» »

Podnapisi pri Divx filmih

Podnapisi pri Divx filmih

hot-stuff ::

Ker sem totalni newbie pri teh stvareh,bi prosil ce mi nekdo razlozi kako recimo ko gledam film v divx formatu vkljucim podnapise ki sem jih dobil preko neta.
Primer: imam film 13 bojevnik,nato sem sel na net po slovenske podnapise (subtitles za divx filme),zdej pa nevem kako jih v recimo powerdvd ju ali pa microDVD ju vkljucim v film da se vidijo.

lep pozdrav

Dax ::

Mislim, da se jih ne da vključit v predvajalniku. En moj frend snema te zadeve pa se tud ful pritožuje glede tega.

Za gledanje podnapisov morš met en proggy, ki ga pol ročno sinhroniziraš s filmom (stupid, sam on je men tko razložu). Pač hkrati klikneš na oba fajla, oz. prvo na film, pol pa še na podnapise, ker powerdvd nuca mal več časa, da se zažene.

hot-stuff ::

Mal sem še brskal po netu in odkril sledece hehe
z BSplayer-jem lahko vkljuciš podnapise ima to opcijo v meniju.To sem naredil ampak kot si reku je besedilo zaostajalo za sloko hehe no potem breskam naprej in preberem da z Subconvert-erjem lahko nastavis da se podanapisi ujamejo z sliko vendar se zajebavam ze pol ure da bi ujel tocno sliko in besede ki jih izgovarjajo igralci hehe mah sej znam anglešk ampak vseeno pri filmu CUBE sem bil pa mal zivcen k nisem vsega razumu pa sem reku da morm dobiti slo podnapise in se enkrat gledati hehe ok
Ce se kdo ve za bolj enostaven primer sinhronizacije slike z besedilom naj pove

lep pozdrav

twosocks ::

Shit..istočasno sva pisala:)

Pa vseen...

Glej. Maš film in datoteko s podnapisi v istem direktoriju.

Vzameš enega boljših programov za predvajanje DivX-ov BSplayer (maili mi pa ti ga pošlem--> robin@slo.net) pol pa v tem progiju opreš film in naložiš podnapise in dela . Vse brez problemov. lp


AJA ŠE TO: da se tudi v BSplayerju korigirat zamik podnapisov...

Znida ::

Kje pa se dobi slovenske podnapise? Naslov prosim.:)

eraserr ::

Moje mnenje je, da je najboljši program za gledat divx-e MicroDVD. Podpira nešeteto podnapisov in nasploh vse kar se spomniš, še menije pa chapterje pa to... Problem je samo v tem, da je vse skupaj malo težje naredit. Čeprav vključit podnapise pa sploh ni problem.

Program poiščite na www.digital-digest.com

Justy ::

V cem se pa MicorDVD razlikuje od PowerDVD-ja?
A se v PowerDVD-ju ne da includat podnapisu, sej ma neko funkcijo sub samo men ne dela?
LP

matevzm ::

Eni imate vse zadeve pomesane...

PowerDVD je Cyberlinkov predvajalnik za DVDje. Podpira tudi SVCD in podobno saro, ce se motim, ni pa za DivX.
MicroDVD je na pogled enak, ker je avtor uporabil skin od PowerDVDja. Namenjen je samo predvajanju DivXov.

Za podnapise je dobra stran DivX Subtitles.

V MicroDVDju je najboljsa moznost, da se doda podatke o podnapisih (ime jezika, datoteka) v ini file za film, tako pozenes film tako, da mu das t ini file in ti on potem lahko pove (odvisno od tega, kako je narejeno) imena jezikov, poglavja, zacetni meni in podobno.
Lahko pa das Quick-INI in mu rocno poves ime datoteke za film, za zvok (ce imas se dodatni track) in podnapise.
Podnapise se pa res nastavlja z command line. Vsaj jaz nima se drugega.
Poisces govor cisto na zacetku, premaknes podnapise, da se ujemajo z govorom, previjes naprej proti koncu in pogledas, ce se ujema. Ce se ne, poglej kako se razhaja, ker moras mogoce prilagoditi stevilo slikic na sekundo. Ovicajna prilagoditev je med 23.976 in 25 fps.

shadow ::

mogoce sm sam jast (al sm mel pa eno levo beta xx verzijo microdvdja) ampak pr temu proggiju mi ni zamikal podnapisov ampak audia (probu sm ene 5 razlicnih filmov, vse isto) ... nahitro pobrisu in veselo gledam filme brez podnapisov .. prov tko kot DVDje ... folk .. mogoce se bo treba mal bols naucit anglesko ... zal :'( sicer je pa res da mate mal pomesane pojme ... ceprov .. ce mene vprasas je powerdvd dobr za divxe gledat zato ker zna resizat capane filme ... kar je samo pohvalno ... (mogoce zna tut kasn drug ampak men se zdi da je powerdvd pac the proggy z all-in-one stvarmi) ...

matevzm ::

PowerDVD je v osnovi za DVDje. Tam ni s podnapisi nobenih tezav. Razen da ni slovenskih podnapisov (dosedaj so bojda 4 DVDji s slovenskimi podnapisi, vsaj tako so rekli v JAE, ko sem bil prejsnji teden tam).
V MicroDVDju nisem nasel nobene opcije za zamikanje avdia, niti podnapisov? Kje si ti to nasel?
Pa spotoma sem pogledal v powerDVD in tam nisem nasel nic za resize slike.
bsPlayer zna delati resize, a zal samo Original/4:3/16:9, kar bi delovalo, ce bi bil film samo narobe poripan brez cropa. Vecinoma pa ljudje cropajo film in potem ta opcija ne koristi kaj prida.

hot-stuff ::

Pridem domov in vidim da ste se kr mal razpisali,in ugotovim da je vseeno najlazji z BSplayerjem.Men se ne da zajebavat z ini fajli v MicroDVD ker v bistvu niti ni tko tezko, sam da bom pa hodu do vsakega mojga frenda ki jim posojam filme in štimal ini fajle se mi pa res ne da.(ker večino mojih frendov sam word znajo zalafuat:))...
TwoSocks: Ej mi lahko poveš kje v BSplayerju lahko delaš zamike podnapisov? ...drugače pa tvoj sistem stabilen?(Si šel ze kaj več kot 900 Mhz?):)) dej sem ti poslal email ze pred casom in se mi mal po icq-ju javi ,bi rad mal se pogovoru z teboj ok.

lp

matevzm ::

Za MicroDVD obstaja Wizard, samo poklikas pa je. Nato ga das na CD, skupaj z autorunom za MicroDVD in samim MicroDVD. Click, play.

twosocks ::

--->Čak bom opgledu. Nekje sem vidu funkcijo za zamik (sem šou prevajat cel progy, pol pa sem že ugotovu da ga je en slovenc že prevedu:( )


Aha že mam:


Ctrl+Left/Right Popravek casa podnapisov -/+ ter manjši koraki:

Shift+Left/Right Popravek casa podnapisov -/+ (majhni







Aja, ICQ...sam da ga usposobm.



lp

Phil ::

A kdo ve še za kakšno stran s slovenskimi podnapisi?
LP

matevzm ::

Da popravim samega sebe bPlayer zna resizeati v razlicne formate, samo nastaviti je treba. In potem uganiti, koliko je zgreseno.
Slovenskih podnapisov je pa bilj malo. Ce so na DVDju 4 filmi, bos priblizno toliko podnapisov tudi lahko nasel. Drugace pa ti jih nihce ne bo podaril. Je s tem kar nekaj dela. Ali pa ce ima nekdo dostop do teh datotek (na TVju) in jih lahko pretvori.. A to je ze bolj malo verjetno.

WolfmanJack ::

Pri MDVD je tako da izbereš ikono quickINI in izbereš podnapise, potem pa moraš izbrati še ikono za podnapise in jih vključiti.Pa še to je da na Voodoo3 transparent subtitles ne delajo(vsaj meni in še kolegu), pa jih je treba izključit.
8-O8-O8-O

shadow ::

hmm mel sm res eno levo verzijo microdvdja ... ta tanova dela dokaj normalno in tut zvok dela ... sam probu sm tut ub BS player in se mi zdi dost bols ker sliko resiza v 4:3 brez odstopanja ... kar je ql ... zanimam pa tut mene kok je sploh zanimanja za slo podnapise ... trenutno prevajam u 571 ce koga zanima ? verjetno bo jutr al pa pojutrsnm na divxsubtitles.com ... in da mogoce bi blo pametno kasn page nardit ce bi blo zanimanje ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

micro DVD

Oddelek: Zvok in slika
191245 (907) Kaiser
»

The Playa

Oddelek: Zvok in slika
271781 (1423) Binji
»

DivX player za podnapise in cel zaslon!

Oddelek: Zvok in slika
272340 (1787) zile
»

Micro DVD vs. Windows media player

Oddelek: Programska oprema
121281 (1116) matevzm
»

Podnapisi in avi?

Oddelek: Zvok in slika
132403 (2183) matevzm

Več podobnih tem