» »

kubuntu root, sudo blem

kubuntu root, sudo blem

Bug ::

ellow

Torej, danes sem lepo namestil kubuntu 5.04... prvic sem v namestitvi stisnil kar Enter in se je sistem brey mojih vecjih posegov namestil..vendar ni bilo vse OK... Pa sem sel preko expert opcije, h kateri sem se dopisal apcm off ... in se je zacela namestitev pri kateri sem pac moral marsikaj nastaviti...tu nisem imel pretiranih tezav...malo prebral manual pa je slo... in sem prisel do stopnje ko je bilo potrebno dolociti geslo za root...in sem ga dolocil..kaj pa bom drugo :)) No, prisel sem do konca namestitve...vrze me pred login screen... pa se loginam kot user...dela..pa grem pogledat kaj ima novega v Package managerju..in mi zatezi za geslo od roota: "Run as root - KDE su".. in vpisem geslo...pa javi Incorrect pass: please try again.. WTF?? 8-O naka...ne prime... ma kolkokrat ga vnesem javi, da geslo ni pravilno... pa kliknem ingnore..pa javi, da moram biti kot root loginan... samo ne gre... niti se ne morem prijaviti v KDE session kot root ...v konzoli pa z komando su geslo prime... torej kaj naj storim, da bom imel root dostop?

lp,
Bug

Bug ::

ellow...

resil sem blem... sel sem kot root uredit visudo in sem dodal sebe kot uporabnika z istimi atributi kot jih ma root:
# User privilege specification
root ALL=(ALL) ALL
vedro ALL=(ALL) ALL

In dela vredu

lp,
Bug

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izguba administratorskih pravic kot sudo uporabnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6512240 (10187) SeMiNeSanja
»

Debian Gnu/Linux kot workstation (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1960119361 (35035) RedDrake
»

disable root login

181479 (1169) 'FireSTORM'
»

Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi] (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

190297402 (25059) Skrat
»

Clarkconnect: kako preprečiti DDoS napade iz lokalne mreže?

Oddelek: Omrežja in internet
262395 (1761) pecorin

Več podobnih tem