»

Tweakanje Windows sistema

Slo-Tech - Fantje na Tom's Hardware so spisali obsežen članek, ki vam bo pomagal iztisniti kar največ iz vašega operacijskega sistema Windows.

Članek je sicer prvotno mišljen za Windows XP, toda določeni nasveti se zlahka uporabijo tudi na ostalih verzijah. Opisali so, kako zamenjati mnogo stvari, npr. grafični vmesnik, integrirane programe (Windows Explorer, Task Manager, Clipboard,...), poiskali pa so tudi brezplačne alternative zbirki Office, Internet Explorerju, Outlooku ter Windows Media Player-ju.

Članek je namenjen povprečnim uporabnikom, ki sami ne znajo poiskati boljših rešitev za integrirano programje ter želijo hitrejši in boljši sistem, branje pa ni prepovedano tudi bolj izkušenim uporabnikom. Priporočamo.

16 komentarjev

Navijanje samega sebe

Slo-Tech - Stric Tom je za vse, ki morajo delati (ali pa pobijati virtualne nasprotnike) pozno v noč, pripravil test pijač za poživljanje organizma. Gre za neresen prispevek, precej podoben Hudemu testu pijač, ki smo ga davnega leta 2002 objavili na Slo-Techu. Za lovoriko najbolj poživljajoče pijače so se borili Red Bull, kava, čaj, Coca-Cola in Mountain Dew, testiranje je bilo izvedeno s pomočjo flash igrice za merjenje reakcijskega časa, zmagovalec pa je bil ... Vas zanima? Kar sami preberite članek.


Rezultati preizkusa so povsem objektivni, saj Intel ne proizvaja energijskih pijač

30 komentarjev

Pravi teroristi pijejo Coca-Colo

Crypto-Gram - Coca Cola se je odločila za novo nagradno igro. V sto pločevink svoje pijače so skrili mobilni telefon, SIM-kartico, GPS in mikrofon. Z odprtjem pločevinke se naprava aktivira in preko GPS-oddajnika sporoči lokacijo zmagovalca, ki mu potem dostavijo nagrado.

Vendar pa ugotavljanje lokacije in mikrofon lahko predstavljata resno grožnjo zasebnosti oziroma varnosti. Zato so se v ameriški National Security Agency odločili, da bodo vsako pločevinko Coca-Cole, ki pride v njihovo stavbo, rentgensko pregledali, kar po mnenju Bruca Schneierja sicer meji na histerijo.

Ker pa rentgenski posnetki takšnih pločevink izgledajo, kot da je v njih skrita doma izdelana bomba, je seveda na mestu vprašanje, ali je za potnike v letalskem prometu varno, da neodprto pločevninko vzamejo na letalo, kajti v primeru prehoda čez rentgenski detektor jih letališka varnostna služba kljub konzumiranju ameriške nacionalne pijače utegne obtožiti terorizma.

In kdaj bodo konkurenčna podjetja pričela prodajati...

15 komentarjev

Athlon XP Mobile vs Pentium M

Tom's Hardware - Danes je pri prenosnih računalnikih najpomembnejša zmogljivost v navezi z nizko porabo energije. Na Tom's Hardware so primerjali dva na trgu trenutno najbolj aktualna procesorja za te vrste računalnikov: Athlon XP-M in Pentium 4 Mobile Centrino. Stestirali so ju v nekaj programih in primerjali ceno. Dvajset-stranski test je kar zanimiv in ga priporočam vsem, ki se odločate za nakup novega prenosnika. Klik!

0 komentarjev