» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
«
1 / 657
»»

NemecRok ::

Zdravo!

Že nekaj časa se zanimam za nakup prenosnika, vendar ne vem za kterega se naj odločim, zato upam, da mi boste pri odločitvi pomagali tudi vi s svojim nasveti!

Trenutno so v ožjem izboru naslednji modeli:

Sony Vaio VGN-FS215M 1,73GHz Centrino (335.00sit)

HP Compaq nc8000 P-M 725 (1.6GHz) (334.000sit)

Compaq HP nc6120 Intel Centrino 1.86 GHz PG825AA (333.000sit)

IBM ThinkPad T42 (331.00 SIT)

DELL Inspiron 6000 (297.000SIT)

Kaj menite...kter od teh modelov bi biv glede na ceno ter kakovost,zmoglivost najboljši?
Lahko navedete tudi kakšen drug model, ki je po vaši presoji boljši od teh, ki so tu omenjeni, vendar naj cena ne presega 350.00SIT

Zanima me tudi kakšna je kaj kvaliteta ohišja,tipkovnice ter ekrana posameznega modela??

Za vaše nasvete se že v naprej najlepše zahvaljujem!

LP
Švaba
Toshiba Satellite Pro A300-1NT

TribesMan ::

Ti kar vzami T42... sam za 331kSIT ga ne boš nikoli dobil... Tist na katerega se nanaša tvoja cena je itaq na avkciji in bo končna cena zagotovo zrasla preko 400kSIT...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

edini ::

da ne bom odpiral nove teme bom kr tukaj napisal...

tudi sam se zanimam za nakup prenosnika, vendar za ~200k
zanima me kaj priporocate (vse razen amd64),
nakup bom opravil v comtron/lancom/rolan/mimovrste, tako da bi bilo najboljse ce mi priporocate kak prenosnik, ki ga imajo v nastetih trgovinah.
na racunalniku bo poleg winXP tudi linux/fbsd, lepo bi bilo ce bi bila graficna od nvidie, da bi lahko zrihtal driverje...

upam da nisem prezahteven :D

hvala in lp, E.
01100101 01100100 01101001 01101110 01101001

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: edini ()

Zheegec ::

Za 300K je daleč najboljši notebook v Slo trenutno Acer Aspire 1690...
Pentium M 1.73GHz (Dothan), 512MB RAM, 80GB HDD, DVD+-RW Dual-layer, 15.4" (CrystalBrite!!!!!!!) monitor, FW, IR, 3x USB 2.0, 4in1 card reader, Radeon X700 64MB, tv-out, WinXP HE,...

Res super notebook, sploh za takšno ceno. Nima konkurence trenutno v tem cenovnem razredu.
zanima me kaj priporocate (vse razen amd64)

Trenutno je takšen vrstni red odločanja po procesorjih (če je vse ostalo enako seveda);
Pentium M in Turion64 rulata (še vedno dajem prednost PentiumM, ampak Turion zna biti cenejši - samo je ponudba še izredno slaba, trenutno sem videl samo Gericoma z 1GB RAM, 100GB HDD, X600,... za 380K), sledi CeleronM (nima Speedstep!!).

Sledi Athlon64 Mobile, potem AthlonXP M, potem Pentium 4 Mobile in Mobile Celeron, samo to so res DTR notebooki (Desktop replacement, z vključenim WLAN imaš kakši 2 uri avtonomije ;(( ).

Sem že videl primer (Slashdot, The Inquirer), ko je nekdo tožil mislim da HP ali Dell, ker se je OPEKEL s Pentium 4 Mobile laptopom po nogah >:D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zheegec ()

rini ::

Pri prenosnikih je najpomembnejša KVALITETA. V policiji in tudi drugod v državni upravi že nekaj let uporabljajo IBM. Je že res, da IBM v prenosnike ne vgrajuje TV-tunerja, čitalca kartic, ampak kakovost izdelave in materiali pa so na neprimerno višji ravni od ostalih proizvajalcev.

Poglej si model IBM Think Pad R50e P-M 1,7GHz (UR0J9VK), cena je pri Gambit Trade 299.000 sit, oziroma 294.000 če vneseš kodo za popust (-2%).

Glavne tehnične lastnosti:
- procesor Intel Pentium M procesor z delovnim taktom 1.7GHz
- pomnilnik 512MB DDR, 266MHz
- trdi disk 60GB
- DVD+RW
- grafična kartica Intel Extreme Graphics 2
- zaslon LCD 15,0", 1024x768 XGA
- modem 56k V.92
- mrežna kartica 10/100
- Intel PRO/Wireless 2200BG
- vmesniki: 2x USB 2.0
1x PCMCIA Type I/II
RJ11, RJ45, VGA, 2xAudio, 1xPCMCIA Type I/II, paralelni port
- teža: 3,0Kg
- Priložena programska oprema:
- operacijski sistem Microsoft® Windows® XP Professional

Zheegec ::

Ja, nič posebnega za veliko ceno, za takozvano "kvaliteto". Zelo malo je problemov, tako z IBM, HP, Acer, Sony,... mogoče se najde kakšen Prestigio, ampak pri tem je problem tipkovnica.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

harvey ::

Na prvi pogled IBM prenosniki res ne zgledajo nič posebnega (tudi design nič posebnega), a se izkažejo prednosti tekom rabe.

Imam HPja, sem zadovoljen, a ko se bom odločal za novega bom vzel IBM. Prvič zako ker ima skrito particijo za restore sistema (ne rabiš nobenih CDjev in ostale navlake) in drugič, ker je izdelava solidnješa kot pri ostalih proizvajalcih HP, Toshiba, Dell, Acer.... poleg tega ima shock protection za disk ter tipkovnico zaščiteno s folijo, ki pride prav v primeru razlitja kofeta, da se vse ne razlije po vezju.

Seveda pa je potrebno tudi pudariti, da ni pametno kupovati prenosnike nižjega razreda (osnovne modele) za heavy duty uporabo. Potrebno je posegati vsaj po srednjem razredu in navadno več let nimamo nikakršnih težav. Sicer pa je tudi res, da so prenosniki postali že precej dosegljivi in cene pri nekaterih modelih so praktično v letu strmoglavile....

NemecRok ::

Ja pa sej če se ne motim ima tud HP to zaščito diska, če slučajn pade na tla, da ne pride do izgube podatkov na disku ter tudi zaščito tipkovnice, če po njej poliješ tekočino, da ne uniči vezje...sej mam prov a ne?

Men se zdi, da so cene med HP-ji ter IBM-ji z istimi karakteristikami še vedno višje v prid IBM-a.
Zdej ne vem...a zarad tega kr je to res tko priznana firam pri notebook-ih al so res tko boljši ter kvalitetneje izdelani kot HP-ji???...mislm da takšnih razlik tud ni..tud ti novejši modeli HP-ja -->nc zgledajo kar robustni
...kaj pa vi menite?

A ima HP kakšno pomankljivost, če ga primerjamo z IBM-om??
Toshiba Satellite Pro A300-1NT

nurmaln ::

ALIEN ima prav

Trenutno za svojo ceno Acer Aspire 1692WLMi nima konkurence. Kdor ne vrjame naj se zapelje v Bof pa si pogleda tale CrystalBrite zaslon. Res huda zadeva.

Drugače pa iamjo vsi večji proizvajalci zelo podobne začšite. NemecRok ne motiš se, tudi HP ima zaščito diska (DASP - Disk AntiShock Protection) in zaščito tipkovnice proti razlitju tekočine v ohišje. Pa Acer tudi. Pa test padca z višine, pa obremenitveni test zglobov s katerimi je pritrjen zaslon...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nurmaln ()

Funpace ::

A ima sploh kateri model prenosnikov IBM FireWire prikljucek?

V tem primeru je edina resitev da dokupis PCMCIA firewire kartico (rabis pa napajanje zanjo ;( )

NemecRok ::

nurmaln...a mogoč veš kje je šibka točka tega Acer Aspire 1692WLMi kr sm mal o dvomih glede vseh ostalih firm razn IBM, DELL ter HP...res bi rad nabavu kvalitetn prenosnik, ne samo po karakteristikah, ampak tudi po kakovosti izelave!

Drgač je pa res da je tale model Acer-ja klasa zase v svojem cenovnem razredu...samo zakaj je tko pocen glede na ostale penosnike, ki so s takimi karakteristikami precej dražji??...ima mogoč ta prenosnik slabei materijale,slabšo tipkovnico...??
Toshiba Satellite Pro A300-1NT

nurmaln ::

Pravzaprav da bi bila kakšna posebna slabost ne vem. Vem, da imajo praktično vsi aktualni Acerji zelo podobna ohišja, ki so res kvalitetna (nič škripanja, nič upogibanja, dokaj odporna na praske).
Kar se tiče tipkovnic je znano, da ima linija TravelMate nekoliko kvalitetnejše tipkovnice kot Aspire, ampak tudi Aspire je še vedno daleč pred raznimi Gericomi in podobnimi.
Slabost je mogoče ta da nima serijsko vgrajen Bluetooth (ima pa prednastavitev in gumb na ohišju tako, da lahko BT vgradiš naknadno in ti ni treba uporabljat USB BT ključka).

TribesMan ::

Kokr jest vem ima od IBMov samo X32 Firewire priključek. Sicer nevem zakaj je temu tako, sam IBM se neki otepa tega Firewirea... mogoče je to bolj politična kot inženirska odločitev...

Drgač pa vidim da ljudje vse prepogosto pozabljajo da je svet prenosnikov postal zelo raznolik. Imamo ultralahke, zmogljive in "namizne" prenosnike. Kje si kdo postavi mejo je sicer odvisno od posameznika, sam jest imam nekako take "meje" da ultralahki so do 1.5kg in brez optične enote (v večini 12" ekran z 1024*768 ali 1280*800 če je widescreen), zmogljivi "workstation" prenosniki so do nekje 2.5kg in imajo ponavadi 15" ali 14" ekrane z 1400*1050. Ostali so v kategorijo "namiznikov" ali desktop replacement... taki so ponavadi težji od 3kg in imajo v večini ekrane velikosti 15.4" v širokem formatu z ločljivostjo 1280*800 ali 1680*1050. Slednji so ponavadi tudi bolje multimedijsko podprti, dočim so "zmogljivi" prenosniki bolj naravnani k bussines uporabnikom ter imajo ponavadi bolj trpežna ohišja, ker pač prepotujejo več kilometrov kot namizniki.

In znotraj vsake skupine imamo nižjo, srednjo in višjo cenovno kategorijo... Zdej kolk je primerno primerjati kakšnega Acerja Aspire 1692 in recimo IBM T43...

Ja Acer je ql za svoj denar... ne ponuja pa nobenih blaznih bonusov. Ima ekran z nizko ločljivostjo, sicer ima CrystalBrite sam tak ekran zna bit zlo zopren, saj se veliko bolj blešči. Tipkovnice in touchpada v nobenem reviewu niso posebej pohvalili. Kakšnih bonbončkov kot je magnezijevo ohišje ekrana tudi ne najdeš... poleg tega ima tudi 3kg... Za nekoga ki je 90% casa na terenu in ima prenosnik vedno s seboj je to bolj kot ne neprimerna izbira... Če pa si 90% časa doma za mizo potem pa je veliko večji povdarek na sami zmogljivosti hardwarea...

Sicer je možno da se motim sam tko pač jaz gledam na te zadeve...

Kar se pa novih HPjev tiče so pa čist ql... edin problem je da za spodobno ceno ne dobiš prenosnika ki ne bi mel integrirane grafične... Recimo pri seriji 6 je edino nc6230 ki ima X300... ta pa je drag ko zafran... Ohišje imajo tud kr ql... edin mene odebno moti to da je rob ohišja zelo oster in ko tipkaš te full grize v zapestja, ki jih naslanjaš ravno na rob... veliko bolje bi bilo če bi bili robovi malo pokroženi.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

NemecRok ::

TribesMan...hvala ti za tko obširno sporočilo

Zdej sm mal v dvomih...nekak sm si zadav, da če bom že nabaviv prenosnik za okoli 350.000sit, da bo le ta kakovsten ter da bo od priznane firme(HP,DELL,IBM) kateri lahko mogoč malo bolj zaupaš glede kvalitete ter vzdržljivosti kot pa še ne tako uveljavljenim firmam, čeprov kakor sem slišu se ta Acer kar hitro prebija med najbolše

Res ne vem zdej al naj naprimer nabavim Compaq HP nc6120 Intel Centrino 1.86 GHz PG825AA (333.000sit) al tega Acer-ja, ki ste mi ga vi priporočal???
Toshiba Satellite Pro A300-1NT

TribesMan ::

Od HPja ti priporočam nx8220... sicer je malo dražji kot ta ki si si ga ti izbral, vendar je precej bolje opremljen... Največja prednost pa sta Radeon X600 in ekran z ločljivostjo 1680*1050... teža obeh prenosnikov pa je prektično enaka... okoli 2.8kg.

Če primerjamo direktno Acerja in HP nx8220 je prednost HPja v višji ločljivosti ekrana, ohišje je precej bolj kompaktno (pokrov ekrana je iz magnezijeve zlitine) tipkovnica in touchpad sta tudi izjemno kvalitetna (velik napredek v primerjavi z prejsnjimi generacijami HPjev). Tudi baterije so pri HPju nekoliko bolj vzdrzljive, pa še teža je melenkost nižja. Zraven pa dobiš tudi licenčne Windows XP pro.
Acer pa ima boljšo grafično kartico, ter CrystalBright zaslon (ki pa ni nujno plus). Po ostalih karakteristikah pa sta si zelo podobna...

Zdej nevem za kaj točno misliš ti uporabljati prenosnik, vendar jaz bi definitivno primaknil nekaj jurjev več in vzel HPja, ker bi mi pomojem bolje služil.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

nurmaln ::

CrystalBrite zaslon je lahko minus samo če ti sonce sije direktno v zaslon (ampak pod temi pogoji se itaq na nobenem prenosniku ne vidi slike). Drugače pa je zadeva fantastična kar se tiče slike in kontrastov.
Pa vedeti je treba da je razlika med X600 in X700 zelo velika. Linkov se mi zdajle ne da iskat ampak če kupuješ se boš že potrudil pa pogooglal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nurmaln ()

Zheegec ::

Ah, ta Acer je čisto OK kar se kvalitete tiče, tipkovnica res ni nič posebnega, ampak to je to. Vsakdo ima svoj vtis o prenosnikih. Ravno danes mi je nekdo rekel da so IBM prenosniki zanič zaradi slabe izdelave (ja, tipkovnica je pa res super :D )!? Sicer mi ni verjel ko sem govoril drugače, ampak vseeno.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

NemecRok ::

No naj vam povem, da sem danes obiskav 5 računalniških trgovin:
-Teal
-BiroBit
-Compshop
-neko čudno :)
-big bang

V vseh trgovinah razen v BiroBit-u nisem zvedu nič kaj novega...no v tej trgovini pa je biv en zelo prijazen prodajalec s katerim sva se zapletla v dobree pov ure dovgi pogovor
.... predlagal pa mi je Toshibo(ne vem raven kter model)...mev je tud svojo Toshibo zraven in kr nisem moru verjet k mi je povedu da je že eno leto stara, saj je zgledala kt da bi bila še tisti dan kupljena8-O 8-O

Povedu mi je tud, da kupci pri njih kupujejo največ Toshibe in da z njimi nimajo nobenih problemov...nič ne crkuje...medtem ko prodajajo tudi ostale, kot naprimer HP-je,Acer-je.., vendar mi je zaupu, da se velikokrat naredi, da stranka prinese kakšnega HP-ja na popravilo..reku je da predvsem radi crkujejo USB-ji ter CD/DVD-romi...

To Toshibo sem tud sam mal preizkusu in tako vizualno kot tudi sama izdelava so bili odlični...tudi čez tipkovnico nimam nič za rečt...kot nova...je pa res, da nima zaščite proti tekočini če se polije, tako kot jo ima naprimer HP.

Sem se pa v Tealu z nekom menu, ki ima prestigio prenosnika že dve leti in je reku da z njim nima nobenih problemov, samo da je mal slabša tipkovnica ter da so se na njej že skor use črke izbrisale kar prča o slabših tipkovnicah ter tud materialih teh prenosnikov...

No zdej me pa zanima kakšno mnenje imate o Toshibinih prenosnikih. Do sedaj še nism nič kaj kritik slišal o njih..ne + ne -, vendar sedaj k sem vidu to ˝zver˝v živo me je pa začelo kr mal zanimati:\
Toshiba Satellite Pro A300-1NT

Zheegec ::

Sem že slišal da so Toshibe dobre, samo nekateri bolj hvalijo HP ter IBM kot toshibe... kaj pa vem, vsakdo hvali svoje stvari, meni je pač tale Acer zdajle zelo všeč, ponuja veliko glede na ceno, problemov pa še ni bilo.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

himi ::

Ojla, ker se tuki na veliko govori o kvaliteti prenosnikov mi pa naj prosim nekdo pove kako je z FUJITSU-SIEMENS prenosniki!
Naročil sem namreč njihov prenosnik, model Amilo pro v8010 1,7 centrino, 60 disk (s-ata), 512 rama...299 000 sit

Kakšna je kvaliteta ekrana, tipk...?

:)) lp, himi

Zheegec ::

1,7 centrino

To obstaja? >:D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

himi ::

Če me niso nategnil, pol ja :D

Pentium M 740 1,73GHz 2MB 533 MHz Centrino

Zheegec ::

Pentium M pa ja 0:)
Za to firmo nimam izkušenj glede izdelave, se pa bolj splača Acer :D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

TribesMan ::

Nekaj stikov z Toshibami (malce starejšimi) imam v službi in so načeloma dokaj ql... vendar nič posebnega. So pa imeli nekateri modeli pred leti precejšnje težave z kompatibilnostjo z določenimi PCMCIA dodatki... sicer vse bolj eksotično vendar slab priokus ostaja.
Nove modele sem videl samo v trgovinah, kaj veliko se pa tudi nisem igračkal z nimi... bolj tko... na prvi pogled. Nevem... mene ne prepričajo bogvekaj...

Sploh pa so Toshibe kr drage... V večini kar blizu IBMa in boljših HPjev...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

nurmaln ::

Če se ne motim pretirano je pri toshibah podobno kot pri IBM. Če gledaš cenovni rang enak kot pri ostalih znamkah so po kvaliteti nekako primerljivi. Če pa hočeš tisto legendarno kvaliteto pa plačaš 700k+.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nurmaln ()

NemecRok ::

Kako je pa s to mednarodno garancijo?...kteri modeli jo imajo?..kako to veš??

..prodajalec v trgovini BiroBit mi je povedu, da je pred leti kupil Toshibo v nemčiji ter da je tedaj pri nas stala okoli 600.000sit gor jo je pa dobil za polovično ceno...pa še mednarodno garancijo ima kar pomen, da jo lahko uveljavi tudi v Sloveniji. Glede tipkovnice(k so umlavti gor) je pa reku da se dajo tipke pri njih zamejat z šumniki, da to ni problem

Tak da zdej mal študiram, da bi nakup izvršiv kar v tujini, če je res tolk bl poceni ter seveda, če bo mev ta notebook mednarodno garancijo, vendar nevem v kterih trgovinah po tujini prodadjajo notebooke ter da so le ti cenejši kot pri nas...

..zato bi vas prosu, če bi mi povedali kakšne internetne naslove teh trgovin, da si jst to mal ogledam
Toshiba Satellite Pro A300-1NT

nurmaln ::

Prodajalec ki je imel stanko v trgovini jo je prepričal naj prenonik raje kupi drugje. :D :D :D Rad bi videl izraz na prodajalčevem šefu ko bi tole slišal. LOL

NemecRok ::

ja sej mi je reku, da ve kako je, če kupuješ prenosnike ter da se tud sam večkrat znajde v vlogi kupca, zato mi je bol iz te plati razlagu kar je blo vsaj zame dost boljš...seveda ni pa ravno delu v dobrobit trgovine :)
Toshiba Satellite Pro A300-1NT

rini ::

Zavarovalnica Triglav je za svoje agente po terenu kupila cca. 350 prenosnikov znamke Toshiba. En kup sranja!!! Takoj po iztekli garanciji so prenosniki začeli množično crkavati, tako da so jih kar zmetali v eno sobo na Verovškovi in z proizvajalcem prekinili vse pogodbe. Sicer pa ni hudič, da ne poznaš kakega agenta omenjene zavarovalnice in se sam pozanimaš o kvaliteti.

rini ::

A je z menoj kaj narobe, ker ne razumem ljudi, kateri kupujejo prenosnik FUJITSU-SIEMENS, čeprav stane enako kot prenosnik IBMa, ki je pionir na tem področju? Še ne dolgo nazaj je bil IBM edini proizvajalec, ki je vgrajeval centrino tehnologijo, medtem ko so ostali vgrajevali še navadne Pentiume.


Naročil sem namreč njihov prenosnik, model Amilo pro v8010 1,7 centrino, 60 disk (s-ata), 512 rama...299 000 sit

VS

model IBM Think Pad R50e P-M 1,7GHz (UR0J9VK), cena je pri Gambit Trade 299.000 sit, oziroma 294.000 če vneseš kodo za popust (-2%).

himi ::

Jah Rini boš že dojel enkrat no >:D
Nekoč je bil tut Volvo sinonim za varnost avtomobilov, pa so ga ostali proizvajalci dohiteli in tudi prehiteli!
Lih tko je pa pri prenosnikih, z vsako novo generacijo prenosnikov so proizvajalci bolj konkurenčni med sabo....tiste cajte, ko je bil IBM še pionir na področju izdelave prenosnikov, lahk kar pozabis!!
Tehnologija postaja vse bolj dostopna in je še sam vprašanje časa kdaj bojo kašni kitajčki uletel s svojimi znamkami prenosnikov...Pol se boš šele čudu ko bo folk kupoval kr ene xy prenosnike.

Drgač pa, kukr je men znan, Fujitsu siemens prenosniki niso kr tko en sranje in so vredni svoje cene...
Kupil bom pa zato ta prenosnik, ker mi ga je kolega, ki jih prodaja, zrihtal po zelo ugodni ceni. Tista cena od prej- 299 000 sit- je prodajna cena(trgovinska), js ga dobim za kr neki tisočakov cenej!

....lp vsem pa tut tep Rini 8-)

Zheegec ::

Hja, glede mednarodne garancije - tale Acer ima prvih 12 mesecev mednarodno garancijo, za ~30K pa imaš za 3 leta mednarodno in nezgodno (>:D ) garancijo :D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

OldSkul ::

Ha, ha. Fjitsu Siemens prenosniki predvsem E serije so popolnoma precenjeni. Imamo doma E4010 - in ti naštejem kar pošten spisek, kaj vse me moti. Prejšnji Dell, ki smo ga imeli doma je bil v boljši prenosnik, z vidika razporeditve nekaterih priključkov in hitrosti. Mater, prenosnik je imel P3 800 Mhz oz. ne vem točno zdajle, 256 SDR rama, pa je zadeva skoraj hitrejša od Pentium M 1,6 Ghz ter 256 DDR rama.
Kako je z Amilo serijo pa ne vem. Vem samo, da se Fujitsu Prenosnika ne pipam več niti z 10m palco.

PARTyZAN ::

Glihkar se mi je pokvarila DVD-RW enota na HPju nx8220 (Zadeva ni bila doma se en teden). Enota deluje normalno, samo zapret se noce :) (Ce drzim enoto not z roko normalno bere ...)

Jutri nesem na servis... (Dvomim, da bo moj naslednji laptop HP.. :))

Glede crystalbrite ... Sem cel kup laptopov stestiral v trgovini in se z takimi zasloni ni dal delat. Zadeva je kot ogledalo...vsako luc sem videl v displayu...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PARTyZAN ()

TribesMan ::

Partyzan katerega nx8220 imaš? Full loaded (1680*1050 ekran) al bolj OEM varianta (1280*800)... Kako se ti kaj zdi kakovost ohišja? Je ekran dovolj osvetljen? (nekje sem bral da so bili malo razocoarani nad presvoh osvetlitvijo ekrana)... Še kakšni drugi splošni vtisi?

Me mal zanima tale nx8220 že kr neki časa... ker očitno ne bom mogel dobit IBM T42 z 14" ekranom in 1400*1050 resolucijo...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

PARTyZAN ::

Navadnega, pac. 1680x1050...sicer se mi je na zacetku zdela ta resolucija prevelika za ta zaslon (komaj sem prebral kaj :P) ampak sem se potem navadil. Ohisje se mi zdi kar kvalitetno, prav tako tipkovnica in touchpad :)

Display je dost vredu...sicer se mi zdi, da zadeva ne zna prikazat bele barve kot bi jo morala (Bolj taka kremasta je...vlece na rumeno)...osvetlitev se mi zdi pa premocna 8-O nevem, no...odvisno kako si navajen. Na navadnem PCju uporabljam Sonyjev SDM X-73 LCD monitor in imam vklopljen "ECO-mode", ki uravnava svetlost glede na okolje...

Edinole tisti "scroll zone" na touchpadu je en crap, dela samo v parih win aplikacijah.

nurmaln ::

@rini
Sicer ne bom nič rekel čez IBM ampak pionir na tem področju pa res niso. Če te že zanima je Acer tisti, ki je prvi naredil prenosnik na Centrino platformi, prav tako je prvi ki je naredil Tablet PC in prvi ki je naredil prenosnik s AMD 64 bitnim procesorjem.0:)

TribesMan ::

LOL... eni ste pa komedijanti... Ko je IBM zacel delati prenosnike o Acerju ni blo ne duha ne sluha in ko je zacel IBM uporabljati magnezijeve zlitine za izdelavo ohišij, se je Acer učil brizgati plastiko (česar še danes ne obvladajo popolnoma :> )

Sicer se ti mogoče zdi čudno, vendar tudi pred Centrino platformo so obstajali prenosni računalniki... in takrat je bilo narediti prenosnik precej bolj zahteven projekt kot pa danes, ko vsi proizvajalci dejansko dobijo od intela komplet načrte in potem samo še štancajo prenosnike... O kakšni inovativnosti pa ne duha ne sluha...

Drgač pa je IBM vpeljal v svet prenosnikov kar nekaj uporabnih zadev... recimo aktivno zaščito za diske, osvetlitev tipkovnice, fingerprint readerje, izmenljive optične enote (ki jih lahko nadomestis z dodatno baterijo, diskom ali recimo nosilcem za dlančnik...) Pa še marsikaj je takega česar Acer še sedaj ko je že zdavnaj standard ne vgrajuje v svoje laptope...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

nurmaln ::

ROTFLMAOSTC - če se zaradi tega boljš počutiš. A sem rekel da je kdo drug prvi naredil magnezijevo ohišje ali čitalec prstnih odtisov ali kakšno drugo od naštetih stvari za prenosnike?

Moje post se je nanašal na

Še ne dolgo nazaj je bil IBM edini proizvajalec, ki je vgrajeval centrino tehnologijo,

kar pa preprosto ni res, ker ni bil prvi ki je naredil prenosnik na Centrino platformi in zato nikoli ni mogel biti edini.

alesr ::

Kupi ta prenosnik: http://www.alienware.com/product_detail...

Ne bo ti žal! Res ne!8-O

nurmaln ::

Pomoje če bi kupoval 12'' prenosnik bi to že povedal, kaj misliš?>:D

alesr ::

Kaj veš?Nikoli se ne ve!
Raje dvakrat prašaj preden neumnost blekneš? ;)

NemecRok ::

No takole...zdej sem pa res čist zmeden :)

Dans smo po pošti dobil reklame od BIG BANGA kjer je tudi zaslediti kar nekaj prenosnikov
Stvar pa nebi bila tko zbadljiva, če nebi v teh reklamah zagledal prenosnik katerega sem imev namen v kratkem nabaviti in sicer ACER ASPIRE 1692 WLMI(1.73GHZ,centrino tehnologija,512rama, 80GB,15.4˝-1280×800-crystal brite,ati radeon x700,...) in to za ceno 300.000!!!8-O

kar se mi zdi zelo ugodno, saj isti model v Tealu(Laško) stane 340.000sit, v nekaterih trgovinah po slo. pa še več!!!

No s ceno pa me je presenetu tud HP-jev model in sicer NX8220 PY398ES(1.6GHz, centrino tehnologija, 512rama,60GB,ati radeon x600,15.4˝ ekran-1200×800,bluetooth,....) ki se ga da dobiti za ceno 310.000sit

Z vaše strani sem slišav nekaj kritik glede ekrana pri obeh modelih:
-da se naj bi ACER-jev ekran zelo bleščav ter naj bi se na ekranu videl vsak odsev
luči...ubistvu da je neprimerno delti z nim...je to res????8-O 8-O
-HP-jev ekran pa naj nebi prikazav BELE barve, ampak neko čudno kremasto ter da je zelo slabo osvetljen!!!8-O 8-O
Kako je sedaj s temi ekrani?A je vse to res?...kter ekran pa je po vaši presoji boljši ter primernejši za uporabo?

Zanima me tudi, kter prenosnik bi izbrali vi, če bi se odločevali med naštetima modeloma(hp,acer)...kter je po vašem kakovostnejši,zmoglivejši(cena ni problem)??

Please help!!!!
Toshiba Satellite Pro A300-1NT

igor0203 ::

jst bi zbral Acerja, ker za ceno ponuja več poleg tega pa ima še boljšo grafično. ta zaslon na Acerju te pa pomoje ne bo motil, ker tudi na Sonyjevih LCDjih je podobna tehnologija in mene osebno to ne moti, odsev se vidi, samo ni moteč, ker se vse normalno vidi.
znamke kot so Dell, IBM, HP so dostikrat precenjene in za isto ali nižjo ceno dobiš dosti več pri drugih proizvajalcih ;)

TribesMan ::

Če ti kvaliteta ohišja in tipkovnice ne pomenita nič in nameravaš notesnik uporabjati večinoma samo na mizi (brez prenašanja naokoli) vzami Acerja... V nasprotnem primeru pa HPja... ce ne drugega je HP tud malo lažji... Aja... pa pri HPju kokr vem dobiš zraven licenčne Windowse... Tud to neki šteje...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

PARTyZAN ::

Rok, najbolje bo, ce si sam pogledas v zivo crystal brite zaslon. Jaz sem imel poleg HPja in Acerja (pa sonyja).

nurmaln ::

Kar se tiče zaslona CrystalBrite ti resno svetujem, da greš v trgovino in si ga ogledaš. Tuki se je ne vem kako razvila tema kot da je ta zaslon pomanjklivost. Te zaslone so razvijal ravno zato ker so zelo kvalitetni. Če si ogledaš svetilnost in predvsem kontraste na tem monitorju in primerjaš z običajnim LCDjem sploh ne boš več razmišljal o navadnih LCDjih. CrystalBrite RULZ. Kar se tiče odseva je tko nekako kot če gledaš v akvarij (ni čist tko ampak za primerjavo), verjetno da v vsak akvarij dobro vidiš kaj se dogaja za steklom ane? Poleg tega imajo za te monitorje razvito še programsko opremo (na žalost samo za Win) s katero lahko zaslon razdeliš na dva, tri ali štiri dele in v vsakem delaš svoje (Gridvista)

Teža HP 2,77
Teža Acer 2,95
Če boš kupil tudi torbico za prenosnik ti lahko povem, da so razlike pri različnih torbicah tudi cca 0,5kg.

ATI Radeon X600 se ne more primerjat z X700 (mal poguglej)

Operacijski sistem:

Oba modela katera si omenjal imata licenčni Windows XP Home

torej

HP:
-manjša teža
-bluetooth

Acer:
-boljši procesor
-boljši zaslon
-večji disk
-boljša grafika
-4-in-1 čitalec kartic
-DVD+/- Dual Layer
-nižja cena (sicer še nisem bil doma da bi videl katalog ampak če je cena res 300k je ful dobra)


samo v razmislek

NemecRok ::

TribesMan....ja itaq da mi kakovost same izdelave dost pomen...

...sej to sem vas že sprašvav, kakšna je kaj kvaliteta ACER-jevih prenosnikov sam na to vprašanje nisem dobiv ravn konkretnih odgovorov...sam pa res bolj mal vem o tem
...lahk rečem samo to, da k sm v trgovinah mal na otip preizkušu posamezne modele, da se mi je acer zdev kr zadovoljiv, medtem k je en no-name model biv že na otip nekakovosten!

Sigurno pa bi rad, da bi biv prenosnik, ki ga bom nabavu tud kvalitetno izdelan ter da bo še po kakšnem letu videt kot nov(seveda če mi ne bo padu na tla:) )...da ne bo mev risov, da ne bo ohišje pokalo, da se ne bodo črke na tipkovnici zbrisala(tko kt se pri nekaterih),da se nebi ohišje upogibalo ter da bo tipkovnica dobro funkcijonirala, itd.

Seveda se pa zavedam tud tega, da sta glede izdelave IBM ter HP le klasa zase...vendar vsaj po mojem mnenju ACER kaj velik za nima ne more zavstajat kaj menite???
Mislm, da uporabniki teh prenosnikov niso razočarani, saj to dokazuje tudi to, da se teh prenosnikov trenutno v EU proda daleč največ...
Toshiba Satellite Pro A300-1NT

nurmaln ::

Ja če si iz Lj mi pošl ZS pa ti bom pokazu svojga Acerja ki ga mam malo več kot eno leto in ima skoraj enako ohišje kot tale aspire. Ohiše je kvalitetno in trpežno, ne škripa ne cvili in se ne upogiba. Pa še ne žuli te v zapestje ko tipkaš tko kot nekateri IBMi in po novem tudi HPji (ki so začeli kopirat IBM ohišja)

TribesMan ::

nurmaln kokr jest vem ima tudi HP DVD+-RW enoto in tudi čitalec kartic... pa na HPjev seznam si pozabil dodati pokrov monitorja iz magnezijeve zlitine (oziroma tudi na splosno boljso kvaliteto izdelave) ;) Aja pa HP tudi dlje zdrzi na baterijah... (4 ure vs. 3 ure)...

Tule je en review Acerja

In se en review HPja sicer ta ni točno isti model kot ta ki je v akciji v bigbangu, razlika je samo v ekranih, ta na testu ima ekran z višjo ločljivostjo, ostalo pa je kokr sem jest gledal isto...

ATI Radeon X600 se ne more primerjat z X700 (mal poguglej)


To je popolnoma res, vendar če ne igraš igric razlike ne boš nikoli opazil... edina razlika bo ta, da ti bo x700 hitreje izpraznil baterijo...

vendar vsaj po mojem mnenju ACER kaj velik za nima ne more zavstajat kaj menite???
Mislm, da uporabniki teh prenosnikov niso razočarani, saj to dokazuje tudi to, da se teh prenosnikov trenutno v EU proda daleč največ...


To je res, sam sej se tud Renaultov proda več kot Mercedesov ali Audijev, pa to še ne pomeni da je Renault boljši avto... Dobiš za isti dnar več, to je res, vendar je razlika v sami kvaliteti izdelave...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
««
«
1 / 657
»»