Forum » Izdelava spletišč » majhna težava pri oblikovanu
majhna težava pri oblikovanu
wind ::
Tako mora zadeva izgledati:
Trenutno stanje:
Zanima me kako oblikovati naslove, da bodo lepo pozicionirani kot na prvi sliki.
Predvsem mi probleme predstavljajo daljša besedila, ki povzročijo, da se tabela razširi tudi nad drugo "črtico".
Trenutno stanje:
Zanima me kako oblikovati naslove, da bodo lepo pozicionirani kot na prvi sliki.
Predvsem mi probleme predstavljajo daljša besedila, ki povzročijo, da se tabela razširi tudi nad drugo "črtico".
w
- zavaroval slike: Predator ()
segi ::
naredi slike
---------------------------------------------
Segi podobo na ogled postavi,
ker bolj resnico ljubi kakor hvalo,
zad skrit vsevprek posluša, kaj zijalo
neumno, kaj umetni od nje pravi
----------------------------------------------
Segi podobo na ogled postavi,
ker bolj resnico ljubi kakor hvalo,
zad skrit vsevprek posluša, kaj zijalo
neumno, kaj umetni od nje pravi
----------------------------------------------
njok ::
Načeloma je za napise brez mehčanja robov uporaba slik (IR - image replacement) nepotrebna.
Najprej se jaz zadeve ne bi lotil s tabelo (kot vidis ti povzroca le tezave, ostali elementi se ne razsirijo, ce je vsebine prevec).
Začneš lahko recimo z zelo preprostim seznamom:
Potem se malo poigraš s CSS. Elementom določiš velikosti, fontu enostavno dodeliš enake parametre kot v programu, v katerem si naredil sličico. Nato dodaš potreben padding, za konec pa še slike v ozadje. Voila, pol urce dela. ;)
Najprej se jaz zadeve ne bi lotil s tabelo (kot vidis ti povzroca le tezave, ostali elementi se ne razsirijo, ce je vsebine prevec).
Začneš lahko recimo z zelo preprostim seznamom:
<ul> <li>domov</li> <li>koledar</li> <li>galerija</li> <li>prireditve</li> <li>prijava</li> <li>kontakt</li> </ul>
Potem se malo poigraš s CSS. Elementom določiš velikosti, fontu enostavno dodeliš enake parametre kot v programu, v katerem si naredil sličico. Nato dodaš potreben padding, za konec pa še slike v ozadje. Voila, pol urce dela. ;)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 345749 (4886) | sunniegoldie |
» | PHP: Izpis galerije slikOddelek: Izdelava spletišč | 1395 (1238) | Lion29 |
» | gumb ... v tabeliOddelek: Programiranje | 1634 (1336) | lejka |
» | Evo moj novi profi website - pripombe mogoče??Oddelek: Izdelava spletišč | 1963 (1662) | tec |
» | Tabele - problemOddelek: Izdelava spletišč | 1246 (1072) | pivmik |