» »

ADSL + analogni telefon

ADSL + analogni telefon

xabre ::

Recimo da se odločim za adsl in zraven dobiš še isdn telefon. A se da zraven priklopit še klasični telefon in ali je potreben kakšen pretvornik in koliko stane?

LP

OldSkul ::

Digitalen analogni pretvornik NT +2ab - to se da zrihtat, ampak stane...
Drugače pa je ena opcija tudi ISDN modem, ki ima možnost priključitve analognih telefonov.

Brainstorm ::

Al pa ISDN paket 801 z siemensovim telefonom ki ima vgrajen isdn modem in modri zob in izhod za analogni aparat pride pa 20 jurjev.
Pa še 8 brezžičnih slušalk lahk gor priklopiš. Sam ko košta brezžična micro slušalka z barvnim lcd-jem SL1, 35 jurev.
A mogoče kdo ve kje bi se jo lahko dobilo cenej. U mediamarktu je pa zanemarljivo jurja cenej ko pri nas.

Zgodovina sprememb…

xabre ::

A tisti isdn modem z analognimi izhodi je treba doplačat, a ne?

Ker v osnovnem paketu dobiš samo digitalnega?

Brainstorm ::

A seveda, če boš modem kupoval posebej, sej pravim uzam 801 paket pa maš not ales inclusive.

xabre ::

Pa ne rabim tolk. zdele mamo dva analogna telefona, ki bi potem postala neuporabna.
Rabim sam eno socialno varjanto da tist telefon gor prklopim.

mrbungle ::

Eno vprašanje...

Na forumih še nisem zasledil naslednje situacije.
V kratkem bi rad prešel na ADSL. Pri tem pa imam sledeč problem. Doma imamo hišno centralo, na katero je sedaj priklopljenih 5 analognih telefonov. Ker se mi zdi nesmiselno to mrežo podirat in dajat preveč denarja za pet ISND telefonov, me zanima, če je mogoče vzeti paket ISDN s centralo z analogni m izhodom, ki omogoča priklop analogne centrale s petimi telefoni. Gre nekako za priklop analogne centrale na digitalno ISDN centralo.Ali bi to delovalo?

LP, Miha

mojsterpeter ::

poklic na eno od telekomovih 080, ti bojo vse povedal..
jst zmeri poklicem 0801000 (siol) pol mi pa ze dajo tapravo cifro..
ill communication

madog ::

Če je že tko NT+2a/b se ne doplača nč je v paketu kjer se odločš a boš uzel brez 2a/b al pa z 2a/b sej je NT naprava del omrežja ISDN in zato last telekoma za direktn prehod iz PSTN v ADSL je v tem mesecu najboljša varjanta Siol ADSL k ga dobiš za 1 SIT ISDN pa je najcenejši paket cca 10 000 SIT. Razred priključkov ISDN oziroma priključka sej mamo več al mn en priključek je pa najcenejši standardni priključek k komfortni te pride še cca 5000 SIT na mesec.

barabl ::

Jaz imam ISDN,z centralo,katera ima izhod za analogne telefone,faxe....Zadeva se je imenovala paket 601 in je vsebovala centralo,brezžični aparat in priklop za 64.000 sit,bla je pa takrat še opcija pretvornika,vendar je bila razlika v ceni borih 5.000 sit,tako da sem se raje odločil za centralo.Imam centralo Simens 4001.

oversc0re ::

Jaz sem vzel one najcenejsi ISDN paket za 20000 sit, pa zraven sem kupil en rabljen 3com-ov ISDN modem za 5k sit (na bolhi jih je bilo takrat malo morje - ce koga zanima lahko pogledam kako mu je ime), ki mi sedaj poganja vse stare telefone. Idealno in poceni. Se celo caller ID dela na starih telefonih.

LP!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: oversc0re ()

M-man ::

Ali bi lahko na interni modem priklopil tudi analogno centralo? Kot pretvornik za ISDN v analogno linijo verjetno deluje tudi kot samostojna enota brez računalnika?

LP
M
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

oversc0re ::

Ne... redkokateri interni isdn vmesnik ima analogni izhod, ce pa ga ima, sigurno ne deluje ko je racunalnik ugasnjen, ker je za pretvorbo porebega kar precej DS procesiranja, za kar pa zal rabi strom. Ce pa imas externi modem (kot je oni moj 3com) pa ima stalno napajanje in zato deluje tudi ko je pc ugasnjen.

Lp!

M-man ::

Se oproščam sem zajebal.:\ Sem imel v mislih eksterni modem. Torej: Ali bi normalno delala tudi analogna centrala preko npr. tvojega 3com modema?
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

mrbungle ::

No, tema se odvija v pravo smer. Torej bi moglo delovati, če priklopim analogno centralo na 3Com-ov zunanji modem.

oversc0re, a lahko zaupaš model tega modema, da mal počekiram po netu, ker bi stvar res rad čimprej preklopil...
A pa ti analogni telefoni ne prekinjajo povezavo, če hočeš vezati iz enega na drugega...
LP, Miha

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mrbungle ()

oversc0re ::

Modem je: 3Com U.S. Robotics ISDN Pro TA modem. Meni dela telefonija povsem normalno, res pa je da imam samo 3 brezzicne telefone vezane na isto centralo (panasonic), ki potem salta med telefoni. Ce imas kaksno klasicno (doma narejeno?) centralo, ki med vezavo prekine linijo, stvar sigurno ne bo funkcionirala.

mrbungle ::

Doma imamo hišno centralo (Panasonic, ne vem točnega modela), na katero so priklopleni 3 ''navadni telefoni'' in dva brezžična. Centrala preklaplja med posameznimi telefoni (flash + poljubna tipka 1-5 za določen telefon). Do vseh telefonov pa je seveda iz centrale napeljan kabel...

mrbungle ::

Še nekaj. A se da tak modem sploh še kje kupiti (novega mislim)?

Ali je potrebno modem inštalirati na PC, ali deluje tudi samostojno in ga ni potrebno priklopiti na PC. Ker jaz bi ga imel samo za pretvarjanje iz digitalne linije v analogno (in obratno)...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mrbungle ()

oversc0re ::

Ne vem ce se dobi novega, pa se nov je precej drag. Na bolhi sem prej videl enega za 10ksit, jaz sem ga kupil za 7 ce se ne motim. Lahko deluje brez PCa, le za konfiguracijo ga moras priklopiti. Ce imas panasonicovo centralo, mislim da ni tako neumna, da bi vmes prekinjala linijo, tako da bi morala stvar delovati.

madicho ::

za mrbungle
No nebi bil rad preveč pameten, k ne vem kako točn mamo mi doma. Vem d mamo centralo pa adsl pa tud analogn telefonček gor prkloplen pa nam prekinja zvezo (kr tišina rata, ampak si še zveri na zvezi) tuk da ti gre na živce k moraš vsazga po trikrat uprašat kva je povedu, sicer ne vemo zakaj, ampak ti prporočam preden se boš lotu tega delat na telekomu upraš če bo delalo brezhibno.

oversc0re ::

Ful cudno. Jaz niti enkrat se nisem opazil kaksne tezave. Vse deluje bp.

Lp!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj bluzi Telekom?

Oddelek: Omrežja in internet
161912 (1303) Azrael
»

ISDN. 101 + FAX

Oddelek: Omrežja in internet
101289 (1189) nero
»

Analogen telefon preko ISDN-ja

Oddelek: Loža
51593 (1488) DMouse
»

Vprasanje glede ISDN-ja?

Oddelek: Omrežja in internet
161745 (1543) Ales
»

ISDN paket in kater ISDN modem???

Oddelek: Pomoč in nasveti
271330 (1026) m2000

Več podobnih tem