» »

Wireless AP v vecstanovanjski hisi

Wireless AP v vecstanovanjski hisi

BigWhale ::

Trenutno sem lokalni internet provider, pa bi se rad znebil kablov. 50 let stara hisa en racunalnik v kleti, AP v pritlicju in drug racunalnik v prvem nadstropju. Razdalja po luftu kakih 10 metrov, vmes pa stene... ;) Bi slo?

Poleg tega pa, katere Access pointe priporocate? Srednjega cenovnega ranga?

Myth ::

Jaz ti povem, da bo šlo. Samo pravo robo še zdaj dobi. Lahko ti kasneje kaj več povem. Zdaj nimam ene revije pri roki.
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

OldSkul ::

Če iščeš striktno samo AP in ne mešanco router&AP potem ti priporočam ali Linksys WAP54g ali kaj od D-Linka npr. DWL-2000AP+

Ja, nucam samo access point.

Se najraje bi videl, da bi to bila PC kartica, ki je linux supported. In se potem obnasa kot access point.

perci ::

Če je bajta zlo armirana, ne bo šlo. V našmu bloku še mobitel ne lovi, tok je železa not. Vsakič ko vrtam luknje nujno nabašem na armaturo :\. Ne vem, sposodi si najprej en AP nekje in sprobaj, sej dostop do robe maš.

Majhna rdeca opeka. :P

Kaj je to armiranje? Ali pa izolacija :)))

|KoRn| ::

Armiranje oz. armatura je konstrukcijsko železo v betonu, ki se dandanes redno uporablja v gradnji vseh vrst objektov. Ti imaš klasično zidavo, opeko, tako, da glede sten ne bo problemov, edino stropne (etažne) plošče bi lahko bile malce problematične, vendar glede na majhne razdalje (do 10m) ni panike:D .

Kar se pa tiče izolacije jo pa imaš na zunanji strani zidov.
Freak on a leash!

Stropovi so sodrasti in nasuti :P

Korn, izolacija? Eh. yi grem slikat fasado. ki odpada? ;)

No zdaj me zanima samo se to, ce se da dobiti AP kartico za PCa, ki ima dobro linux podporo...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigWhale ()

Smorny ::

korn: pri 50 let stari hiši ni izolacije na zunanji strani. Ker je sploh ni. Mogoče so edino prekinili vez z temelji.
Po moje bo delalo BP.
edit: Šodrasti strop LOL
Verjetno gre za lesen plavajoči strop = leseni nosilci, prekriti s slepim podom, nasutje iz peska (da blaži zvok) in nato plavajoči pod po katerem hodiš v nadstropju. Razen kake klamfe in roženičarja ni tu nič železa.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smorny ()

|KoRn| ::

@Smorny Prideš kaj na obisk, ti pokažem izolacijo na 100 let stari bajti:D

dodano - izolacija ni 100 let stara ;)
Freak on a leash!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: |KoRn| ()

Smorny ::

Pridem :)

Iz česa pa je?
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

offtopic sta bemtis!

Linux wireless AP kartica! :P

Hja, za PCI kartico ne bi vedel, toda moja PCMCIA Asus WL-100g je lahko tudi AP. To je bilo šele kasneje v programski opremeni nadgrajeno.
Zdaj je vprašanje katera PCI karta to podpira, pa da je še linux frendly.

CCfly ::

Jaz ti navkljub temu priporočam Linksys WRT54G ali Asus WL500G, vsaj glede na to da te nov stane 20k SIT. Gor lahko daš http://openwrt.org/.
PCI kartice z dobro podporo za Linux so namreč drage ali pa jim manjka podpora za AP mode. Morda bi bila zanimiva kakšna kartice s čipovjem RTL8180, kjer so dostopne vse specifikacije in gonilnik počasi prehaja v uporabno stanje :>
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Pol pa itak WRT54g, ki ima ogromno firmware podporo. Imaš vse kar si poželiš.

ToniT ::

Jaz imam 60 let staro hišo in strope narejene na enak način, kot si opisal. Ko sem imel AP na podstrešju, sem imel kar probleme s signalom nadstropje niže.
To pa zato, ker je nasutje iz žlindre, ki ima en kup kovinskih oksidov in delcev kovine in signal enostavno ne gre skozi (vsaj ne najboljše). Priporočam ti postavitev AP nekam ven (ali pa na stopnišče - eksperimentiraj) in verjetno bo potrebna zunanja (neoriginalna) antena z malo večjim ojačanjem.
Je pa potrebno zadevo vsekakor najprej sprobati!

pujsek_ ::

Nabavi kar ruter, saj aktiven imaš lahko samo AP, ruter ti pa služi kot LAN switch, za 20ksit je Asus ali Linksys ok... Glede samega delovanja pa je odvisno kak je stvar armirana kot so ti povedali že zgoraj, tega pa prej ne boš vedel, kot pri testu...
PCI kartice ti priporočam kar Canyon PCI za 5ksit super delovanje, podpora linuxa...
Welcome shop.wlan-sat portal...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wireless linksys router prekinja!

Oddelek: Strojna oprema
323932 (3241) Blisk
»

kter Wi-Fi kupt

Oddelek: Kaj kupiti
433573 (2338) trnvpeti
»

Nakup rutarja

Oddelek: Omrežja in internet
103125 (2912) delfinus
»

WRT54G Firmware

131962 (1697) Gwanaroth
»

Kateri firmware uporabiti za router LinkSys WRT54G (strani: 1 2 )

606978 (5051) plavko61

Več podobnih tem