Forum » Operacijski sistemi » kako namestiti program v SUSE
kako namestiti program v SUSE
Tear_DR0P ::
ja sem prebral manual od programa in od SUSE in teme na SLo-Techu
z neta sem si potegnu program omegaT, mam zip in razpakirane datoteke v mapi
v Yastu sem nastavil pot do razpakiranih datotek, vendar yast izjavi da datoteke niso pripravljene za namestitev, potem me vpraša, če želim naredit rpm pakete, kliknem dalje. ko grem v modul za namestitev novih programov, mi javi da programa omegaT ne najde
kje sem zajebal, kaj v manualu nisem prebral pravilno?
ali lahko v yast vpišem url, ki ga najdem na sourceforgeu? kater url je pravilen, tisti zadnji, kjer izbiraš mirror?
z neta sem si potegnu program omegaT, mam zip in razpakirane datoteke v mapi
v Yastu sem nastavil pot do razpakiranih datotek, vendar yast izjavi da datoteke niso pripravljene za namestitev, potem me vpraša, če želim naredit rpm pakete, kliknem dalje. ko grem v modul za namestitev novih programov, mi javi da programa omegaT ne najde
kje sem zajebal, kaj v manualu nisem prebral pravilno?
ali lahko v yast vpišem url, ki ga najdem na sourceforgeu? kater url je pravilen, tisti zadnji, kjer izbiraš mirror?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
64202 ::
Za java programe gre malo drugace obicajno. V tem primeru odpri konzolo, pojdi v mapo kamor si odpakiral program in napisi java -jar OmegaT.jar. Seveda moras prej (z yastom) namestiti javo.
I am NaN, I am a free man!
Tear_DR0P ::
ja sej sem še enkrat prebral user manual in našu, kaj morm naredit, poleg tega sem pa zvedu, da se da na netu najt RPM pakete, ki jih yast lepo namesti. v bistvu se mi je zdel, da sem slabo prebral manual, sam se mi ni dal še enkrat it skoz
hvala za pomoč
hvala za pomoč
"Figures don't lie, but liars figure."
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Suse 10.0 - Kaj z njim? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 6553 (4776) | kriko1 |
» | SuSe Linux - težaveOddelek: Operacijski sistemi | 1134 (973) | kriko1 |
» | Novi SuSE v10.0 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 9685 (7136) | kriko1 |
» | Suse .rpm errorOddelek: Operacijski sistemi | 988 (914) | T(he) Boss |
» | Linux SUSE-9.1-personal-x86 pomoč!Oddelek: Operacijski sistemi | 1677 (1185) | Gandalfar |