» »

Windows XP aktivacija

Windows XP aktivacija

Dark Angel ::

Zdravo,

Namestil sem si WinXP z SP2, aktiviral, inštaliral tono ostalih stvari, pokuril za to cel dan. Mašina je Athlon 500Mhz z 16x cd-rom, tako da so se samo Winsi dajal gor polno uro. Nato sem pred parimi dnevi mal pucal nesnago (in tud registre) in očitno je bilo pucanje preveč temeljito.

Sedaj ko pridem v Winse mi zateži da moram aktivirat. Kliknem aktiviraj in se mi pojavi okno Winsi so že uspešno aktivirani. Ko kliknem OK me vrže nazaj v LogOn screen in spet piše da jih moram aktivirat (da je že potekla doba 30 dni al kolkr že je). Če izberem safemode mi takoj ko se naložijo piše da ne morem uporabljati safemode, ker je preizkusna doba potekla.

Zdej me zanima ali je sploh kakšna možnost da se popravi ta aktivacija al je edina možnost ponovno nalaganje Winsov in vse krame zraven in še en zgubljen dan...?
In ja, so original, stankani dol iz MSDNAA.

Hvala za odgovore

Wox ::

Piši na MSDNAA, na oni mail (Sajko se mi zdi) da ti resetirajo key. Oziroma jim napiši, da rabiš reaktivacijo zato, ker si ponovno namestil sistem ali pa spremenil strojno opremo.
Commodore 64

Good Guy ::

najdi v registru
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\WindowsNT\Current Version\WPAEvents

desni klik na tisti key ki ga maš notr > modify sšremen vsaj eno cifro oz številkjo shrani
reseteri komp

ko se bo ponovno zagnou pojdi v run
napiš tole notr %systemroot%\system32\oobe\msoobe /a
dej activate by phone vpiši svojo kodo in to je to
reseteri še enkrat %systemroot%\system32\oobe\msoobe /a tole v run da vidiš če se je aktiviral in to je to
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Dark Angel ::

Hmmm... Mislim da nista zastopila problema...

Ko priem v Windowse me vrže na stran za aktivacijo, ker mi piše: Ta izdelek je že aktiviran. In lahko pritisnem samo OK. Ko pritisnem OK me vrže spet na pozdravni zaslon. Ne morem priti notri niti v Safemodu, niti ne zagnat kakšnega taskmanagerja ali česa drugega...
Jutri bom probal z repair install na Win cd. Upam da bo popravilo fajle, da bom lahko še enkrat aktiviral. Če ima kdo kakšno idejo pa prosim na dan z njo.

Hvala

Microsoft ::

Poklici na Microsoft Slovenija!

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Aktivacija Win XP

Oddelek: Pomoč in nasveti
142006 (1292) jukoz
»

windows 8 (nakup) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Operacijski sistemi
29057054 (38795) mtosev
»

Prehod iz Win2000 na Win XP

362208 (1533) chrush
»

'Legalizacija' Windows XP brez ponovne namestitve

193337 (2730) Rok Nemec
»

XPji zahtevajo aktivacijo, vendar ne bi smeli.

Oddelek: Pomoč in nasveti
171739 (1465) Microsoft

Več podobnih tem