» »

Tih napajalnik

Tih napajalnik

pramarko ::

Moja masina se mi je do pred nedavnim zdela cisto zgledno tiha, pol sm pa slisu kako tiho laufa fotrov Compaq na firmi (pravzaprav ga nisem slisal)... Ko sinovi obmolknejo... :) Jst moram nujno zamenjat napajalnik, ker je glasen kot mesalec! A se je ze kdo ukvarjal s podobnimi problemi in ve, kje bi se dalo nabavit kaksen res tih napajalnik (cena ni kljucna)?
  • spremenilo: pramarko ()

alien-w ::

Ce ti ni zal denarja oziroma ga imas na odmet, potem si kupi MACASEov napajalnik ki je v iber tih! Lahko pa tudi enostavno odpres svoj stari napajalnik in zamenjas ventilator, ki se zelo zapaca po dolgi uporabi... Poseg je hiter in nenevaren ter zanesljiv.

pramarko ::

A si ze sprobal? Glede na to, da je ohisje staro ze cca. 3 leta pa da vsak dan dela cca. 8 ur bi najbrz res nucalo...
Ce poseg ne bo koristen: kje prodajajo te macase pa a je res tisji.

Pa prej sem pozabil napisat, da imam notri nabasana se COrba & BlueOrba, ampak ne vem ce je zaradi nju carunalo tako glasno, ker se ful ne da ugotovit kaj je glavni izvor hrupa... slisi se kot letalo pred vzletom:(

Binji ::

Ja ce cs met fajn hlajenje brez vode pol more ropotat kolker tolk. Jebatga:D
Lahko pa vente mal podmazes. Pomaga.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

alien-w ::

jest sem imel najprej en 200W napajalnik, pa se imel noter sunon (precej kvaliteten) vent... pa mi ni 200W vec zadoscalo, pa sem kupil novega 250W Macacsea-a in ga dal noter. Ker imam stalno prizgan v kisti le Golden Orba je bila razlika precejsna. Potem sem pa rabil se vec napajanja in sem dal noter se ta staro 200W pa je delal toliko hrupa, da sem lepo zamenjal vent ter zadevo se malo navrtal, da je pretok zraka boljsi, ter ga vezal na novega, tako da imam sedaj 450W napajanja. 2 sta tisja kot prej eden zapacan. Podmazevanja sam ne priporocam, ker je zelo odvisno kako in s cim podmazes...
Verjetno pa pri tebi ni samo napajalnik problem ampak tudi chrome orb in blue orb. Jaz sem si tako naredil, da blue orba zalaufam samo takrat ko je potrebno, drugace pa imam izklopljenega... Moja masina je se kar tiha, ce pa vklopim vse vente je pa ze kar fino glasna...

msmiha ::

Očitno maš res denarja na pretek, da boš kar en napajalnik bek flikniv, ker je pač ventilator glasen. Jaz sem mel tudi 3 leta staro kišto pa mi je ventilator v napajalniko laufav skoraj neslišno. To pa zaradi tega, ker sem ga na vsakih 6 mescev enkrat podmazal. Jaz bi na tvojem mestu sam mal ventilator namazal pa bi blo. Al pa zamenjaj samo ventilator in pol novega podmaži.
Glede podmazvanja ventilatorjev pa ni nobeb bav bav tak kot alien-w piše. Enostavno odlepiš ono nalepko ko je na sredini ventilatorja ven vzameš eno malo plastiko in notri natočiš malo olja, ki dobro maže.

P.S. Povej mi kak bo fotrova mašina bla glasna čez 2-3 mesce.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

TESKAn ::

Chrome orb? Ajej, to turbino? Ti svetujem, da ga zamenjaš čimprej ker je zadeva po moje največji krivec za hrupnost tvojga strojčka. Dob si raj kakega volcano - a.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Aljo1 ::

Crome orb ja pa res pravi reaktivec Se ga da kako utišat?

pramarko ::

Res, res... kar se konca na -orb je ful glasno! Ze zjutraj sem masino kompleti prepucal, pol sm pa pustil blueorba odkloplenga in zalaufal... OLALALALA razlika!!! COrb je seveda se glasnejsi... A obstaja kaksen sw za spreminjanje napetosti na ventih za hladilnike? Vse skupaj bi blo zlo tiho...

TESKAn ::

Blueorba dej na 5V. Laufa pol skoraj neslišno, temp. razlika je pa majhna. Kromorba pa zamenjaj za kaj manj glasnega.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

pramarko ::

:) If I could I would! Also, kako se to ukrene... mislim nastima BOrba na 5V???

alien-w ::

Povezes z molexom (rdeča + črna) in imas namesto 12V (rumena + crna) razlike le za 5V.

pramarko ::

??? kaj je pa molex? Oy. kje najdem to "rdeco in crno"? A je to kar en drug prikljucek na maticni ali moram rezati kabelcke in enega priklopit na en prikljucek, drugega pa na drug? :)))

tec ::

Molex je tist beli prikljucek, ki ga vtaknes v luknjo za napajanje diska al pa cdroma. Na njega so vezave 4 zice. Crne dve so nula, rdeca je 5V in rumena je 12V. Torej, odstranis prikljucek iz venta, tko da mas sam zice in potem vtaknes eno zico na rdeco (5V) in eno na crno. Ce hoces imet na 12V sam premaknes iz rdece na rumeno.
Ce bo na 5V premal hladil, ga das lahko na 7V.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Chieftec 340W PSU glasen

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
71313 (1136) Jaka83
»

utišanje crystal orb-a

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
211338 (1059) tx-z
»

Volcano 7 Silent Viking

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
171349 (770) Dj-Prah
»

Vulcano 2 je glasn!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
16873 (689) tec
»

Kateri ventilatorji so najbloljši? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
574493 (3880) Lucio

Več podobnih tem