Forum » Operacijski sistemi » 'Legalizacija' Windows XP brez ponovne namestitve
'Legalizacija' Windows XP brez ponovne namestitve
neoto ::
Zanima me, če kdo pozna način, s katerim bi Windows-em spremenil registracijsko kodo.
Pred časom sem nameščal corp. edition XP-je, zdaj pa imam čisto legalno kopijo in svojo kodo.
Seveda bi rad ohranil vse programe in nastavitve, ponovna inštalacija odpade!
Sprašujem zato, ker na način, ki je opisan na MS straneh, Windows-i ne sprejmejo kode.
Pred časom sem nameščal corp. edition XP-je, zdaj pa imam čisto legalno kopijo in svojo kodo.
Seveda bi rad ohranil vse programe in nastavitve, ponovna inštalacija odpade!
Sprašujem zato, ker na način, ki je opisan na MS straneh, Windows-i ne sprejmejo kode.
Good Guy ::
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\WindowsNT\Current Version\WPAEvents
nadji tole v registru spremeni temu ključu eno številko ali črko (jo zbriši)
ponovno zaženi winse natipki tole v run:
%systemroot%\system32\oobe\msoobe /a
dej activate by phone oz kaj druzga če bo delal dej okj ponovni zagon kompa
še enkrat vtipki isto v run in poglej moralo bi napisati winsi so aktivirani (ali nekli podobnga)
nadji tole v registru spremeni temu ključu eno številko ali črko (jo zbriši)
ponovno zaženi winse natipki tole v run:
dej activate by phone oz kaj druzga če bo delal dej okj ponovni zagon kompa
še enkrat vtipki isto v run in poglej moralo bi napisati winsi so aktivirani (ali nekli podobnga)
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^
Naj računalnik dela za vas^^
ravno to metodo sem mislil!
ravno to metodo sem mislil!
Kolikor razumem, sta to dve različni verziji Windows XP Pro. Ena je corporation edition druga pa čisto normalna...
Microsoft ::
Ja, meni se zdi, da corporate ne mores spreminjat.
by Miha
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
Microsoft ::
No, jst sem namrec po tem postopku poskusil, pa ni slo.
by Miha
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
perci ::
Da se spremenit. Ne vem pa, če je MS imel to v mislih...Zato naj si vsak sam poišče...ni tezko najti.
No, ce dobro premislim - glede na to, da folk s to zadevo verjetno ne bo sel spreminjati legalnega cd keya v nelegalnega, verjetno ne bo nic narobe, ce povem malo vec.
Iscite fajl z imenom XPProCorp-keyChanger.exe
Je na webu in na muli...preverjeno deluje.
Iscite fajl z imenom XPProCorp-keyChanger.exe
Je na webu in na muli...preverjeno deluje.
Zgleda se ne razumemo čisto. Ta programček ti izpiše nelegalne kode.
Jaz IMAM svojo kodo in je za WinXP Pro SP1 in je moji windowsi (corp. edition) nočejo sprejeti!
Jaz IMAM svojo kodo in je za WinXP Pro SP1 in je moji windowsi (corp. edition) nočejo sprejeti!
ma kasne nelegalne kode - ta program te vrze v aktivacijski proces, kjer lahko spremenis kodo - jasno da jo bos spremenil v legalno, kaj pa drugega
Dela pa zadeva 100% - preizkuseno.
Dela pa zadeva 100% - preizkuseno.
Caki mal, ti si v aktivacijskem procesu, ampak tvoji winsi ne sprejmejo kode? Potem verjetno nimas kode za corporate edition, instalirane pa imas corporate edition.
eee, bravo!
Sej že v prvem postu pravim, da mi tukaj noče sprejet kode...
Sem poklical na MS, pa so mi svetoval ponovno namestitev...
Sem pa našel na MSDNAA pravo kodo, tako da zdaj dela. Genuine verification pri downloadu Microsoftovih programov pa še vedno pravi validation failure... bo treba ponovno namestit vse skupaj.
Sej že v prvem postu pravim, da mi tukaj noče sprejet kode...
Sem poklical na MS, pa so mi svetoval ponovno namestitev...
Sem pa našel na MSDNAA pravo kodo, tako da zdaj dela. Genuine verification pri downloadu Microsoftovih programov pa še vedno pravi validation failure... bo treba ponovno namestit vse skupaj.
Calligula ::
Ma ce mas res legalno namesceno in bi rad downloadal update samo pojdi v IEju na tools, plugin management in v plugins, ki so bli recently nalozeni v IE disablaj tistega microsoft veriffication ali karkoli ze pa bo pol delalo updatanje brez tezav. Amak to ti povemo samo, ker mas legalen kljuc zdaj. Tistim, ki ga nimajo tega nismo povedali
maketa ::
Sem odpru temo na aktiviranje win pa nisem dobil odgovora kako, pa bom tule vprašal.
Sem zagnal XPProCorp-keyChanger me vrže v aktivizacijsko okno,tam izberem po telefonu in izberem zamenjaj kluč-vpišem ključ ki sem ga dobil ob nakupu windowsow pa mi nekako ne ugodi .
Potem sem pa šel po drugi varianti(HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\WindowsNT\Current Version\WPAEvents) tam izbrišem dva ff,resetiram in ko vpišem v CMD tole
pa mi napiše da so winwowsi aktivirani;brez kode????????????????????????????
A je to ok al kaj?
In zdaj če pride inšpekcija kaj le ta zahteva.Ali samo račun in kode ali tud kaj šarajo po comp.
Sem zagnal XPProCorp-keyChanger me vrže v aktivizacijsko okno,tam izberem po telefonu in izberem zamenjaj kluč-vpišem ključ ki sem ga dobil ob nakupu windowsow pa mi nekako ne ugodi .
Potem sem pa šel po drugi varianti(HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\WindowsNT\Current Version\WPAEvents) tam izbrišem dva ff,resetiram in ko vpišem v CMD tole
pa mi napiše da so winwowsi aktivirani;brez kode????????????????????????????
A je to ok al kaj?
In zdaj če pride inšpekcija kaj le ta zahteva.Ali samo račun in kode ali tud kaj šarajo po comp.
Odvisno. Če imaš firmo, se lahko spravijo tudi pregledovat vso programsko opremo, če pa je to privat, morajo imeti precej dober razlog, da si priskrbijo nalog za preiskavo.
maketa ::
Ne mene zanimajo samo windowsi,če je dovolj račun in originalna koda ki jo pač imam nalimano na kišti
pagat34 ::
Ja, meni se zdi, da corporate ne mores spreminjat.
by Miha
zaqwa pa bi corporate sploh spreminjal ?
s ta pravo kodo lahko n-krat inštaliraš brez aktiviranja
si predstavljaš televadbo pri 1000 kištah - seveda s kupljenimi nalepkami
Menjave delujejo. Vsi zgoraj omenjeni postopki so v bistvu en sam postop, le z manjšimi popravki. Ključ (registracijsko številko) lahko kadarkoli zamenjaš. OMEJITEV je le ta, da ključ za corporate varjanto ne moreš uporabiti na navadnih windows-ih in seveda obratno tudi ne. Torej, če imaš nameščeno corporate verzijo in imaš licenco za navadne, ti preostane samo ponovna namestitev. Lahko pa porabiš nekaj časa in ugotoviš v čem se obe verzijo razlikujejo?!? In seveda to poveš nato vsem ostalim.....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: everyone ()
Rok Nemec ::
Menjava ključa je po tem članku možna le v primeru da je "tip" o.s. windows enak.
primer:
Na računalniku z nameščenimi windows XP - z VLK ključem (nelicenčen), hočem zamenjati z drugim VLK ključem (licenčnim) - v tem primeru bo šlo po članku
Na računalniku z nameščenimi windows XP - z OEM ključem (nelicenčen), hočem zamenjati z drugim OEM ključem (licenčnim) - v tem primeru bo šlo po članku
Na računalniku z nameščenimi windows XP - z OEM ključem (nelicenčen), hočem zamenjati z drugim VLK ključem (licenčnim) - v tem primeru ne bo šlo po članku*
Na računalniku z nameščenimi windows XP - z VLK ključem (nelicenčen), hočem zamenjati z drugim OEM ključem (licenčnim) - v tem primeru ne bo šlo po članku*
* V tem primeru je potrebna narediti bodisi Clean installation bodisi in-Place upgrade (Repair installation).
Posodobitev »in-place« (ponovna namestitev) operacijskega sistema Windows XP
primer:
Na računalniku z nameščenimi windows XP - z VLK ključem (nelicenčen), hočem zamenjati z drugim VLK ključem (licenčnim) - v tem primeru bo šlo po članku
Na računalniku z nameščenimi windows XP - z OEM ključem (nelicenčen), hočem zamenjati z drugim OEM ključem (licenčnim) - v tem primeru bo šlo po članku
Na računalniku z nameščenimi windows XP - z OEM ključem (nelicenčen), hočem zamenjati z drugim VLK ključem (licenčnim) - v tem primeru ne bo šlo po članku*
Na računalniku z nameščenimi windows XP - z VLK ključem (nelicenčen), hočem zamenjati z drugim OEM ključem (licenčnim) - v tem primeru ne bo šlo po članku*
* V tem primeru je potrebna narediti bodisi Clean installation bodisi in-Place upgrade (Repair installation).
Posodobitev »in-place« (ponovna namestitev) operacijskega sistema Windows XP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kje kupiti original Windows 10 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 35857 (10543) | Gospod |
» | Windows 10 "clean install"Oddelek: Pomoč in nasveti | 14764 (12264) | fujtajksel |
» | Windows XP key changeOddelek: Operacijski sistemi | 4204 (2667) | jest10 |
» | Win XP re-installOddelek: Operacijski sistemi | 2285 (1859) | Jakka |
» | Win XP SP1 (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4822 (3574) | CaqKa |