» »

Bon Repos

Bon Repos

Yossarian ::

Z družino se kako odločamo za ta hotel, ki se nahaja na otoku Korčula, 3 km vstran od mesta Korčula. Je že bil kdo tam in kako je blo? Kako se najbol splača it na Korčulo? Šli bi pa allinclusive. Drugače pa, če pozna kdo kakšen dober in poceni:D apartma mogoče na Hvaru, Braču ali kje tu?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Zeberdee ::

Jaz pa punca sva se nekaj let nazaj vrlo zajebala (spala sva samo eno noč, a vseeno). Sam sem bookiral preko unline.hr, ker sva bila na transferju za Mljet. Polno poljakov, folk krade vilice in tako.

Yossarian ::

A prav v tem hotelu?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

msjr ::

Poglej na Trip Advisor

Zeberdee ::

Prav v hotelu Bon Repos. Ker nisva še imela avta sva potovala z javnim prevozom (Vlak do Rijeke, Ladja do Korčule (1 noč na ladji, druga noč v Bon Repos), tretja noč in četrta ter peta Mljet, šesta Dubrovnik, sedma, osma, deveta Hvar, deseta ladja in z vlakom iz Rijeke do Ljubljane.

Hotel Bon Repos je takrat (od tega je 3 leta in pol) izgledal slabo. Plaža nikakva. Še sreča, da sva bila prejšnji dan (prvi dan potovanja, hehehe) nabita kot krava, ker drugače bi jaz ponorel. Do mesta se je prišlo z čolničkom ki je fural na vsakih 20 minut. Če že želiš iti v hotelsko namestitev na Jadran ti, ker sem zagovornik jadranskih otokov predlagam Hvar, v kombinaciji z Amforo. Če greš v kateri koli drug hotel na Hvaru, Braču (čeprav so dokaj lepi hoteli, obnovljeni, predvsem v Supetarju), Korčuli je totalno vseeno (in tudi boljše), če greš v privatno sobo, saj boš tako od dopusta odnesel mnogo več. Poleg sonca, morja, relaksiranja je (zame osebno) izredno pomembna kulinarika. Hotelska hrana seveda je kvalitetna a (predvsem na Hrvaškem v "top" sezoni) ne dosega standardov, ki jih lahko najdeš v manjših obratih. Edino, kar ti hotel lahko prinaša, in je lahko velik plus (predvsem na Hvaru) je plaža...

Korčula je lepa za nekaj večerov, a zagotovo ni lokacija presežnikov. Bon repos je pa katastrofa.

Če želiš več nasvetov o jadranskih otokih pa si dobrodošel. :)

Yossarian ::

Želim več nasvetov, tako da če imaš kakšen predlog, kar na dean z njim. V poštev pridejo otoki okoli Splita: Brač, Hvar, pa tudi Korčula.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Zeberdee ::

Brač: Supetar, Bol, Milna
Supetar: Trajektna luka (Split - Supetar, odlična povezava, tudi dokaj poceni prevoz za avto). Na severu sta, dokaj odmaknjeno, dva hotela. Plaža je kamnita, malo betonirana, nekje je tudi mivka, a bolj pri luki. Meni se zdi najbolj primerna lokacija na Braču, kljub temu, da ga okupirajo Madžari.
Bol: Edini plus je zlatni rat, ki pa meni ni tako poseben. Vseskozi puši, računaj, da potrebuješ dodatnih 10 EUR za ležalnik in marelo. Nekaj posebnega nočnega življenja ni.
Milna je marina. Nekaj dobrih restavracij, kopanje je tako tako, čez klanec (proti JZ?) so manjše plažice, ki so veliko bolj prijetne. Katamaran vozi vsak dan do Splita (2x?)
Brač je za obiskat, za nekaj dni. Nikakor ne bi bil na Bolu, ker je preveč obljuden. Brač ni preveč primeren za camping.

Hvar: Jelsa, Hvar, Stari grad.
V Jelsi sem bil prvič lansko leto in letos grem (najverjetneje) že spet. Ravno prav odmaknjeno in ravno prav ljudi, če si jih zaželiš. Cene niso tako ubitajoče kot na Hvaru, je pa res, da s punco kampirava, doma jeva pa samo zajtrk, zvečer pa hodiva okoli. Cenovno zagoniva vsaj toliko, kot če bi bila v hotelu. Nekaj zelo dobrih restavracij.

Hvar je top, če imaš denar. Kopanje nujno pri hotelu Amfora (seveda ne pri bazenih). http://www.suncanihvar.com/amfora. Sam sem bil v hotelu dvakrat ko sem bil mlajši, sedaj je zadeva top urejena, v Sloveniji je le malo (~4) boljših hotelov, je pa drago. V top sezoni verjetno okoli 70 za BB, potem pa potrebuješ vsaj še 50. Če greš v apartma sem enkrat bil v apartmajih Softič :). Oddaljeno ~ 15 minut od centra, ob nogometnih igriščih, a z zmerno ceno. No, če greš v Hvar se ti stoprocentno ne splača hodit z avtom. Če pa nimaš denarja za Hvar (oz. za top 1-2-3 hotel) pa raje pojdi za manj denarja v Jelso ali Stari grad, ter se nato pripelji dvakrat oz. trikrat, enkrat zvečer, da vidiš bogatune z ladjami, ki so večji od stolpnic, ter enkrat dopoldne, da greš na Trdnjavo ter da se sprehodiš od Rive proti Amfori.

Stari Grad sem bil, meni osebno se je zdela zadeva enaka kot recimo Supetar, a dražja in... Še bolj brez duše. Dolga riva, na desni nek hotelčič, na levi stara riva. Trajektna luka. PS. Če greš na Hvar z avtom, pojdi na Šučuraj. Počutil se boš kot Loeb, ko boš lovil trajekt, pa še nekaj boš prišparal. Dol z avtoceste greš za M... Malinsko?

Korčula tako. Vela Luka, sem pogooglal za fotkami, pa se ne spomnim. Ne morem svetovati.
Korčula city je za nekaj dni. Ampak to zame ni morje.

Jadran je potrebno prečesati od Crvenega otoka do Cavtata. Biševo (otok zahodno od Visa). Mljet s (sladkima) jezerima in cerkvico/samostanom. Dubrovnik, katerega malo bolj odmaknjene ulice smrdijo po stoletnem, tisočletnem scanju. Dobrinj, na Krku. Silba s svojo toretto. Mali Lošinj, Čikat, najbolj dišeči borov gozd. Žut. Uvala Zaklopatica in špageti z jastogom. Aja, pa seveda, šurlice s škampi v konobi Žal :).

Če imate dovolj denarja, pojdite v Hvar, apartma za 14 dni. 2 dneva transferja, nekaj dni v Hvaru, en dan Pakleni otoci, drugi dan Stari Grad Jelsa, tretji dan Biševo, četrti dan Zlatni rat...

Razmišljajte pa tudi o križarjenjih. 14 dnevni paketi so minimum, nujno pa štart recimo v Opatiji. Tudi Kvarner, Kvarnerič in ostale lokacije višje od Dalmacije so ultra zanimive. Tukaj moraš imeti nekaj sreče oz. dobro družbo, zadeva je dokaj poceni, glede na to, da v 2-3 dopustih vidiš vse, kar sem gor naštel. Drugače pa jadrnica, obakrat, če greš v severni jadran Sukošan, v južni Rogoznica...

msjr ::

Za hotele bolj slabo svetujem, ker sem bolj paušalist v prikolici/jadralec, tako da Jadran sicer dobro poznam, hotelov pa bolj malo:

Samo kot ideja, kaj pa Orebić? Je čez cesto od Korčule, plaža je ogromna, peščena. Recimo čisto na blef: www.hotelindijan.hr

Z manjšim čolničem (cca. tomos 4) se da mirno čez + v sosednje zalive. Okoli (na Pelješcu) je OGROMNO lepih peščenih zalivov.

Je pa to surferski spot, kjer piha prečno na obalo, vendar manj kakor na Bolu, poleti je to tako ali tako luksuz.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: msjr ()

Yossarian ::

Hvala za informacije, če pa ima še kdo kakšen predlog za konkreten hotel ali apartma, pa kar na dan z njim.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Zgodovina sprememb…

Zeberdee ::

Sicer malo pozno, a povej cenovni rang na osebo na dan. Če poveš, ti lahko top 3 zadeve najdem v 15 minutah.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plan dopusta in vaši nasveti

Oddelek: Loža
92104 (1176) cistnov
»

Kam na dopust?

Oddelek: Loža
182919 (2546) PacificBlue
»

roadtrip, kampiranje in šnorklanje hrvaška

Oddelek: Loža
235572 (4656) krneki0001
»

Dopust 2017 (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8929628 (26949) maco-maco
»

Apartmaji na hvaru?

Oddelek: Loža
288033 (4654) arod

Več podobnih tem