» »

apartmaji na Visu in Mljetu

apartmaji na Visu in Mljetu

perci ::

JO!

Zanima me, če je že kdo bil na tih dveh otokih in ima kake informacije o apartmajih tam (če ste bli v kakem kewl apartmaju). Pač, rabiva ugoden apartma za dva, pa da ni glih totalno razsulo :). Lani ste mi slo-techerji dali dobre informacije za apartma na Hvaru in sva bila zelo zadovoljna, zdej pa menjava lokacijo. Vis in Mljet torej.

oc-er ::

Jaz pa punca sva bila lani na visu, in sicer v RTV kampu, sicer je razsulo, toda malo sem tudi gledal za apartmaji po otoku. Vis je lep otok, plaže tudi kar, če maš bolj rad, da si bolj na 'samem' :D
Najbolje da greš tja, pa se pozanimaš pri domačinih, ki oddajajo apartmaje, ti rečem, ko sva midva s punco lani prišla dol s trajekta, pa ko sva se vozila proti RTV campu, so ob cesti stali domačini s FREE APARTMA tablami 8-O

gzibret ::

Na Mljetu sploh ne vem, če obstajajo apartmaji. Je namreč nacionalni park in je velika večina otoka nezazidana. Obstajajo samo 3 hoteli, če se ne motim.
Vse je za neki dobr!

emcee ::

Na Mljetu sem bil že večkrat, hotel je samo eden, sicer pa z nastanitvijo ni problemov, cene so pa različne. Tudi v narodnem parku se da dobiti zasebne apartmaje ali polpenzion v kakšni restavraciji, ki jeh vse polno. Letos spomladi sem za polpenzion (zajtrk, večerja in spanje) odštel 20 eur na dan, kar se mi ne zdi drago. Hrana odlična, nastanitev tudi OK. Zdaj v sezoni je verjetno dražje...
Če želiš ti lahko posredujem tel. in naslov, boš dobil popust:D

perci ::

oc-er: Fora je v tem, da ne bi rada prisla dol in potem dobila neke drage in bedne apartmaje, ker se nisva prej pozanimala. Greva pa dol 15. julija. Nisva pa še šur al na vis al na Mljet.

emcee: Midva si v bistvu ponavadi sama kuhava, tko da bolj iščeva apartmajčke. No ja, sej mogoče je tut ta varjanta s hrano OK. Kje pa je ta zadeva? Dej mi pol prosim posreduj telefon in naslov, da vprašam za ceno ;).

Drugač pa feel free povedat vse kar veste zanimivega o teh dveh otokih, kar se ne najde na guglu.

oc-er ::

Ja, sej na visu niso bedni apartmaji, midva sva si jih ene par ogledala, tko za foro, pa so kar v redu. Sicer si kuhaš sam, toda je v redu, čisto, udobno;)
Na samem visu sta dve mesti, VIS in KOMIŽA, oba sta lepa, komiža še bolj ponoči, 1 avgusta pa mislim da je komiška noč..žurka v glavnem, če bi te mikalo iti. Vis je tudi znan po dobrih vinih in travarici, stari del mesta je zelo lep, če te mogoče zanima so tudi nekateri ribiški muzeji, jaz niti nisem šel pogledati, toda mora biti lepo.
Jah, kaj naj rečem za cene, so iste kot drugod po hrvaškem: zasoljene. Ne vem, kako bodo oni na ta način pridobili stranke, saj naj bi v lanskem letu število gosotovanj na hrvaškem upadlo kar za 33%, letos pa naj bi bilo še hujše.
So hoteli v Visu in Komiži, mislim da je v Visu en lep hotel, ne me prijet za besedo, toda večkrat sem se peljal mimo in je bil kar poln. sicer pa kot sem ti povedal, praznih apartmajev ne manjka, glede na to, da je vis od obale najbolj oddaljen otok, tudi manj turistov gor pride..mogoče si vida bolj želita miru, potem je vis res idealen. Ena najlepših plaž je Srebrena, ime vse pove, to je nekakšna kamnita plaža, zelo primerna za sončenje, sence je tudi zadosti, nič ježkov, zelo čista..
Najdel sem ti nekaj slikic:
( http://www.chorvatsko.cz/tema/ravnik.ht... )



Največji obisk te plaže je po 13. uri, ker ljudje želijo, da dobijo kožnega raka :D

http://www.diving.hr/idc/foto.htm - še en link, če ti kaj pomaga

Na visu je tudi znamenita zelena špilja (ali pa modra, ne vem natančno, bil sem enkrat),
to je nekaka morska jama, seveda nad vodo



na vrhu pa odprtina, skozi katero notri prodirajo sončni žarki in obarvajo vodo modro...zelo lepo.


upam, da sem ti pomagal!

Balandeque ::

Modra špilja je BTW na bližnjem otočku Biševo, na Visu je pa nekaj lukenj, kamor so podmornice parkirali, pa Tita skrivali. Oboje je pa vredno pogledat - jaz se oglasim na Biševu kadarkoli jadram tam mimo.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

perci ::

Hvala fantje, sej pomojem se bova res kar za Vis odločla, ker za Mljet je kar precej podaljšana vožnja, za Vis gre pa trajekt iz Splita.

Drugač pa me zanima, če slučajno kaj vesta kako je s potapljanjem... Jst sicer mam izpit samo se vseeno raje potapljam na dah, ker tut kako ribo sem ter tja počim. Me pa zanima, če kej veste kako je s temi potopljenimi ladjami, a so vse na 40+ al se kej tut v globini tam do 25m najde?

Če se še kdo najde, ki ve za kake dobre apartmaje in ima kontakt, naj kar stopi naprej - nč bat :D.

Damjan Jagar ::

Ti samo na ključe in telefon pazi. ;)
http://jagar.si

oc-er ::

Sorry, zelena špilja, na biševu v modri sem tudi bil, toda samo enkrat.

Za potopljene ladje še nisem slišal, je pa možno.
Zdaj, če se ti malo mudi z apartmaji, številk nimam, najboljša pot je uzet si en prost dan, pičit dol po avtocesti do splita pa zrihtat.

Drugače pa na visu je ena manjša vas RUKAVAC, ful lepi apartmaji, tudi kar poceni, res, če pa greš pogledat, pa itak nimaš kaj zgubit. :D

Ne bo ti žal.

smilyxx ::

Z ladjami sicer ne vem kako je na Visu, vem da je podvoden ribolov kar pester. Vis je zlo lep za potapljanje, takoj za Lastovem. Če se prav spomnim je v Komiži tut en diving center, pa se tam malo pozanimaj. Bil sem v modri špilji pa kolikor se spomnim svetloba ni padala skozi luknjo, ampak pride od spodaj, saj se je dalo v špiljo tudi priplavat pod skalami. Zdej pa se mi zdi da je treba plačati vstopnino za vstop v špiljo. Drgač pa je na Visu tut kar nekaj nočnega življenja, najdeš pa tut mir zase.
Save water.
drink beer.

perci ::

No, kul, pol bom pa pač ribe lovil ;). Sam kurc k je karta kar draga, raubšic pa ne upam, saj ti menda zaplenijo vso opremo, vključno ABC in neopren + še kazen plačaš.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

roadtrip, kampiranje in šnorklanje hrvaška

Oddelek: Loža
235742 (4826) krneki0001
»

Malo samote na hrvaški obali ... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5122243 (20122) msjr
»

Bon Repos

Oddelek: Loža
93047 (2751) Zeberdee
»

[počitnice] Hrvaška - potapljanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
627733 (6764) perci
»

Otok vir (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6126413 (24778) gzibret

Več podobnih tem