» »

Cenejša elektropnevmatska kladiva - primerjava in nasveti

Cenejša elektropnevmatska kladiva - primerjava in nasveti

barbarpapa1 ::

Pozdravljeni

Ker bom v kratkem pričel obnavljati hišo in ker nameravam nekaj stvari postoriti sam, sem se odločil, da bom kupil eno od elektropnevmatskih kladiv. Vem, da profi zadeve (Hilti and Co.) stanejo krepko preko 100.000 SIT. Ker le ne bom razbijal 24 ur na dan, sem pripravljen odšteti tja do 30.000 sit. Zanima me, kakšne izkušnje imate s stroji te cenovne kategorije in kaj priporočate!?

Pa da bi vam štemanje šlo....

LP

Jože

Vikking ::

30k je zelo malo, če lahko si ga raje sposodi, če že vztrajaš pri nakupu obišči stran www.orodjarna.net pa si poglej pod Bosch HOBI program. Poglej še na stran od merkurja, black&decker se izogibi, mogoče DeWalt, za IskraERO nevem če imajo kakšne za tako nizko ceno.

drejcmb ::

Doma imamo udarno kladivo Walter, pač je eno od teh poceni (kot so Einhell, Ok, hanseatic..), no vsaj navzven so si zelo slična. Takrat je bla akcija v sparu za menda 15000, ob nakupu smo bili vsi dokaj skepitčni. Do sedaj ni bilo s kladivom še nobenih problemov, kar presenetilo nas je. No kaj smo poceli: -stemanje ometa po sobi za polaganje kabla(kakih 5m, prediranje stropa, luknja v steno za kanalizacijsko cev, stemanje plocnika za polaganje kabla, pa še sosed si so je sposodo...

Sigurno se pa ne more primerjati z Hilti, Dewalt, gelede na to, da se jih dobi že za slabih 10 000, pa je kar vredna nakupa.
Težavo vidim edino tam če bi bilo treba stemat dosti čistega betona, ali pa podirat celotno steno.

lp

barbarpapa1 ::

Ja, sem pozabil povedati, za kakšen obseg del rabim zadevo. Počel bom nekaj podobnega kot je napisal apauma1, torej štemal žlebove za kable in pa delal preboje za kanalizacijo, vodovod in pa centralno kurjavo. Vrtanje prebojev sem do sedaj delal kar z Iskrinim klip-klap vrtalnikom (+ widia sveder fi 10 in pa "štemajzl"), in je ta preživel (ja je z menoj cca 20 let :)) ). Zato mislim, da bi profi zadeva bila skoraj neupravičen izdatek.

Pa pazite pri štemanju....

LP

Jože

Zgodovina sprememb…

dmok ::

Pred nakupom se pozanimaj kako je s popravilom v primeru okvare. Oče je v Obiju nabavil Hanseatic-a in mu je do zdaj menda že dvakrat odpovedal (po kar napornem delu). V Obiju so mu ga vsakič kar zamenjali za novega. Največja zgaga je to, da ti v soboto popoldan mašina odpove, pa trgovina ni odprta ali pa te pošljejo na servis.

lp, d.

b ::

V Obiju majo eno kitajsko robo za 11 jurjev.

Ima:
* 850W motor
* SD glavo (mislim da se tako rece - tista k sveder sam noter das in ga prime)
* dodatno glavo za navadne svedre - vtaknes kar v zgornjo, ni treba nic menjat
* 3 svedre za beton (fi 8, 10, 12)
* spicast in ploscat sekac
* mast za glavo in prenose

pa 2 leti garancije.

Jaz sem zadevo kar kupil, glede na to, koliko stvar dejansko uporabljam mora zdrzat vsaj 10 let :) Meni zgleda kar solidno, nisem pa profi, tko da ne se zanasat na to kar recem.

Zaenkat dela b.p., je pa res, da sem zvrtal samo 20 lukenj v steno (za pritrdit police). Za to bi sicer lahko uporabil kaksen manjsi vrtalnik, ampak sem po ogledu par stacun ugotovil, da ne bom dobil nic v rangu okrog 750W s kladivom za manj kot 15 jurjev in sem kupil kar tole. Slaba stran je seveda teza. Takole na uc ima slabih 10 kil.

krho ::

Oče je kupil hanseatic. No Da povem.
Prenavljali smo stopnišče. vse skupaj je 17 stopnic + 2 podesta vsak ~2m^2

NOVO Pnevmatsko kladivo je preživelo odstranitev ploščic, ter nižanje ene stopnice. Kar pa je bilo totalna muka. Za 2cm betona na eni stopnici sem porabil dobro uro. Nato obupal, ter za to poklical mojstra, s pravim orodjem
Stopnice smo nižali, ker je na vrhnjo stran stopnice prišel granit, ostalo so ploščice.
normalna slika



---
@#~!: Kako za vraga tle na slo-techu lahko narediš link s predogledom slike?!
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

drejcmb ::

No to potrdi da ni najbolje za čisti beton kot so stopnice, balkoni..., treba pa je tudi znat delat s takim kladivom, kar pomeni, da se ne obešate na njo s celim telesom oziroma da ji date dihat.

Vikking ::

Doma imamo udarno kladivo Walter, pač je eno od teh poceni (kot so Einhell, Ok, hanseatic..), no vsaj navzven so si zelo slična. Takrat je bla akcija v sparu za menda 15000,

Walter in podobnih se izogib, razen če boš delal zelo zelo malo, ter si pri resnem in večjem delu pripravljen da ti bo kmalu odpovedal.

Za primerjavo ti lahko dam kotno brusilko. Kotna brusilka od Iskra je zdržala 10 let, in prebrusila okoli 5000 strešni betonskih opek, poleg tega da se je veliko uporabljala za rezanje železa, brušenje, skratka za celo hišo, kozolec, in kar nekaj ograj se je z njo naredilo oz. kjer je bila pač potrebna. Nato je odpovedal rotor. Skratka za ceno 10k Iskra je bila nenormalno trpežna in več kot vredna svojega denarja. Nato je prišel na vrsto Walter, ki je zdržal eno majhno (1x1m) in eno večjo vrtno ograjo (2kom. 3x1m) tukaj je vzeto brušenje železa, rezanje železa, brušenje varjenja. Nato se je iz nje samo pokadilo in sem jo vrgel v smeti. Skratk za ceno cca. 2k SIT ni naredila niti eno 1/1000 tistega kar je naredila Iskra za 10k sit.

SkIDiver ::

Za štemanje čistega betona se boš kr namatral in še kj skuru zraven. Zadnjič sem gledal, ko so bosančki nasprot študenta pri eni hiši štemal tla verande. V parih urah so uničl Hilti. Potem so si prpeljal kopresor in eno pnevmatsko pištolo. Preden so končal šiht (to je blo ob 18ih) so jo uničl. Naslednje jutro so pršli z novo pištolo. potem pa jim je končno uspelo seštemat tista 2m^2 debeline cca 30, 40 cm.

barbarpapa1 ::

Tako, kocka je padla.

Sem kupil eno ceneno zadevo z 850W moči (dokler je v garanciji, bom pač menjaval), tako, da tudi če bi se stvar ne obnesla, zguba ni ravno prevelika. Tako prhodnji teden bom začel štemati, pa bomo videli.

Upam, da ne bom razpadel med štemnjem....:D (ali pa kldaivo)

LP

Jože

SkIDiver ::

Uh 850W je pa malo malo. Vsaj zdi se mi. Doma se na polički sveti ne dolgo nazaj kupljen vibracijski vrtalnik Iskra Ero 1200W pa je namenjen samo vrtanju in vrtanju z vibracijo.

Sicer pa dokler imaš v garanciji sam delaj. Če crkne boš dobil drugega:) Tako je od kolega brat seštemal po hiši za vso napeljavo. Nazadnje je zadeva crklna in je uveljavil garancijo. Sedaj ima vse seštemano in novo mašino v garaži:D

barbarpapa1 ::

Zdravo

Sem kupil eno res ceneno varijanto (850W moči, kupljeno v OBI-ju), milsim, da tisto, ki jo opisuje b. Medtem je cena padla na 8.999,00 SITnih8-O . Danes sem jo ene dve uri testiral na betonskih temeljih stebrov, ki sem jih moral izpuliti iz zemlje. In že tukaj ni primerjave s prejšnjo tehnologijo ("Štemajzl + Hamer":D ), je šlo ko vroč nož v puter. Se mi zdi, da ne trese tako hudo. Nadaljevanje testa sledi jutri, ko bom štemal nov kanal za glavni priključni vodnik.

Pa da bi vam "bohrhamer" služil....

LP

Jože

Volk| ::

V sparu prodajajo tole zadevo za enako ceno. Sem mislil kupit pa pol ko model odtipkam na googla ugotovim da je china-shit, ne pa iskrina zadeva.

Kaj pravite, se splača nakup?
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

RejZoR ::

Iskra kot taka sploh ne obstaja več. Vse kar je dandanes Iskrinega je uvoz iz kitajske pod Iskrinim brandom. Kar je dost žalostno glede na to kakšna firma je bila to pred leti in kaj vse je proizvajala.
Mogoče imajo še kaj malega pri nas čeprav prav veliko ne more bit.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Aston_11 ::

Tak čajna šit je dovolj dober za za hujša dela po bajti, dovolj močan, da dela. Za te pare drugače ne more biti. Stikalo je on/off brez vmesnih stopenj. Če bi rad bolje, potem je treba dodati še enih 300 EUR. Jaz uporabljam srednjo reč od makite za 230 EUR. Je dovolj močna, da z njo narediš vse. Čajna šitu je crknilo stikalo, potem ko je oddelalo ta hujša dela.

2x'=2 ::

Perles je Iskra

2000 Iskra ERO postane 100-odstotni lastnik švicarskega Perlesa
2000 Iskra ERO postane del korporacije Hidria
2003 Iskra ERO preimenuje v Hidria Perles
2005 Dve liniji električnega ročnega orodja: Perles orodje za profesionalne uporabnike ter Iskra ERO za hobi uporabnike

Drugace pa se poglej kaki Bauhaus/Baumax, kjer imajo 5 let garancije na njihove znamke za podobno ceno.

RejZoR ::

A to taista Hidria, ki je zdej v riti al že celo v malori?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

2x'=2 ::

Najbrž.

francek1 ::

Po sedmih letih ste se spomnili temo obudit....8-O
Drugače pa; Bauhaus varianta je za domače mosjstre dovolj (posebej privlačnih je 5 let garancije, ki jo boste zagotovo rabili, če boste kaj konkretnega počeli z njo), resen obrtnik pa bo zagotovo posegel po profi strojih ala Makita, modri Bosch in Hilti...prednost slednjih je namreč manjša teža za občutno močnejši učinek.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Vikking ::

Volk| je izjavil:

V sparu prodajajo tole zadevo za enako ceno. Sem mislil kupit pa pol ko model odtipkam na googla ugotovim da je china-shit, ne pa iskrina zadeva.

Kaj pravite, se splača nakup?


Primerno za odstranjevanje kuhinjskih ploščic. Kakršnokoli štemanje betona pa pozabi. Nima nobene udarne moči, zadeva se hitro segreje in rezultira v odpovedi, v veliki večini se kar pokadi iz naprave. Zadeva je popolnoma enaka O.K. napravi iz Baumaxa in Walter-ju.
Kot je že predhodnik napisal, prava iskra je PERLES (profi) in ISKRA ERO (hobi).

Aston_11 ::

Daj no, s to rečjo stolčeš betonsko ploščo, ne pa ploščice. To je povsem enaka zadeva kot tiste v baubauih, ki imajo 850 W moči. Za ta denar je zadeva odličen nakup. Piše pač iskra gor, lahko bi pisalo intersiskont itd.

To je prvi nakup, ko začneš zidati bajto, ko pridejo kakšna vrtanja v beton s svedrom 40 cm dolgim.


Je pa treba paziti, noben stroj ne zrdži torture, da bi pritisnil gumb in ga pregrel. Najsibo makita ali kitajc.

Volk| ::

Živim v bloku in imam betonske stene. Brez vrtalnega kladiva ne morem naret slike na steno. Navadni udarni vrtalniki so prešfoh. Enega sem skoraj skuril.
TUKAJ piše razlika med udarnimi kladivi in udarnimi vrtalniki. Tako, da sem se odločil da si kupim kladivo.
Saj ne bom dosti uporabljal, vseeno pa ne bi rad da mi crkne ko bo iz garancije.Ne bi pa rad dal ne vem kak dnar za moje potrebe. Ne rabim profesionalnega. Moj brat ima neko lahko Boschovo zadevo in je super, samo nočem si nonstop posojat za vsako sliko v stanovanju.

edit:
aja, brat mi je reko,da z tako mašino pa ne moreš vrtat drugih zadev(les, kovina), tako da še rabiš vseeno neko "pormašino".
Ni pa mi vedel povedat ali se dobijo svedri za ta kladiva, s katerimi pol lahko tudi v kovin naredis kako luknjo?
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Volk| ()

francek1 ::

Tudi najceneše kitajsko elektropnevmatsko kladivo je par razredov učinkovitejše od najboljšega vibracijskega. Za uporabo drugih svedrov pa se dobi poseben adapter iz SDS na navadno vrtalno glavo.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: francek1 ()

Aston_11 ::

S tem, da ima za vrtanje v kovino malo premalo obratov in rabiš vseti hss-co svedre, da sploh kaj narediš.

barbarpapa1 ::

Pozdrav

Ko ste ravno obudili tega mrtvega konja, ki sem ga jaz "spustil iz hleva", bom povedal, kako se je obneslo moje elektropnevmatsko kladivo :-) . Na pogled je povsem isto, kot tisto Iskrino, do katerega je link dal Volk | , edino napis je drug, pa plastični deli so temno modre barve. Strojček še zdaj dela odlično, pa sem precej betona razbil z njim :-) Vrtal sem luknje fi 26 mm v ploščo in betonske zidove (preboji za peči centralne, električne kable ipd...) s svedrom dolžine 450mm. Pri tem sem uničil vse svedre v kompletu (ti so samo za šolanje dobri), dleti pa sta čisto O.K. Vrtal sem tudi luknje fi 13 v jeklene plošče (takega svedra moj stari Iskrin klip-klap vrtalnik ne prebavi), pa ni bilo problema (seveda sem luknje predvrtal s fi 5 svedrom). Edina pomanjkljivost je, da v SDS glava ne drži najbolje, in se sveder ali pa dleto, če je pretesno v špranji, izpuli. Verjetno zato, ker iz pogona mast nekako pride v SDS glavo in namasti steblo svedra ali dleta. Pa ni večje frke, zadevo zbrišem s krpo, mašinco zopet nataknem, zaženem in potegnem orodje iz stene. Pa malo je treba pazit pri svedrih večjega premera, če slučajno sveder zagrabi, zna biti izkušnja kar boleča.

Zgleda pa, da je moja varianta (kupljena pri Bauhausu) bolje opremljena, kot Iskrina. V kovčku je bil, poleg samega stroja ter kompleta svedrov in dlet še SDS adapter za navadne svedre (ta preprečuje udarno delovanje, če je vstavljen v SDS glavo), kjljuč za odvijanje pokrova, kamor se vstavi mast za mazanje pogona, set rezervnih ščetk za elektromotor in gumijasti nastavek za prestrezanje prahu pri nadglavnem vrtanju. Pa še prostora je dovolj v kovčku, da ima zraven špe dva kompleta običajnih SDS svedrov pa krpo za čiščenje.

Kakšnega posebnega vzdrževanja ne zganjam, skrbim edino za to, da stroj in svedre obrišem s krpo, predno jih spravim v kovček. Pa vsake toliko časa "nafilam" not svež vazelin pri tistem pokrovu na vrhu pogona....

Povzetek: izredno dober nakup. Kot občasni uporabnik ne potrebujem kaj več.

LP

Jože

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vibracijski vrtalnik ali udarni vrtalnik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12726213 (10494) Silici
»

S čim se lotit betona?

Oddelek: Loža
329833 (3153) SmotaniJanez
»

Nakup baterijskega vrtalnika - pomoč (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8922861 (16190) T0RN4D0
»

Krtačke (ščetke) za klip-klap vrtalnik. Kje v MB?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
104953 (4113) Alkoman
»

Katero bormašino? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7733040 (31269) thor24

Več podobnih tem