Slo-Tech - Stric Tom je za vse, ki morajo delati (ali pa pobijati virtualne nasprotnike) pozno v noč, pripravil test pijač za poživljanje organizma. Gre za neresen prispevek, precej podoben Hudemu testu pijač, ki smo ga davnega leta 2002 objavili na Slo-Techu. Za lovoriko najbolj poživljajoče pijače so se borili Red Bull, kava, čaj, Coca-Cola in Mountain Dew, testiranje je bilo izvedeno s pomočjo flash igrice za merjenje reakcijskega časa, zmagovalec pa je bil ... Vas zanima? Kar sami preberite članek.
Rezultati preizkusa so povsem objektivni, saj Intel ne proizvaja energijskih pijač
jaz dajem prednost pepsiju, pred coca-colo. pri zadnjem izpitnem obdobju smo ugotovili da je pepsi mnogo boljši.. poleg tega na pepsiju vsaj piše kolko je kofeina.. kar za coco ne morem trdit.
Meni je najboljši Red Bull. Najbolj uporaben je okoli 3 ure zjutraj, ko žuraš v kakšnem diskaču in postaneš malo zaspan od piva. No, takrat prešaltam na red bull, seveda z dodatkom vodke
Zadeva je zelooo uporabna tudi takrat, ko moreš voziti avto sredi noči ali na kakšno daljšo relacijo )1 piksna na 2 uri te odlično drži pokonci).
Glede na naslov pa sem tudi jaz mislil, da je zadevo spisal naš striček, ampak je članek zelo zavajujoč. Namesto "Stric Tom je za vse, ki morajo delati (ali pa pobijati virtualne nasprotnike) pozno v noč, pripravil test pijač za poživljanje organizma. " bi moralo pisati "Stric Tom je za vse, ki morajo delati (ali pa pobijati virtualne nasprotnike) pozno v noč, opozoril na test pijač za poživljanje organizma. "
Čaj rulz. Jaz sem ga začel pit pred kakšnim letom. Mogoče da je učinek tudi psihološki, ampak od takrat naprej se po skodelici ali 2 čaja veliko bolj skoncentriram. Okusov je tudi ogromno, jaz imam v omari cca 10 čajev, večinoma zelenih :) Pa še zdrav je, za razliko od raznih redbulov in kokakol.
kst, naj izkoristim tole temo glede čajev. Ker sem se na morju prehladil, sem se odpravil v štacuno po čaj. Opazil sem enega angleškega, "Twinnings", ki je bil trikrat dražji od vseh ostalih, vendar me je privabil že s svojo sestavo: na embalaži je pisalo (angleško): Kamilica, med, vanilija.
Jaz drugač pijem večinoma zeleni (pravi) čaj in se na te mešanice ne spoznam tolk. Pa raje imam take, ki niso v filter vrečkah, že sama priprava čaja je tako ene vrste obred pred pitjem :)
Jest tudi caje zulim. Vecinoma jih narocujem direkt iz indije, drugace pa iz anglije. Sem in tja pa zavijem tudi v cajnico v lj. Predvsem se mi dopade crni s cvetovi bergamotke....aroma in okus sta nepozabna. Kar se mene tice se lahko vsaka kava al pa energijska pijaca skrije pred dobrim crnim ali zelenim cajem. Pa da ne govorim o tem, da je zeleni caj izredno detoksicen in nasploh izjemno zdrav. Crn je pa seveda za pokonc bit ;-)
jest pa spijem vsak dan vsaj eno energijsko pijaco (0.25dcl), da se zjutri lazji zbudim in grem v sluzbo trenutno mam pa tuki 1.5L shot-a kave in raznih cajev ne pijem.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Če se zadevate s kavo ali pravim čajem pol zadeve ne sladkajte, ker sladkor izobori kofein/teofilin, ki je že itak slabo topen v vodi in ki se potem zato slabše absorbira v prebavilih ergo manj zadane. Pa načeloma je boljš pravi čaj kot kava, ker ima močnejši učinek na možgane in šibkejši na prebavila, srce, gladke mišice (dihal, sečil, ...) švicanje itd., skratka ima manj nezaželjenih stranskih učinkov.
BTW, tist na slikci je kofein, če slučajno kdo še ne ve.
Poleg vsega pa sladkor popolnoma unici okus caja. Jest sladkorja nasploh ne morem prebavit..ce ze moram kej, uporabim raje fruktozo ali pa se raje stevio. Sam v caj pa nikol nic
Pa načeloma je boljš pravi čaj kot kava, ker ima močnejši učinek na možgane
Ne vem no, ampak meni se zdi, da čaj (črni, zeleni) ne zadane tako kot kava. Je pa res, da nima stranskih učinkov, pred leti sem imel zaradi prevelikih količin kave že precej hud pritisk. ;)
Najraje nesladkan čaj, včasih malo mleka zraven (a to tud kaj vpliva?). Twinings, Sir Winston.., tisto kar Droga prodaja pod oznako zeleni čaj, ima pa precej čuden okus...