Daedalus |