» »

Vprašanje glede suse-eval distrotov

Vprašanje glede suse-eval distrotov

Roadkill ::

Končno sem se odločil, da se bom tudi sam (zopet) malo igral z linuxom. Tokrat bom pustil Slackware in preizkusil raje user-super-friendly SuSE.
Problem, ki ga vidim sedaj je ta, da na netu ponujajo 9.3 pro suse-eval in pa 9.2 pro.
9.2 se lahko mirno sname .iso file, pri 9.3 pa se povsot omenja, da je to evaluacijska verzija.
Kaj to pravzaprav pomeni? Sem za kaj prikrajšan?
Se mi tako bolj splača naložit pol leta starejšo verzijo: 9.2 ?

Samo to me zanima, potem pa lahko zaklenete.
Ü

napsy ::

Poskus s temu:
OpenSUSE

btw. ve kdo kje dobit dvd izdajo beta1?
"If you die, you die. But when you live you live. There is no time to waste."

Zgodovina sprememb…

• spremenil: napsy ()

Ghero0 ::

Oj,
tut js sem se spet mal bolj zacel zanimat za linux in sem takisto imel v mislih suse, zato tut mene zanima kaj njim pomeni evaluation. A je to ksna okrnjena verzija al ti po dolocenem casu zacne kej tezit? Tale openSUSE te pa itak na njihov stran pele kjer je pac ta eval verzija tko da ne vem kako bi to kaj pomagalo...

Hm, opazu sem da je pri dvd verziji eval v imenu fajla pri cd verziji pa tega ni. Pomen pol to to kar mislm da pomen? :)
Banging your head against a wall uses 150 calories an hour.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ghero0 ()

aja, ej roadkill kje se pa 9.2 dobi (mislm, se kje da to official dobit) in a je to tut kasna eval verzija al je obicna...

64202 ::

Te za download so vse isti eval. Razlika med placljivo pro verzijo in eval skoraj ni. No, ce se prav spomnim, dobis v placljivi integriran atijev pospesen driver, v eval pa ne, moras dokaj na roke zinstalirat. Nisem pa cisto ziher, itak ne spilam igrc.

(v placljivi dobis se kilski manual zraven)
I am NaN, I am a free man!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 64202 ()

Me je danes sistemc na šihtu poučil, da je eval čist kul. Praktično enaka distibucija, kot enterprise, le da nisi upravičen do njihovega supporta in pa nekih enterprise serverjev nimaš gor. Pa manuala ne dobiš sprintanega. :)
Ü

ql000 ::

Pobje kar primte se Suse-ja! Če bi ble vsi distroti taki, kot je Suse, potem bi bilo winsom dosti dosti težje!

Če bi bilo vsi distroti taki kot suse, potem ne bi bilo smisla imeti več distrojev, anede?
Ü

ql000 ::

He, he dober point!

Ja, sem kr nalozu in morem res rect da je suse odlicen!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera Linux distribucija je primerna zame? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
6611712 (9445) kriko1
»

Novi SuSE v10.0 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1089662 (7113) kriko1
»

SuSE linux (zmesnjava)

321834 (1468) 64202

mandrake ali suse