» »

kako lahko ugotovim....

kako lahko ugotovim....

eiht ::

Pred kratkim sem kupil tv tuner in ko sem ga instaliral mi programska oprema, ki je bila prilozena ni delovala. Odlocil sem se, da na novo instaliram WIn2000. Formatiral sem HD in ko sem zakljucil z Windowsi sem takoj instaliral modem in glej ga zlomka, zadeva je delovala super. Vendar, ko sem koncal see z vso ostalo saro (mrezna, sb, graficna....) sem si zazelel gledanja TV-ja vendar, mi sedaj comp javlja isto napako kot pred ponovno instalacijo win2000. Ali se da ugotoviti s katerimi drajverji ali s katerim program je moj tuner skregan????

miranpozar ::

Kakšen tuner pa imaš? Ker jih je večina na trgu kar problematičnih (vsaj onih na BT8x8 čipsetu). Jaz sem pri meni problem rešil tako, da nisem inštaliral driverjev (!) in uporabil direktno program BorgTV, in s tem ubil dve muhi na en mah, ker je Borg super zadeva, priloženo programovje pa je skoraj sigurno eno sranje.

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

eiht ::

imam Leadtek-ov Winfast2000...stos je v tem da v win98 dela super, ampak meni bi blo bolj prav, ce bi delal v win2k

TheHijacker ::

Ja... BorgTV je res najboljši program za gledanje TV, pa še gonilnikov ne potrebuje. Problem pa nastane v Win2k/XP, kjer ima Borg velike težave. Rešitev je eni res dobri gonilniki za tvojo kartico, ki pa sigurno niso tisti, ki si jih dobil poleg. Če ima tvoja kartica BT8x8 čip potem lahko uporabiš tele gonilnike, ki so univerzalni za večino BT8x8 kartic. Delajo odlično s mojo kartico Conference TV Tuner(BT878) in sicer mi jo prepozna kot FlyVideo 98. Govorim za Win2k! Če ti uspe usposobiti te gonilnike potem ti bo tudi Borg deloval pod Win2k/XP...
http://www.google.si

eiht ::

kako pa lahko ugotovim kaksen cip ima moj tuner :\

TheHijacker ::

Poglej na kartico... Poišči ta največji čip in poglej kaj piše na njemu. Če piše nekaj kot Brooktree(BT) ali pa če najdeš 8x8(x=4 ali 7) si na konju!
http://www.google.si

eiht ::

Ja, hvala, Borg dela super samo problem nastane z zvokom, zato bi prosil nekoga, da mi pomaga.
Zvok je slisati samo na tistem kanalu za video (0 Video), pa se to samo za naslednji (1) program. Ko zbrisem se 0 Video, pa sploh ni slisati nic vec. Probal sem vse mozne variante pod F4 (Sound Input). Kako imate povezan tuner z zvocno kartico?
Bom poskusal se z programom za radio.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tv TUNER-ji

Oddelek: Zvok in slika
292545 (1773) Predator
»

TV kartica v Win XP

Oddelek: Strojna oprema
121150 (911) faca9
»

Odkodiranje TV programov

Oddelek: Zvok in slika
277858 (6996) mojsterpeter
»

Borg TV 2.55 ni zvoka

Oddelek: Pomoč in nasveti
71342 (1238) matevzm
»

Guillemot TV Video 3

Oddelek: Kaj kupiti
121419 (1218) alien-w

Več podobnih tem