» »

ISDN modem

ISDN modem

N-E-O ::

Pravkar sem prejel ISDN modem, na katerem pise Fritz!Card PCI. Sedaj imam v racunalniku navaden 56K modem, na splet pa dostopam prek Arnesa... Zanima me, ce lahko z ISDN modemom dostopam do Arnesa in ce se mi bo kaj povecal prenos?? A je potrebn kupit telefon ISDN?? A morm it nujno k siolu?? ...8-)
Follow the white rabbit.

Jok3r ::

Ti lahko imas na ISDN:'( modemom internet priklop preko ARNESA. Hitrost se ti bo povečala za cca 2 do 3 Kb/s. Najbolše je na ISDN modemom da se ti poveže v parih sekundah:P !!!

Cokolesnik ::

ja, z isdn si bos povecal hitrost. ce bo le modem vredu. ce ne bo, ostani pri 56k. arnes podpira oba. ce bos pa veliko potrosil mesecno za net, pa razmisljaj tudi o adsl, v kolikor ga lahko dobis na tvojem koncu oz. sploh ce ze imas isdn. no tudi o kablu razmisli, ce bi ga lahko imel seveda.

N-E-O ::

Sam neki mi zdej tuki ni jasno... Jz mam zdej navadni analogni telefon. Torej si morem najprej kupiti ISDN telefon oz. priključek s katerim bom omogočil združljivost z ISDN modemom ter telefonom... Ali lahko z ISDN modemom dostopam do neta tudi preko analognega telefona??
Follow the white rabbit.

Cokolesnik ::

Najprej ISDN priključek, potem ISDN telefon ali/in ISDN modem sploh lahko delujeta.

Če ti analogni modem dela fajn, jaz ne bi šel na ISDN (ni take razlike proti 56k), razen če misliš kmalu imeti ADSL.

Zgodovina sprememb…

SkIDiver ::

Prvo nucaš ISDN priključek. ISDN modem ti ne bo deloval na navadni telefonski liniji.

Cokolesnik ::

Še nekaj: dobra 56 k (torej analogna linija) se preveč približa hitrosti ISDN (če deluje vredu), zato ne bi šel v nakup ISDN, ker to pomeni dodatne stroške: analogni telefoni so takoj neuporabni (razen če dokupiš vmesnik ali takšen ISDN modem, ki podpira priklop analognih naprav), ISDN tehnologija je tudi zastarela in se trži pri nas le iz tržno monopolnih razlogov in še so nekateri razlogi. Danes uporabljamo povečini tudi mobilne telefone, zato problem pri analognih priključkih, da je linija zasedena, ko si na internetu, ni več tako problematičen sploh.

V tem trenutku ti prehod na ISDN svetujem le v primeru, kot sem že navajal, torej, če se odločiš za ADSL. ADSL je sicer dobra izbira, če želiš biti neobremenjen z impulzi, kot si sedaj in če želiš kakšno datoteko potegniti dol nekajkrat prej kot zdaj. V kolikor imaš kabelsko TV in tvoj kab. operater ponuja internet, se dobro prepričaj tudi o tej ponudbi.

Presojo prepuščam vsakemu posebej, moje mnenje pa je takšno kot je.:)

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

priklop prenosnega telefona na isdn linijo

Oddelek: Pomoč in nasveti
141838 (1658) roli
»

Kje dobit spodobne VoIP telefone z Ethernet vmesnikom ( za T-2 rabim)

Oddelek: Omrežja in internet
203186 (2304) netko
»

Analogni telefon na ISDN

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
232170 (1734) madmitch
»

ISDN. 101 + FAX

Oddelek: Omrežja in internet
101293 (1193) nero
»

ISDN uporabniki - HELP!

Oddelek: Omrežja in internet
91009 (952) Jackass

Več podobnih tem