» »

Čakanje na ADSL

Čakanje na ADSL

Tody ::

Hey !
Ma kdo kake inside informacije oziroma koliko je smislno čakati na ponudnika, ki bodo dal ADSL brez odvečne krame zdraven ? Zdej nebi se rad naročil na siolov DUO in potem čez en teden ugotovil da je na trgu cenejši ponudnik brez telefonije (ta je nujna na siolu) jest pa obtičal z 2 letno pogodbo pri siolu. Po drugi strani pa nebi čakal še ene 5 let da se stvari premaknejo. Po velikem raziskovanju sem ugotovil da je 10.000 sit najcenejša varjanta glede na ceno/storitev. Če vzamem dialup mam takoj ene 2.000 sit naročnine slabo povezavo in povrh tega še ene 5-7 k stroškov inpulzov.Mobitelova UMTS/GPRS je za 2000 sit/50 mb prometa občutno predraga plačaš potem vsak mega bajt 102 sit. Prav tako lokalna kablska kjer plačaš za 300 mb prenosa 6000 sit. Torej za malce dražjo zadevo dobilm full ADSL 24 ur neta neomejeno prenosa. Sam se mi gabi k morem še telefonijo vzet. Torej kdo ve kdaj bodo Amis, VOLJATEL in podobni ponudil storitev ? ČE sploh ?

harvey ::

Moje zelo skromno mnenje. Cene, ki jih ima SIol za svoje pakete za fizične in pravne osebe, ne bodo niti pod razno desegli drugi ponudniki, da bi bili konkurenčni. V glavnem je cena tista (seveda, če so na voljo vse tehnične danosti, da lahko zbiraš med večimi rešitvami), ki narekuje izbiro ponudnika.

Npr. cena za Siolov študentski paket je tako "surova", da jo niti pod razno ne morejo doseči ostali ponudniki. Po poketu, glede na nabavne cene telekoma-siola, bi si ponudniki delali zgubo za okoli 2.000 SIT.

Ostali ponudniku (volja, amis, k2, sinfonika,...) so se pred časom zapodili kot svinje v buče glede ponudbe ADSL. A kaj se je izkazalo? Da jim je naveza Siol-telekom spustila po Hevreki še večji trik kot takrat pri dial up s posebnimi številkami in posledično tarifami. Tako da realno ni za pričakovati neke hude konkurence predvsem na področju cen proti Siolu, v kolikor regulator trga ne bo odločno posegel vmes in naredil red. S kakšnim tempom pa on uredije/regulira pa vemo....

Po tem, ko imajo konkurenti probleme že z ADSL s " kramo", nisem prepričan, da bo kdo od konkurentov še pošteno zagrizel v ADSL brez krame (razvezana zanka) in predvsem s ceno LAHKO konkuriral.

Gandalfar ::

Tody: mogoce pa lahko vzames adsl brez vezave na pogodbo. Vsekakor bosta dve leti mini kot keks in bo sele takrat se splacalo menjat ponudnika. Sploh mi ni jasno kako bi lahko karkoli postenega vmes prislo.

Edina taksna moznost je da bodo s to optiki kaj naredili. Ampak glede na to, da so v Kranju komaj zaceli ne bo se vsaj dve leti v drugih kraj nic dostopnega sirsim mnozicam.

steev ::

Zaceli so ze zdavnaj. Zdaj potekajo končna dela. Jst mam še ene 9 mescev pogodba za ADSL. In če bojo optiki kej cenejši, bom pa pr njih uzeu.

Uzam ADSL, se še najbl splača. Tist omejen, pa kok lahk lodaš, pa kok stane 1GB prometa je en drek.
:|

Gandalfar ::

steev: zakljucna dela ja, ampak samo v Kranju pa se to ne v vseh ulicah. Razen ce je Tody iz Kranja te moznosti ne bo se tako kmalu dobil.

Gapi ::

Torej kdaj pride optika do naših domov ali vsaj do "last mile" tako da nadalnja nadgradnja na svojo željo ne bo večji problem. Ali bo naslednik ADSL-ja prej. Kar se bo verjetno zgodilo.

Edit
Sej ne vem če sem se z izrazom last mile pravilno izrazil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gapi ()

Tody ::

No ja hvala za odgovore, torej je treba požret 10k sit za net in to je to.

steev ::

U Kranju ga bomo mel jesen, za Tody-ja pa nevem ket žvi.
:|

Tody ::

jest ga bom mel tud jesen kaj pa je to 50 km gor al pa dol za tiste drajte :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SiOL ZELO poizveduje za T-2jevci ! Jim teče voda v grlo? :) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
19117663 (9741) pizdindim
»

Modri ADSL (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
12619145 (8588) Nejc Pintar
»

Pocenitev dostopa do ADSL za ponudnike (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
10913821 (8541) micron1
»

ADSL brez ISDN - končno (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
11216744 (11371) Tr0n
»

ADSL brez ISDN že prihodnje leto? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
13114279 (10166) Bistri007

Več podobnih tem