» »

Kdaj se restarta pri priziganju, kdaj pri ugasanju, kdaj pa kar kadar si pozeli(racunalnik)!

Kdaj se restarta pri priziganju, kdaj pri ugasanju, kdaj pa kar kadar si pozeli(racunalnik)!

Ballau ::

LP

Ze zelo dolgo casa nazaj sem kupil novo maticno plosco, potem pa sem nekaj mesecev kasneje odkril nekaj zelo zoprnega, namrec racunalnik se mi kdaj resetira pri priziganju, kdaj se mi resetira kadar se mu pozeli, velikokrat pa se mi resetira ko pritisnem "furn off computer" ter se windowsi ze ugasajo, in se mi medtem resetira. Zanima me, ker me to zelo moti, kaj bi bilo narobe:( . V mislih imam namrec napajalnik in disk. Namrec pred leti mi je strela usekala v racunalnik, in mi skurila mrezno, ter napihnila kondenzatorje na maticni, disk pa je nekaj casa zatem zacel grozno ropotati, se pregrevati, javlati razne system errore, poleg tega da sem sfomatiral disk. Nato sem disk zamenjal, kupil novega, nekaj casa je delal kot "bomba", nato pa je zacel delovati isto kot prejsni, malo casa za tem sem zamenjal ze prej omenjeno maticno, nato pa se je po nekaj mesecih pojavil "zoprn reset". Kaj je narobe?

Imam pa namrec:
Intel 1800Mhz
Asrock P4VT8+
2x512 Geil 400Mhz rama
160GB Maxtor diks(ata)
ATX macron power 300W

p.s. Stvar me najbol moti, ker ponoci nemorem pustiti prizganega racunalnika za dl, ker nevem kaj se bo cez noc dogajalo z njim:'( :'(
Orehek Village ROX!! (irc: #orehek)

Ballau ::

Pa opazu sm tud da mi grejo po ekranu crte ko nabijam musko(ampak SAMO ko nabijam musko), pa ker imam crno ozadje, se zelo dobro vidi da ekran spreminja barve, oz. je nekaj narobe z sliko ali pac, bi za to lahko bila kriva napajalnik ali disk?
Orehek Village ROX!! (irc: #orehek)

Tilen ::

Lahk da imas zocnike preblizu monitorja :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Spajky ::

Napajalnik, verjetno +5Vsb linija poškodovana od strele in so se neki kondiči napihnili not: ta voltaža če se za delček sekunde prekine, resetira komp, če pa za več ko cca. 0,1s pa se komp že ziher ugasne, če ni v idle ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Ballau ::

Aha, sepravi je kriu napajalnik, hmm samo me pa zanima zakaj se najveckrat resetira ob priziganju in ugasanju, kaj a takrat komponente porabijo najvec moci ali kaj? Pa cudno mi je tudi, ker se mi velikokrat ugasne kar tako, kadarkoli se mu pozeli, recimo odprem IE in se mi restarte. Scena pa je tudi nekaj, da ko se mi resetira nekje v sredini delvanja(ne pri priziganju in ne pri ugasanju) moram nato masino izklopiti iz stroma(napajalni kabel dam ven) in nato dam nazaj notri in dela, kajti ce ne naredim tega, se mi masina karnaprej sama od sebe restartuje. Sepravi najbolje da kupim nou napajalnik ane. Gledal sem tegale, ali ga je vredno kupiti?

http://www.mimovrste.com/katalog/produc...

Pri napajalniku se mi negre prav veliko za dnar, gre se mi za kakaovost!
Orehek Village ROX!! (irc: #orehek)

promocija ::

Pozdrav!
Ballau, mene zanima, kaj si sedaj uspel urediti? Tudi sam imam podobno težavo, tud men je strela udarla pa sem zamenjal napajalnik(400W) matično in grafično! Računalnik pa se mi ugaša, pri meni ni nobenga resetiranja ali kaj podobnega, samo ko računalnik obremenim, se mi ugasne??! so rami ali procesor ali kaj drugega??!
Aja rama je 1gb, procesor A64 3000+
Vsak nasvet dobrodošel!!
LP
ni podpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gkovac ()

Azrael ::

@Ballau:

V napajalnikih Macron sem že večkrat menjal kondenzatorje, sicer napajalnik drugače ni slab, ima dovolj moči, je primerno tih in se ne pregreva (vsaj izdelki stari 2 leti in več), samo originalni kondenzatorji v njem so bolj kratkega veka. Verjetno je to tvoj problem. Možno je še slab stik na ATX konektorju ali zažgan konektor.

@gkosto:

Strela lahko poškoduje RAM tako, da občasno dela napake. Problem je v tem, da vse današnje rač. komponente imajo nekaj svojeg RAMa. Kaj konkretno je crknilo težko rečem, poskusi stestirati z memtest86 ali memtest86+ Če ne bo napak, zmrzov ali resetov potem je najbrž procesor. plata, RAM in napajalnik v redu.
Nekoč je bil Slo-tech.

.:n3j0:. ::

Zdravo!

Jst mam podoben problem. In sicer,ko hocem ugasniti racunalnik (turn off computer), dela vse normalno, le da ko racunalnik ugasne, se po nekaj sekundah sam od sebe ponovno zazene.
A je mozno da imam kak virus, ki spremeni ukaz (turn off computer)?, ali je kaj drugega??

Lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katastrofalne Težave z High-End Računalnikom (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6013747 (10911) tilen006
»

PC se ne zažene

Oddelek: Pomoč in nasveti
131355 (1207) reef00
»

samodejno rebootanje računala

Oddelek: Pomoč in nasveti
191454 (1134) primmy
»

računalnik se mi resetira med delom

Oddelek: Pomoč in nasveti
412064 (1518) gpetrov
»

Moj napajalik je raketa (=zakaj je napajalnik crknu)

Oddelek: Strojna oprema
131478 (1121) Azrael

Več podobnih tem