» »

MPEG2 urejanje

MPEG2 urejanje

lm44 ::

S pomoćjo TV kartice posnamem film iz tv-ja na hard disk. Nastavim format zajema (optimal MPEG2 Quality s kartico Winfast TV) in razdelim največjo velikost datoteke na 1GB.Ko so datoteke na disku je vse v redu s sinhronozacijo zvoka in slike. Težava pa se pojavi, ko hočem te datoteke urediti, kar pomeni porezati reklame, ...MPEG2 datoteke urejam z TMPGEnc Editor-jem.Ko porežem reklame,dam preview v programu, je še vse v redu, ko pa se zadeva prekodira, pride do zakasnitve zvoka;( !Podobno se mi dogaja, če datoteke prekodiram v DivX ter nato editiram z VirtualDub-om.Vedno pride do nesinhronizacije zvoka s sliko!Vem, da naj bi vedno rezal pri key framih,ampak tudi to ni pomagalo.
Ne vem več, kaj storiti. Ali obstaja kak poljši program za urejanje ali pa spregledam kako nastavitev...?

kixs ::

Sem imel podobno tezavo, saj imam enako TV kartico.

Ali se odlocis, da ze v osnovi snemas v DIVX formatu (moras imet kar mocen CPU ali pa zmanjsas velikost slike).

Ali pa MPEG-2 video konvertiras v DIVX. Sam uporabljam Dr. DivX in naredi zelo dobro, edino pri avdio formatu dam na konstanten bitrate. Potem pa to vse skupaj editiram v VirtualDub-u - izrezem nezelene dele.

Pri VirtualDub-u uporabim tipki shift+levo ali desno, da se pomikas po keyfrajmih in tudi na keyfrejmih nato dolocim tocke za rezanje. Imam pa nastavljeno za Video = Direct Stream Copy in Audio = Direct Stream Copy.

Problemov s sinhronizacijo pa v tem nacinu nisem opazil.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kixs ()

lm44 ::

Ravno nekaj dni nazaj sem uničil film, ker sem ga prvo v virtualdubu kodiral v divx, nato pa v istem programu porezal del, ko se je film že končal. Pri tem sem audio in video nastavil na direct stream copy, gledal sem tudi,da sem rezal na key framih.Preden sem novo datoteke pregledal, sem zbrisal original mpeg2 in cel prekodiran avi;( .Nato ugotovim, da na porezani datoteki zvok prehiteva:( .Mislil sem, da je težava v preveliki datoteki, celoten film je imel 10GB, vendar pa sem včeraj snemal tako, da sem nastavil split file na 1GB. Čudi me, da pri editiranju mpeg2 datoteke v tmpgenc, preview pokaže vse v redu, zvok in slika sta sinhronizirana, po kodiranju pa že prihaja do neskladja!

Yossarian ::

Po mojem je problem v avdio bitrate. Film, ki ga hočeš prekodirati, mora imeti CBR (constant bitrate). Če ima VBR, potem pride do tega problema.

Rešitev: odstrani zvok z Virtualdubom in ga spremeni v waw, potem pa ga na novo prilepi. Mogoče bi šlo. Poskusi in poročaj
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

lm44 ::

Nisem prepričan, kaj sem imel obkljukano pri nastavitvi tv kartice za snemanje. Vem, da imaš obe možnosti; CBR in VBR, bom bom preveril.
Poskusil bom tudi z drugo metodo,upam, da bo uspelo,drugače se varianta PC kot videorekorder ne zdi več tako zanimiva...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[divXvid] podnapise vkodirat v divx (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
7924012 (11088) Alessio983
»

VirtualDub za začetnike (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5814653 (8059) Revenant
»

rezanje videa mpg

Oddelek: Zvok in slika
353442 (2974) jan01
»

Pretvorba DV v DivX

Oddelek: Zvok in slika
323245 (2148) teoo
»

Z VirtualDub-om v Divx - kako?

Oddelek: Programska oprema
61490 (1410) waters

Več podobnih tem