» »

BEFSX41 in WAP54G Vprašanja

BEFSX41 in WAP54G Vprašanja

leni ::

Najprej lepo pozdravljeni.
Dobil sem router befsx41 in wap54g, sedaj pa imam par vprašanj glede teh dveh komponent. Prebral sem veliko tem ,v tem forumu vendar nekako nisem zasledil mojega problema.
Namreč predno sem spoznal kako se nastavi forwardanje portov je minilo kar nekaj noči (sem namreč prvič videl od blizu router). No to mi je sedaj uspelo in uspel sem se tudi povezati v internet in povezava je stabilna(to je bilo najlažje in brez težav).
(To govorim o routerju, o WAP bom zastavil par vprašanj kasneje, najprej bi rad rešil to težavo)
Sedaj pa nastane problem ko želim odpreti stran najdi.si in mi je noče odpreti, seveda to ni edina stran ki mi jo ne odpre vendar je to stran ki jo imam nastavljeno za domačo stran in sem takoj videl da je nekaj narobe, nekje sem bral da je imel nekdo enak problem z WAP54G in da je potem naložil novejši FW in je bilo OK no sem pomislill da je mogoče lahko enak problem pa prečekiram verzijo FW pa je zadnja verzija. Tako da sedaj ne vem kaj naj storim. Verjetno je kaj z nastavitvami pa se jaz ne razumem še tolko v te nastavitve.Poskusil sem tudi z izklopljenim firewallom pa ni nič drugače.
Že v naprej hvala za pomoč

veteran ::

Imaš siol adsl? V routerju nastavi MTU na 1492.

Hvala za odgovor
Ja imam siol addsl, bom zvečer ko pridem domov probal pa sporočim če je to to, pa še eno vprašanje, kaj pa je to MTU oziroma čemu služi.
No potem pa nadaljujem z vprašanji še o tem routerju.
Zakaj se ne morem skonektat z drugim računalnikom v omrežju, tako da bi lahko brskal po datotekah in jih prenašal iz enega računalnika na drugega, hecno je to namreč da računalnike vidim v raziskovalcu do datotek pa ne morem mi napiše da nimam dovoljenj, kje pa to nastavim. Namreč imam v omrežju tudi server ki pa je tudi kot nekakšna shramba kamor shranjujem vse datoteke ki jih trenutno ne rabim.

Nastavil MTU na to kar si napisal pa se mi comp sploh ne poveže več v internet, a moram tam gor pod host name in domain name kaj vpisat in če, kaj je potrebno vpisat.

No vprašanj glede WAPa nimam več sem že odkril napako. Problem je bil ker mi ni delala brezžična povezava, ko pa sem AP nesel k bratu je pa delalo, no danes sem ugotovil da je motil oddajnik za prenos videa, takoj ko sem ga ugasnil se je vzpostavila povezava.

ŠE vedno pa imam problem z routerjem, ker ne morem na najdi.si in še na nekaj drugih strani ki jih obiskujem.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows update nedosegljiv zaradi menjave Siolovega modema

Oddelek: Programska oprema
194799 (4467) Barti
»

Domače brezžično omrežje z Linksys WRT54GL

Oddelek: Omrežja in internet
91802 (1487) markk1
»