» »

Štekanje DVD Filmov na NEC 3520A

Štekanje DVD Filmov na NEC 3520A

Inti ::

Imam NEC 3520A. Ob gledanju DVD filmov (pa naj bodo originalni ali prepečeni), mi slika in zvok šteka. Enota pa neenakomerno vrti DVD medij. Prebere podatke, jih predvaja cca 3 sekunde, potem pa mu zmanjka podatkov in zašteka za 1 sekundo, nato se postopek ponovi...
V BIOSu imam nastavljene DMA tako kot je treba, na enoti sem naredil Update Firmware na 3.05 ter si naložil K-Lite Mega codec pack. Še vedno isto. Mimogrede naj omenim še to: Imel sem starejši Maxtor 40GB disk, ki mi je odpovedal, zato sem kupil novega. Tako sem se spravil na novo naložiti XP SP2 (upal sem, da je napaka nekje v OS), naložil kodeke, pa še kar šteka. Kolega mi je prinesel na test novega NEC 3540A, pa je štekal tudi ta. Ni mi jasno:\ , kje bi tičal problem, saj moja enota deluje pri ostalih operacijah brezhibno.
Imam plato Gigabyte K8NF9, Athlon xp 3.0, XP SP2, uporabljam pa Intervideo WinDVD5, saj mi PowerDVD noče prebrati nekaterih filmov.
-]_INTI_[-

boris22 ::

Če ti filmi ki jih imaš na disku delajo normalno potem je sigurno problem dvd komponenta če pa ti tudi filmi z diska štekajo potem je sigurno napaka v softverju.Ponavadi kakšen kodec.Jaz imam xvid, divx kodec +ac3 filter in mi delajo vsi filmi kot playerje pa uporabljam bsplayer in power dvd.

SodVina ::

k-lite mega kodec pack in razni divx/xvid/ac3 kodeki niso potrebni za gledanje dvd filmov. Poizkusi zamenjati(oz. na novo namestiti) windvd/powerdvd. Pri meni se je podoben problem s tem odpravil.

Inti ::

Saj to mi je najbolj smešno, ker je kljub novi namestitvi celotnega operacijskega sistema problem še vedno prisoten. Vem, da kodeki nimajo veze z DVD-ji, a sem jih kljub temu naložil, saj nekateri trdijo, da so obvezni.
ATA diskov v PCu nimam več, obe CD enoti pa imam zvezane preko enega IDE kabla, NEC je na Secondary Master. Le-tega bom poizkusil nadomestiti z 80-žilnim kablom, preizkusil ga bom na primary master.
Morda bo pa le šlo:\ , glede na to, da je to edina stvar, ki je še nisem naredil.
-]_INTI_[-

cbelica ::

a sem jih kljub temu naložil, saj nekateri trdijo, da so obvezni.


Tej 'nekateri' nimajo pojma...:\

98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature

boris22 ::

Kodeke rabiš izključno za divxe in xvide vse ostalo pa ne rabi kodekov.(dvd-ji,kvcd, svcd...)Samo obvezni so ker večina filmov ki jih dobiš na netu so v teh formatih.(divx,xvid)

Han ::

Naloži AnyDVD, nastavi počasno delovanje za Neca in uživaj v tišini in gladkem predvajanju... Pa P2P program (Mula) izklopi.

Inti ::

Ponoči sem opravil preizkus s 80-žilnim kablom - brez uspeha.
Han, bom upošteval nasvet, pa se oglasim, če je bil problem odpravljen.
-]_INTI_[-

Spajky ::

Preveri v Device managerju, ali maš DMA vklopljen! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Inti ::

Han, ti si car. Hvala za nasvet. Filmi delujejo kot v Koloseju :D NEC-a se res ne sliši več, ni več štekanja, res zakon. Hvala vsem za pomoč!
-]_INTI_[-


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Posebnosti nekaterih programov v Windows Vista !

Oddelek: Operacijski sistemi
224238 (2437) aiko
»

Kaj je kodek? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
12412160 (10015) Jst
»

[divXvid] štekanje/trzanje pri predvajanju (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5013383 (7272) yoco
»

kateri divx codec packi/codeci

Oddelek: Zvok in slika
223755 (3489) ferjan
»

Nimo codek???!!!

Oddelek: Zvok in slika
132125 (1869) AyrtonS

Več podobnih tem