Forum » Pomoč in nasveti » isdn + fax
isdn + fax
malcek ::
Hoj doma imamo multifunkcijsko naravo Lexmark x215 med drugim je not tudi fax.
Ker bomo nabavil isdn + adsl (ne sprašujte zakaj isdn ker tudi jaz ne vem) me zanima če bo fax še delal. Pri telekomu hočjo nekih 30k sit zaslužit za eno stvar, ki se ji reče NT naprava 2a/b. To naj bi omogočalo priklop analognih naprav na telefon.
Zadnja analogna naprava ki se jo spomnim je 30 let star gramofon, ki sem ga nekoč videl. A to res rabim za fax?
Tapkam u mraku...
Lepo prosim če mi kdo malo osvetli stvar.
Ker bomo nabavil isdn + adsl (ne sprašujte zakaj isdn ker tudi jaz ne vem) me zanima če bo fax še delal. Pri telekomu hočjo nekih 30k sit zaslužit za eno stvar, ki se ji reče NT naprava 2a/b. To naj bi omogočalo priklop analognih naprav na telefon.
Zadnja analogna naprava ki se jo spomnim je 30 let star gramofon, ki sem ga nekoč videl. A to res rabim za fax?
Tapkam u mraku...
Lepo prosim če mi kdo malo osvetli stvar.
ToniT ::
Tvoj Lexmark na ISDN-ju ne bo delal brez pretvornika. Lahko uporabiš to, kar ti ponuja Telekom ali pa nabaviš kak cenejši zunanji ISDN "modem", ki ima analogne izhode.
malcek ::
Najlepša hvala za info. Že brskam za kakim modemom z analognim izhodom. Če pa kdo za kakega ve pa tudi ni treba bit sramežljiv
mrbungle ::
ISDN res ni več pogoj za ADSL, sam če pa hoče fax gor priklopit, pa more imet ISDN. Ker če boš imel ADSL brez ISDN, ne boš mogel imeti navadnega analognega telefonskega priklička oz. nobenega tel. priključka, ker bo ADSL pokuril vso linijo-lahko boš uporabljal IP telefonijo preko ADSL. Vsaj tako je meni znano...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ADSL + analogni telefonOddelek: Pomoč in nasveti | 2562 (2199) | oversc0re |
» | Analogni telefon na ISDNOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2261 (1825) | madmitch |
» | Kaj bluzi Telekom?Oddelek: Omrežja in internet | 1986 (1377) | Azrael |
» | ISDN modemOddelek: Strojna oprema | 945 (882) | Cokolesnik |
» | Govorice o ADSL na analognih linijah resnične? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 4536 (3411) | swar |