» »

Windows XP key change

Windows XP key change

nsignific ::

Pozdravljeni,

V firmi uporabljamo corporate cdkey (legalen, da ne bo nejasnosti) za vse windows xp proffesional instalacije, zdaj pa bi radi nekaj starih notebookov dali Rdečemu križu, vendar z default cd keyem, ki je prišel zraven računalnika.

XP cd keye sem menjal ze veckrat, uspešno, tokrat mi pa tega z nalepke na notebooku zavrača.

Ali je možno, da ne sprejmejo vse verzije XPjev vsak CD key?

mtosev ::

Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

nsignific ::

odlično, hvala.

naj omenim da niti activation wizard, niti nek 3rd party key changer nista uspela napraviti to, kar je tole orodje od Microsofta.

bastadu ::

Da si malo sposodim temo: ker nisem našel original CDja sem na računalnik z sicer licenčnimi Windowsi XP (ima gor nalepko in vse) na novo namestil XPje s piratskega CDja v upanju, da bom med inštalacijo vpisal pač legalen CD Key. Vendar ga med inšalacijo ni zagrabilo, zato sem vpisal tistega piratskega, spet v upanju da ga bom lahko spremenil kasneje v Windowsih ... Ampak tudi z zgornjim Microsoftovim orodjem ga ne gre spremeniti (pač javi da vpisujem napačen Key, ki pa je sigurno pravi), sedaj mi pa javlja, da moji windowsi niso Genuine itd ... Ima kdo še kakšno idejo, kako sprmeniti Key v legalen, brez da ponovno nameščam sistem?

jest10 ::

Če je key OEM, potem moraš naložiti piratsko OEM verzijo, ne retail. Če je kaj drugega, pač posnemi tisto verzijo za katero je ključ. Prav tako je fino, če je SP piratske verzije enak SP za katerega je koda.

bastadu ::

To pomeni, da ne morem spremeniti ključa, ampak pomaga samo ponovna inštalacija z OEM CDjem ... Kakšna je pa sploh razlika v samih windowsih med OEM in Reatil??

jest10 ::

V samih windowsih ni razlike. Razlika je v licenci, ter kodah ki primejo pri določeni verziji.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Vista Home Premium Install CD

Oddelek: Operacijski sistemi
324093 (3343) ender
»

Kako zamenjati CD KEY za Windows XP z legalnim??

204653 (4522) zk_eu
»

Dell OEM Win XP in izgubljen CD

112251 (2251) Paramedic
»

original ali pirat?

222571 (1529) MTm2H37rqt7B
»

[Windows] aktivacija