» »

Dva računalnika, en monitor, ena tipkovnica in miška

Dva računalnika, en monitor, ena tipkovnica in miška

M323SBA ::

Pozdravljeni!

Doma v studiu imam dva računalnika. Prvi služi za poganjanje nuenda, drugi pa za regulacijo Mackiejeve mešalne mize. Na obeh je naložen samostojni operacijski sistem in vsak ima svojo pripadajočo opremo. V zadnjem času pa me bega prostorska stiska na pultu, tako da sem razmišljal, da bi oba računalnika priklopil na en monitor, eno miško in eno tipkovnico, s tem da mi je pač jasno, da ne morem uporabljati obojega hkrati. Obstajajo kakšni kombinirani razcepniki za te zadeve? Prav tako me zanima, če slučajno preklapljanje monitorja z enega računalnika na drugega zanj ne bo prevelik šok.

Najlepša hvala!

BladE_ ::

Ja da se dobit "razdelic" ! mislm da sm ga enkrat vidu v TechTrade pa stane okol 5k !
Akcija - Reakcija

Jebiveter ::

Ja, zadevi se drugace rece KVM Switch (Keyboard, Video, Mouse) in jih lahko najdes v raznoraznih izvedenkah - takih z fizicnim stikalom, takih "pametnih", kjer preklapljas s tipkovnico, itd. Seveda imas od 2-portnih pa do 8, 16, 32,... :)

Tukaj jih imas nekaj :)
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

BladE_ ::

no ja sj to sm mislu :D !!! a ve kdo kje bi se dal dobit sam za 2 racunalnika mal bl pocen ?
Akcija - Reakcija

veteran ::

Kaj pa preklopnik samo za miško in tipkalnico, a to sploh obstaja?? (monitor ima dva vhoda in na njemu preklopim)

Jebiveter ::

BladE_: Jah, ceneje kot 5k se nisem zasledil, tko da to je to (comtron).

veteran: Sej, naceloma ti ni treba priklopit monitorja na switch, lahko uporabis samo keyboard pa mouse priklop. Drgac pa samo za slednje se nisem zasledil.
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

Vice ::

No kakšne najcenejše varjante ne priporočam, pri manualnih (fizičnih), ko moraš preklapljati sam ti bo zelo verjetno sistem tako na enem kot drugem compu pri preklopu zamrznil (razen če si eden od tistih % srečnežev), tako da vzemi avtomatski (oz elekt.) preklop pritisneš 2xctrl pa si na drugem compu brez problemov mogoče je kakšne 2k dražji, ampak ti bo pa vsaj 100% deloval.

p.s. zadeva v končni fazi niti ni poceni, če dodaš še stroške kablov in pri ceneni varjaniti še kakšen trafo tako da +5k sit še imej v rezervi.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

tipkovnica za dva računalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
618388 (7480) WizzardOfOZ
»

Dostop do računalika, ki nima dostopa do neta

Oddelek: Pomoč in nasveti
202232 (1410) hojnikb
»

Tweakanje osveževanja USB mišk (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Igre
224139031 (54974) BorutO
»

Kako priklopiti več uporabnikov na 1 računalnik

Oddelek: Strojna oprema
132386 (1723) gensi
»

Nova anketa: število monitorjev (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ankete
10311660 (8528) Matevžk

Več podobnih tem