» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
280 / 664
»»

broken/link ::

nenajcenejših laptopov Lenovo se drži dober sloves.

alphasaphir ::

g55 vs y580
-teža slabe 4kg brez polnilca, ki je verjetno kar težek vs kilogram manj pri lenovu --> prenosnik z 4kg je pretežek!
+dobavljivost vs nedobavljiv
- hlajenje in reže pri asusu
has anyone noticed that the asus g55vW vent in the right side is closed? very confusing..the right vent is totally blocked..why? please help by replying here..thanks
hmm se ne sliši ravno obetavno. Bodo že vedli zakaj so morali tako nardit.

lenovo se mora nehat zajebavat z dobavljivostjo zanimivh modelov:
-thinkpad L430 od 600€
-y580 z fullHD,ssd... od 1000€
-S430 z HD+, thunderboltom od 800€
-g780/g580 totalni budget mašini

ampak možno, da so s temi modeli kake težave glede na to da prestavljajo predstavitve oz. so ful omejeno dobavljivi. ker drugače mislim, da bi lenovo trenutno p/p wise pometal s konkurenco.

Zgodovina sprememb…

drzni86 ::

Zdravo!

nabavljam en prenosnik (dosti zahtev, malo denarja)...

Rad bi da ima 17' zaslon,
režo za dodatni HDD (notri bo samsung 830 in en hdd za podatke)

uporabljal se bo predvsem za net, programiranje in filme!

Budget je tam nekje 400-450€!

Kaj je trenutno best buy v tem rangu?

aja... OS že imam tako da tudi če ga ni!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: drzni86 ()

rokc24 ::

Zanima me samo kakšna je razlika procesorja Intel Core i3 2350M (2,3 GHz, 3 MB L3)-Lenovo g580, ter Intel Pentium B960 (2,2 GHz, 2 MB L3)- Asus.
Kupuje se pa prenosnik za punco predvsem za šolo, naložena bo vrjetno 7-ka

SLO_Matej ::

i3 je hitrejši, ima več predpomnilnika, več niti ter boljšo integrirano grafično kartico. Raje prenosnik z i3-jem.

Poglej na naslednji strani kakšna je razlika v hitrosti: http://www.notebookcheck.net/Mobile-Pro... (i3 je uvrščen precej višje po benchmarkih).

Zgodovina sprememb…

spirit ::

genesiss od tvojih predlogov imaš dejanslko na izbiro dva ki sta vredna denarja in to je Lenovo ali Asus
Lenovo ima boljše ohišje, procesor, tipkovnico Asus boljši zaslon, grafično in zvok.

Oxijan vzami G55 je boljši od y580, je pa seveda dražji, res pa je da je tudi Lenovno vse prej kot slab.

Drzni tole boš pa kar težko dobil za tako nizko ceno, ne bom trdil, da ni možno ampak se boš kar namatral, ne bom trdil da ga ne boš našel ampak sam se ne spomnim nobenega takega, drugi pa očitno tudi ne ker bi drugače odgovr že dobil.

Rokc24, i3 je dosti boljši, je pa res da se v pravem delu ne bo veliko poznalo, tako da če je razlika v ceni nekaj 10€ vzami i3, drugače pa bolj glej ohišje in tipkovnico, vrjetno ima Asus delno kovinsko ohišje LEnovo pa boljšo tipkovnico.

Markinio123 ::

kaj pravite na tale prenosnik http://www.nakupovanje.net/izdelki/racu...

Markinio123 je izjavil:

Za tako ceno odlična in res cenovno ugodna zadeva.

Markinio123 ::

SLO_Matej je izjavil:

Markinio123 je izjavil:

Za tako ceno odlična in res cenovno ugodna zadeva.

samo nekaj me bega.. so so to ista prenosnika http://www.mimovrste.com/artikel/275048...
ker cena je za 60€ razlike :)

amacar ::

Enaka prenosnika sta.
Samo opazka: garancijo ima samo 12 mesecev, čeprav bi 24 mesecev po mojem mnenju morali imeti vsi prenosniki v ranku nad 600€.

Druga trgovina pač, Lahko tudi da cenejši nima SLO tikovnice, ker je iz tujine,... Možnosti za razliko so lahko upravičene ali pa tudi ne.

mikko ::

Se dobi v Sloveniji Asus Zenbook UX32? Kakšna je razlika v primerjavi z UX31?
Sicer se pa odloča med Macbook Air ter Asus Zenbook... Kakšne izkušnje?

goblinsly ::

Išče se laptop do 700€, 15 inčni zaslon, edina zahteva je grafična kartica, na njem se bo namreč občasno igralo igre, kolikor se za ta budget pač da. Drugih zahtev nima, razen tega da bo laptop pač OK.

stricky ::

goblinsly je izjavil:

Išče se laptop do 700€, 15 inčni zaslon, edina zahteva je grafična kartica, na njem se bo namreč občasno igralo igre, kolikor se za ta budget pač da. Drugih zahtev nima, razen tega da bo laptop pač OK.

http://www.computercenter.si/computerce... Evo perfekten, v pravem cenovnem rangu, in z zelo dobro grafično.

_______________________________________________________________________________________________________________________________

http://www.computercenter.si/computerce...

A ima kdo tega mogoče? Za ta denar, ima daleč najboljše specifikacije (grafična) vendar ima tudi slabosti (zaslon, Acer)..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: stricky ()

ugotovil sem da pod takimi pogoji kot sem jih zgoraj podal res ne bom našel prenosnika zato sem se odločil da jih malo spremim.

Torej:

15' ekran (ali po možnosti 17),
možnost vgradnje dodatnega trdega diska
cena do max 500€ v slovenski trgovini

Zaželjeno da je brez OS-ja ni pa to pogoj.

Uporabljal se bo kot sem že rekel za programiranje, glasbo, net in filme.

Zheegec ::

mikko je izjavil:

Če se dobi ne vem, je pa UX32 malo debelejša verzija Zenbook Prime (UX31A) z več priključki, možnostjo razširitve RAM,...

Vzemi UX31A (Zenbook Prime). Super stvar v vseh pogledih, pa ekran res bistveno boljši kot pri ostalih portable zadevah. Pojdi si nekam primerjati enega ob drugem in je res razlika. Barve, vidni koti, ločljivost, bleščanje, funkcionalnost na soncu...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

fr4nc ::

alphasaphir je izjavil:

Kolko gledam ima Lenovo par odličnih novih modelov:
y580 z full HD, i7 štirijedrnikom, GT660M, in koliko zgleda spet (tako kot y570) prostor za mSata SSD - za 800€ (2leti)
1 in 3 sta po mojem odličen nakup.
glede Lenovo - jaz imam 2 lenovota in tablico, z vsem ZELO zadovoljen.

Tudi sam sem nekako pred nakupom prenosnika... še vedno me mika tale Y580. Ma kdo izkušnje z njim?

Nagrade in priznanja izdelkom Lenovo na sejmu CES 2012
• Videomaker: Best Computer – Lenovo IdeaPad Y580 Notebook
vir: http://www.mojmikro.si/news/lenovo_na_s...

Nekako me že to mami k nakupu, a pri nas je cena 899€ -> 100€ več kot v tujini, to me pa malo moti.

Lp
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
"I just love to share the truth!!" by Fr4nc; http://intelvsamd.wordpress.com/

mikko ::

Zheegec je izjavil:

mikko je izjavil:

Če se dobi ne vem, je pa UX32 malo debelejša verzija Zenbook Prime (UX31A) z več priključki, možnostjo razširitve RAM,...

Vzemi UX31A (Zenbook Prime). Super stvar v vseh pogledih, pa ekran res bistveno boljši kot pri ostalih portable zadevah. Pojdi si nekam primerjati enega ob drugem in je res razlika. Barve, vidni koti, ločljivost, bleščanje, funkcionalnost na soncu...

Hvala. Sem videl UX31 in mi je bil cool, sem pa mislil, da so z UX32 drugačne razlike, nisem pričakoval debelejšega računalnika :)

OptimuZ ::

@drzni86: še vedno imaš prenizek budget :) 550€+ če želiš prenosnik s prostorom za ssd/hdd. Obstaja pa možnost, da vržeš ven CD in vstaviš SSD :)

ja to je tudi opcija sam kaj obstaja kak tak kjer mi ni treba potem nabavljat dodatnih nosilcev za disk?

kaj je potem best buy za 500€

je mogoče trenutno v hoferjevi ponudbi kak dober od mediona?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: drzni86 ()

drzni86
1. rabljeno
2. Opcija je da iščeš modele, ki omogočajo vgradnjo ssdjev namesto umts.
2.1 Hint: L520 ali prihajajoči L430/530 je najceneje kar jaz vem, da to omogoča.
2.2 Ne vem pa kako je z x121e - pri ssd pa treba pazit na debelino: 7mm!
2.3 lenovo edge e520 je 15" in ima prostor za Crucial M4 in v Sloveniji je cena tudi pod 600€ v tujini pa kako 100ko manj za boljšo konfiguracijo. TOrej za isti denar že s SSDjem - in to mislim, da je trenutno zamagovalec zate.
2.4 en hp probook ima tudi wwan 4530 se mi zdi

Drugače pa išči raje potem 17ko in daj HDD v ohišje, v računalnik pa SSD. Tudi če boš okoli nosil ne bo hudega. Če hočeš pa za ta budget še USB 3.0 pa boš zaenkrat moral gledat za kakimi express card rešitvami :( Al pa na žalost budget povišat.

basket ::

genesiss je izjavil:

Morda tudi ta: ASUS N56VZ-S4141 i5-3210/VGA/15,6"

s tem ne moreš zgrešit: super izdelava, super tipkovnica, nobenega segrevanja (vsaj pri 17" ne)..

Za do 700€ je tole torej najboljše ? Ne vem zakaj imam nek slab občutek glede lenovo, ali je bila ta firma pred leti bolj tako-tako ?

Za 700 eur je tale Lenovo super. Tudi jaz ne bi vedel zakaj imaš občutek, da Lenovo ni ok. Je namreč eden izmed največjih proizvajalcev računalnikov ter tudi zelo cenjen med poslovnimi uporabniki. To je bil prej IBM, ki je prodal proizvodnjo računalnikov Lenovu in so zdaj pod slednjo znamko.

rdecaluc ::

Zdravo!

Ali se dobi kakšen prenosnik za do 500€, ki bi imel vsaj i3, i5, morda spodobno grafično, in povrhu še kaj več povezljivosti (več USB vhodov, USB3?)

Plača se z gotovino, rabi pa se čim hitreje :D.

Hvala za kakršenkoli nasvet.
Est modus in rebus. ,typos

teoo ::

zdravo,

iščem nov "službeni" računalnik. Mika me 14", da je lažje prenosen. pa docking station opcijo mora imeti.

a obstaja kaka dobra alternativa elitebooku 14" in thinkpadu T430 in katerega od teh dveh preferirate?

Znal naj bi elegantno poganjanjati več virtualnih mašin hkrati. to poleg moči zahteva tudi velik disk, tako da samo SSD odpade.

budget je nekje 1000-1500€

tnx
defying gravity

Vzami T430, dobiš verjetno več za svoj denar, če lahko vzami kaj takega potem DVD zamenjaš z SSD-jem in si zmagal :)

pri t430 se lahko vgradi SSD tudi drugače, brez da se odstrani optična enota. Vprašanje samo če rabiš UMTS ali ne. pa 7mm je lahko debel

mislim da sem našel kar sem iskal... "medion akoya e 7222" ima vse kar sem iskal. 17' zaslon, prostor za dodatni ssd, usb 3...

verjetno boljšega za 500€ ne bom dobil kajne?

vzemi! :) Sicer nisem fan Medionov ampak, če ji je všeč kar domov z njim. Za to ceno ne boš dobil nič boljšega, pa še 3 leta garancije al?

alphasaphir je izjavil:

pri t430 se lahko vgradi SSD tudi drugače, brez da se odstrani optična enota. Vprašanje samo če rabiš UMTS ali ne. pa 7mm je lahko debel

Kar se SSD-ja tiče lahko vzameš Intelovo 520, ki je v osnovi 7mm poa ima gor odstranljivo platiko da je 9mm, sam sem v svojega vgradil 330 serijo, ki sem ji pol ohišja ostranil in se kljub temu lepo zašravfa not, pa še nobenih nalepk za garancijo ni nikjer tako da če mi crkne ga zašraufam nazaj in uveljavljam garancijo :)

drzni86 - to je točno to kar si iskal medion.at. + 3 leta garancije!

pa še žemljice lahko kupiš istočasno :) malo heca. kar tega kupi, za ta denar očitno ne bo nič boljšega.

teoo ::

spirit je izjavil:

alphasaphir je izjavil:

Kar se SSD-ja tiče lahko vzameš Intelovo 520, ki je v osnovi 7mm poa ima gor odstranljivo platiko da je 9mm, sam sem v svojega vgradil 330 serijo, ki sem ji pol ohišja ostranil in se kljub temu lepo zašravfa not, pa še nobenih nalepk za garancijo ni nikjer tako da če mi crkne ga zašraufam nazaj in uveljavljam garancijo :)

zanimiva varjanta.

sicer sem bolj v hp-jevem kampu, ampak thinkpad je itak odlična roba.
defying gravity

Na vsak način, kljub prepričevanjem, hoče toshibo. Torej toshiba do 700€ za igranje iger in ostalo. 15 inch. :)

toshibo (do 700€) za igranje iger boš težko dobil. Če že, bo po vsej verjetnosti imela vgrajeno Nvidia GeForce GT 525M s katero si ne bo mogel začeti kaj dosti (razne streljačine na medium oz. low).

fireX88 ::

http://www.mimovrste.com/artikel/275046...

mogoče tale? res da je proc malenkost slabši..
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

goblinsly, potem bo verjetno najboljša izbira Toshiba Satellite L855-10R.
15,6" HD LED zaslon, dvojedrni i5 2450M procesor druge generacije Sandy Bridge, 4 GB RAM pomnilnika, 750 GB trdi disk in grafična kartica Radeon HD 7670M 1 GB. Ima tudi 2-krat USB 3.0 priključka in 1-krat USB 2.0 ter prednameščene Windows 7 Home Premium (nadgradnja na Windows 8 za okoli 15 eur).

Sc0ut ::

SLO_Matej je izjavil:

goblinsly, potem bo verjetno najboljša izbira Toshiba Satellite L855-10R.
15,6" HD LED zaslon, dvojedrni i5 2450M procesor druge generacije Sandy Bridge, 4 GB RAM pomnilnika, 750 GB trdi disk in grafična kartica Radeon HD 7670M 1 GB. Ima tudi 2-krat USB 3.0 priključka in 1-krat USB 2.0 ter prednameščene Windows 7 Home Premium (nadgradnja na Windows 8 za okoli 15 eur).

Kako to da je i5 in je samo 2-jedrni? Ok, jaz sem nonstop mislil da so vsi i5 4 jedrni, ne gled ena mobile varianto. Sranje, zdaj bo treba še to pazit...
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

fireX88 ::

pri prenosnikih je malo drugač tole!
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

fopi ::

Mene pa zanima katero resolucijo priporočate za 15,6" laptop?

1366*768 se mi zdi malo premalo, 1920*1080 pa me skrbi da bo malo preveč. Da bo vse majhno. Vem da se lahko nastavi velikost ikon in teksta, a je ponavadi potem vseeno težava v programih, recimo v firefoxu je potem vse mahno napisano...skratka v win se da nastaviti v programih malo slabse. 1920*1080 me ne skrbi za igre, ker jih ne bom veliko igral.

ali bi bila 1600*900 resolucija kaj boljša?

kaj priporočate za 15,6" laptop
1366*768 ali 1600*900 ali 1920*1080

Prosim za vaše izkušnje.

TilenTr ::

Za fotra kupujem prenosnik, pa me zanima kaj menite o tem. Edina, bolj požrešna programa, ki bi ju uporabljal sta AutoCad in SolidWorks. Sedaj me pa zanima ali so Asusi kvalitetni, se pregrevajo ali mi/mu priporočate kaj drugega (tega sem izbral samo zato, ker je najcenejši z i7-ko)? Bi bila mogoče vgradnja SSD-ja na mestu?

Hvala za nasvete :)

Fopi, ločljivost the higher the better ;) FHD na 15,6 je zakon, sploh če je nesvetleč zaslon.
Asusi so načeloma kvalitetni, seveda je precej odvisno od serije... Pri tem ki si ga podal je tako da dobiš precej za svoj denar, je pa grafična kartica integrirana, vendar ne slaba, SSD je vedno dobra in dobrodošla stvar.

stricky ::

Trenutno razmišljam med tema dvema:

http://www.comshop.si/shop/RaCunalniStv...

Nasploh mislim da so Asusi bolj kvalitetni, vendar ima Acer 650M, in verjetno bom zagnal tudi kako igro.. Verjetno je kar dosti močnejša od 630M?
Je pa res da je Asusov cenejši, in ima nesvetleč zaslon, kar je lahko tudi velik plus? Nevem sicer kakšna razlika je svetlečim in nesvetlečim, saj je ta moj prvi prenosnik..
Tudi kakšna druga opcija bi prav prišla.

Hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: stricky ()

Tale Asus dvomim, da ima nesvetleč zaslon. Svetleči zasloni imajo običajno bolj živahne barve, vendar se sploh zunaj veliko odseva, zato je težko delati zunaj s takim zaslonom. Ja, res je GeForce GT 650M kar veliko hitrejša. Tukaj jih imaš razvrščene po zmogljivostih v benchmarkih: http://www.notebookcheck.net/Mobile-Gra...

Potem raje malo dodaj in vzemi Asusa N76VZ-T1040.
17,3" Full HD LED, nesvetleč zaslon, štirijedrni i7 3610QM, 6 GB DDR3 RAM-a (z možnostjo nadgradnje do 8 GB), 750 GB hiter (7200 RPM) trdi disk in grafična kartica GeForce GT 650M 2 GB. Ima aluminijasto ohišje, osvetljeno tipkovnico, 4-krat USB 3.0 ter vrhunske zvočnike Bang & Olufsen ICEpower z zunanjim nizkotoncem. Je pa brez operacijskega sistema Windows in ima 2 leti garancije.

MisterR ::

Zanima me kateri prenosnik priporočate do 400€

Kar se bo uporabljalo na prenosniku:
- visual studio (manj)
- nusphere (zelo)
- dreamweaver (zelo)
- photoshop (srednje, za razreze itd.)

Če greš lahko malo čez 400 eur, potem Asus A53SJ-SX435V.
15,6" HD LED zaslon, dvojedrni i5 2410M, 4 GB DDR3 RAM pomnilnika (z možnostjo nadgradnje do 8 GB), 500 GB (sicer samo 5400 RPM, ampak za ta denar več itak ne bo) ter GeForce GT 520M (vseeno bolje od integriranih, razen Intel HD 4000). Ima pa tudi delno aluminijasto ohišje ter prednameščen Windows 7 Home Premium.

Sicer pa Asus X54C-SX105 do 400 eur.
15,6" HD LED zaslon, Pentium B960, 4 GB DDR3 RAM-a, 500 GB (5400 RPM) trdi disk ter integrirana Intel HD grafična kartica. Je tudi brez prednameščenega OS.

turbolenca ::

SLO_Matej je izjavil:

Če greš lahko malo čez 400 eur, potem Asus A53SJ-SX435V.
15,6" HD LED zaslon, dvojedrni i5 2410M, 4 GB DDR3 RAM pomnilnika (z možnostjo nadgradnje do 8 GB), 500 GB (sicer samo 5400 RPM, ampak za ta denar več itak ne bo) ter GeForce GT 520M (vseeno bolje od integriranih, razen Intel HD 4000). Ima pa tudi delno aluminijasto ohišje ter prednameščen Windows 7 Home Premium.

Sicer pa Asus X54C-SX105 do 400 eur.
15,6" HD LED zaslon, Pentium B960, 4 GB DDR3 RAM-a, 500 GB (5400 RPM) trdi disk ter integrirana Intel HD grafična kartica. Je tudi brez prednameščenega OS.

ejga, a teb je pa ASUS doživljenski sponzor al`kva?

Ne ni. Najdi kaj drugega, boljšega za ta denar. ;)

Zeratul ^^ ::

Matej se kakor vidim zelo spozna na prenosnike :)
Kaj pa kaksen laptop do 500e..Nezahtevne igre in internet :) Ni zame
#yolo

Evo, da ne bodo samo Asusi, bomo dodali še nekaj Lenovo prenosnikov
prvi - podoben Asusu X54, z manj diska
drugi - E-450 procesor, manj diska, a ima Grafično kartico boljšo od X54. To bi bilo pa to za ta denar :)
Osebno bi izbiral med drugim Lenovo in Asusoma.
««
280 / 664
»»