» »

Zvok iz analogne kamere v PC

Zvok iz analogne kamere v PC

Jose ::

Imam željo zajemati govor v PC. Probal sem z mikrofonom pa je nivo šuma dosti prevelik. Če zvok filtriram pa govorim iz kahlje.

Nato sem probal kot nekoč zajemati z analogno kamero, kjer teh šumov ni. Žal sliko uspešno zajamem, zvoka pa ni.

Konfiguracija: AIW Hercules 7500, zvočna onboard AC97.
Gonilniki Catalyst 3.6 (isto je z 3.4) pa originalni gonilniki Vynil za AC97. Probal sem zvok iz AIW pripeljati preko ATIjevega adaperja tako na Mic, kot na LineIn zvočne vhode. Isto. TV ima zvok a precej šibek??? Posodobil sem vse gonilnike - isto. Ves konektorje sem pregledal in kable še enkrat pritisnil not.

Zvok kamera uspešno zajema, ker posnete filme uspešno z zvokom predvajam ob direktnem priklopu na TV.

Mislim, da je te dni moj PC precej vroč. Vendar pa je problem isti tako ob zagonu, kot od "turiranju".

Identičen primer sem imel pred časom, ko sem imel WinXP brez SP. Zdaj imam SP2 in vse varnostne popravke gor. Zanimivo, da je v preteklosti problem izginil čez nekaj časa sam od sebe. Takrat ni pomagala niti ponovna instalacija XPjev in vseh gonilnikov. Edini SW, ki sem ga zadnje čase namestil je Microsoftov Anty SpyWare Beta ali nekaj podobnega. Ker s kamero ne snemam pogosto ne vem točno kdaj je zadeva zbluzila. Računalnik je čist, tako vsaj pravijo AV in Antispyware programi.

Ima kdo kako idejo?

LP, Jose.

Jose ::

Pa še to. Včeraj sem dal na računalnik Ghost image WinXP SP2 izpred kakih treh mesecev in to brez popravkov. Tudi to ni pomagalo. Včeraj se je dokončno poslovil zvok iz AIW 7500, tako ni zvoka niti iz TV tunerja kartice. Sprobal sem tudi vhod za mikrofon na AC97 (onboard). Vhod dela, le občutljivost vhoda je precej nizka. Danes bom še priklopil aktivne zvočnike direktno na izhod iz AIW pa da vidimo če ni slučajno kriva AC97 zvočna. Ne verjamem, da bo kaj pomagalo a vseeno.

Aja, povečal sem tudi obrate ventilatorja ki piha na hladilnik procesorja, tako da je zdaj procesor hladnješi.

Ali bi lahko bil problem z gonilniki? Kaj drugega? Skurjen zvok na AIW? Mogoče je zdaj čas za to, da še zadnjič preberem navodila za AIW in uporabljam kartico le kot Radeon 7500 in pozabim na funkcionalnosti AIW..

LP, Jose.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TV tunerji (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
507426 (5493) Tiash
»

Vpliv 3D zvoka na izrisovanje slik (FPS) (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zvočne kartice
598230 (7025) matjash
»

Zvočniki (Teac PowerMax 950 5.1 vs Genius SW-5.1 home Theater)

Oddelek: Kaj kupiti
172602 (2390) bajsibajsi
»

Hercules 9800SE AIW zvok preko TV Tunerja zanic

61053 (1009) VidKo
»

Delovanje SP_DIF Out-a v Win2000 na Live-u

121367 (1244) krneki

Več podobnih tem