» »

Kako izenačiti potencijale mase TV-ja in računalnika?

Kako izenačiti potencijale mase TV-ja in računalnika?

solorajder ::

Živjo

Imam računalnik, čigar grafična kartica je povezana z TV- jem preko 2 x20 m koaksialnega kabla ( S-VHS signal) + audio. TV in računalnik sta v različnih prostorih.
Predkratkim se mi je na TV skuril S-VHS(skart) vhod. Na servisu mi je povedal da se to zgodi zaradi različnega nihanja mase TV-ja in računalnika.
Zanima me ali lahko to nihanje nakakšen način izenačim?

LP

HyperKiller ::

Sicer ne razumem popolnoma posta ALI težave, ampak masi izenačiš tako da ju povežeš. Če bi televizija imela vtič s ozemljitvijo bi bil problem rešen. Vendar pa se koaksialne kable uporablja tako, da se po notranjem vodniku prenaša signal, zunanji ovoj pa je ozemljen (!) in pobira motnje iz okolice, da le-te ne motijo signala. Torej, če uporabljaš koaksialni kabel, katerega ovoj je dobro povezan z maso naprav na obeh straneh, je masa že povezana.

Stratus ::

Načelno ima HyperKiller prav, vendar imata PC in TV različen napetostni nivo proti zemlji. Zakaj, zato ker je napajalnik PCja ozemljen preko vtičnice (upajoč seveda da imate vtičnice ozemljene ne pa ničene ), TV pa nima ozemljitvenega voda na vtičnico (samo navaden dvožilni kabel). Zaradi tega lahko pride do različnih potencialov na obeh napravah, razlika lahko naraste v določenih primerih tudi do 100V, kar sevda uniči tisto napravo ki je slabše ozemljena ali pa sploh ni.
Rešitev se lahko improvizirta s posebnim scart konektorjem na TV ki ima poseben ozemljitveni kontakt (ponavadi v obliki vijaka na katerega lahko priklopiš "zemljo"), s tega vijaka potegneš žico do PCja in ga priklopiš na ohišje z enim vijakom. Tako postaviš obe naprave na en sam potencial, kar ti reši ves problem.
Nije žvaka za seljaka !

A ma kdo žvečilni :)

krho ::

Pri nas imamo ničeno, pa sem še gledal, da je faza povsod enako obrnjena, pa je vseeno skurilo video vhod na videorekorderju, v zvoku pa je bilo za 40dB šuma, skratka neuporabno.
(XBOX + LAN je rešil vse.)
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Stratus ::

Ja tako kot sem ze napisal, ce je ničeno potem je edina rešitev direkt povezava z eno žico med ohišjem PCja in ozemljitvijo TVja.
POVEZAVO SEVEDA NUJNO NAREDITI KO STA OBE NAPRAVE POPOLNOMA ODKLOPLJENE IZ OMREŽJA, da nebi prišlo do kakšnih neljubih dogodkov
Nije žvaka za seljaka !

A ma kdo žvečilni :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako vezati vtičnico na 4 žice? (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
7812594 (9922) perci
»

Slaba ozemljitev, radiator + ohišje računalnika = rukne ko pes

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
184782 (4298) clix
»

brum v zvočnikih kriv je štrom!

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
418425 (5646) settler
»

Vibriranje prenosnika ob dotiku

Oddelek: Pomoč in nasveti
294920 (4359) francek1
»

Pomagajte ! Trese ku hudič. [kabelska] (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
559188 (7957) Pyr0Beast

Več podobnih tem