» »

prikaz temperatur na LCDju

prikaz temperatur na LCDju

mico ::

torej kot ze sam naslov teme pove, bi si rad naredil prikaz temperature na LCD displayu....to sem si zamislil, da bi naredil tako, da bu kupil 4 temperaturne senzorje(hocem imeti temperature vode, proca, ohisja in graficne kartice) in jih nekak zvezal na LCD zaslon...verjetno se tega da bi ta prikazoval 4 hkratne temperature ne da tako enostavno narediti, verjetno pa je mozno naredit stikalo s katerim pac krozis po vseh teh 4 temperatuah in ti jih LCD pokaze. torej kaksna ideja kako to izvesti bi mi zelo koristila.

p.s. - pregledal sem ze najnovejsi conradov katalog(2001) in majo sicer dosti LCD displayev in tudi temperaturnih sond, vendar verjetno ne morm js kr prkljucit sonde na lcd ane...majo tut ze narjete take zadeve, sam so za max 2 temperature kar mi je premalo...tudi te naprave od Senfuja in pa recimo tisti Doc 5(ki je fantasticen sam veliko predrag pa se ne rabim kontrolerja ventilatorjev) sem gledal a noben ne ustreza mojim hatevam.

mmisv ::

o tem mislm da je blo ze kr neki govora ampak vseen: to mislm da bi znou kšn k se mal spozna na elektroniko narest. rabs senzorje, LCD pa eno stvar k ti preklaplja med temperaturami, ki se izpisujejo na LCD-ju
Čist trivialna stvar...

CCD ::

Na OCmod so imeli zelo dober članek na to temo (www.ocmod.com), poglej če ga najdeš.
Tak prikaz sem si omislil tudi sam, samo ne najdem nobene trgovine, kjer bi dobil LCD termometer.

mico ::

ma tist na OCmod sem ze pregledal, sam mislimo da to ni to kar mam jaz v mislih...tisto kar so tam naredili je blo da so LCD diasplay konektali na parallel al pa serial port in potem LCD z racunalnikom upravljali...ampak jaz nocem tega...jaz hocem merjenje temperature povsem neodvisno od racunalnika...jaz hocem direkt na LCD gor priklopit 4 sonde, ampak je problem da se to ne da kr tk, ker rabis mislim da kaksno čipovje da potem izpiše temperaturo gor na LCDju...zato sprasujem tukaj, ker ne vem tocno kako to gre..

Dami ::

Jst sn zdele na šihtu in se ne spomnem točn strani na katerem so naredl točn to kar iščeš. K pridem domov bom dal link gor (če stran še stoji). V bistvu pa sploh ni tak težk. Vse kar rabiš je en lcd termometer s sondo. Pol pa med sondo (kablom v bisvtu) in lcd-jem nardiš stikalo in nanj vežeš pol še druge sonde gor. Pol pa sam stikalo obračaš in ti kaže vsako temp posebej.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

mico ::

no res bi te lepo prosil da mi das link :)

Dami ::

Hm...no, izkazal se je da je ta guide iz OCmod strani, sam tam gor ga nism našu. Zgleda da so ga stran dal. Dej mi mejl pa ti bom poslau cel guide, kr sn z IE kr cele strani shranu.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

mico ::

ok tule je mejl --> mitja@te-sostanj.si

totimato ::

Lahko posljes se meni, prosim? :P

totimato@visto.com

vnaprej hvala! :D

lp

totimato

mico ::

ok najlepsa hvala za to kar si mi poslal in to je tocno to kar hocem :)) --> sam mam eno vprasanje, ce boste mi vi mogoce vedli pomagat...namrec ni mi jasno kaksne temperaturne senzorje je trba uporabit...ker zravn senfuja dobis samo 1 rabis jih pa vec, pa verjetn ni useen kaksn je kar obstajajo zelo razlicni...torej?

CCD ::

mico, kje si kupil LCD termometer???

mico ::

zaenkrat se nikjer...se studiram kje bi..ampak vsekakor bom kupil tako, da se bodo dobile zanj temperaturne sonde, ki bodo delovale, zato sprasujem tukaj kaksne je treba kupiti recimo za Senfu thermal probe...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LCD termometer (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
697371 (6359) julah
»

LCD zasloncek

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
151116 (901) Vlady
»

Kje je temperaturni senzor???

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
91350 (1116) Spajky
»

digital doc 5

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
161080 (893) morphling1
»

Prikaz temperature

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
202653 (2313) Bungee-

Več podobnih tem