» »

Stiskanje konektorjev

Stiskanje konektorjev

Mr_Globus ::

Doma mam že luknje v steni problem pa je, da UTP kabel s konektorjem ne gre čes. Tako da je edina opcija naredit kabel doma. Zdej a je kak način stisnit konektorje bres klešč? In ve gdo kje kupit kabel in konektorje na obali?

milica ::

Jaz vsako ploščico-kontakt lepo pazljivo potisnem v konektor s topim delom rezila olfa noža.
LP!

frenk ::

jest ti predlagam da kupiš al pa si sposodiš kleše...jest sm enkrat stiskal konektor kar z navadnimi kleščami, ampak stisneš lahko samo kontakte, kar pa ne drži dost močno

Meamoto ::

In ve gdo kje kupit kabel in konektorje na obali?

Lahko se oglasiš na Axiomi v Kopru ali pa greš kakšen Delko (čebeljnak), Int (obrtna cona Izola)...

Brez klešč pa ti najbrž ne bo šlo prav najlepše.

Baja ::

poisces raven sraufencigar (izvijac), par milimetrov ozjega kot je konektor in se nezno naslonis nanj.

bzp ::

sposodi si klesce v katerikoli racunalniski trgovini kjer te poznajo vsaj na videz (redna stranka) ... Drugace pa reskiraj tistih 8 jurjev pa si jih kupi. Jaz sem jih tudi zical nekaj casa, potem pa kupil, pa vsakic ko jih rabim samo za en konektor, mi ni zal niti tolarja. Aja, kupi kvalitetne, take ki stisnejo na vrhu, ne po strani, ker je potem pol konektorjev slabo stisnjenih.

Mr_Globus ::

Mi je uspelo z izvijačem. Zdaj mam končno net v sobi :D

veteran ::

Drugace pa reskiraj tistih 8 jurjev pa si jih kupi.

Ej, klešče stanejo le dobre TRI jurje, to pa ni več tak strošek, da bi človek tlačil gor konektorje z izvijači, kladivom ipd.. :\ klik

SodVina ::

Ce veliko delas kable, potem 8k ni veliko za klesce. Raje dam tistih 5k vec, kot pa da potem vsakic preklinjam nad slabo kvaliteto.

Ce potrebujes skupaj stisniti vsaj nekaj konektorjev, potem so tudi te klesce (mimovrste) v redu.

Ce pa potrebujes skupaj stisniti en sam konektor, pa jaz sigurno nebi sel kupovat klesce. Pac se znajdes z izvijacem (ce si lepo pazljiv, lahko naredis enako dobro, le da postopek traja bistveno dlje), ali pa si klesce sposodis od nekoga, ki jih ima.

bzp ::

veteran: hvala za sliko ...
No taksnih NE kupovat (stiskajo pri strani). Ker niso vredne tud 3 jurje ne. Tako kot pravi SodVina, rajsi 5k vec, pa si vsaj 100% da je stisnjen konektor res stisnjen.

veteran ::

Eh, za domačo uporabo in za to, da občasno kakšen kabel naredim znancu, so take klešče dovolj dobre...

Seveda so tiste profi klešče, ki stiskajo na vrhu, boljše, ampak IMHO ni vredno razlike v denarju za to, vsaj pri moji uporabi ne. In ja, kabli delajo. Še kadar je bilo kaj narobe, je bila kriva le moja nepazljivost, ko sem tlačil žičke v konektor. Pa tudi, če bi bil hudo neroden in bi uničil vsak drug konektor, za razliko v ceni dobiš kupček konektorjev. ;)

BTW, ko sem kupoval, so bile te navadne klešče 4 jurje, tiste profi klešče pa 15 jurjev, vmes pa nič, tako da ni bilo kaj izbirati. Jaz verjetno v življenju ne bom pridelal toliko kablov, da bi dal 15 jurjev za klešče. >:D

Menda pa nekateri še vedno prisegajo na postopek s kladivom. :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: veteran ()

jest mam klešče za 3k sit pa delajo BP...res pa je da ne stiskam vsak dan:)

PaJo ::

Cisto ok so navadne 3k vredne klesce, sem z njimi naredil ze vec kakor 400 kablov pa do sedaj se ni bilo problmov, edino ce sem pri odstranjevanju zunanje plastike bil nepreviden in poskodoval katero od notranjih zick, drugih problmov ni, je pa res da rabis mogoce malo vec moci, da namestis konktor na pocenih klescah:D
Tako da nakup cenene robe se v tem primeru splaca, ce pa bi delal profi zadevo, pa pac nabavis profi opremo, kar pa mislim da je tu zelo malo taksnih ljudi:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Brane2 ::

Ko smo že pri poceni kleščah, ali sploh komu dela ta zadeva za rezanje in (še bolj) obrezovanje kabla ?

Kadarkoli sem se tega lotil z rezilom, ki je v kleščih, sem poškodoval vsaj izolacijo na notranjih žicah, če že ne žic samih, ne glede na previdnost... :\

Sedaj to počnem z Olfo.
On the journey of life, I chose the psycho path.

jest sm učer obrezoval ploščat kabel pa dela BP...tud pr navadnem še nisem mel problema, je pa res da morš zlo mal porezat

PaJo ::

Meni skoraj zmeraj uspe ok obrezat, res pa da zarezem samo tolko da se tista guma malo nareze, ostanek pa enostavno odtrgam, je bolj varno:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

UTP klešče (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7612656 (9422) gumby
»

Krimp klešče

Oddelek: Kaj kupiti
427845 (4129) marjan_h
»

Klešče za RJ45 konektorje

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
193956 (1702) Sc0ut
»

Pomoč iz maribora za kable!

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
71127 (920) nejck
»

Izdelava mrežnih kablov - Kaj je bilo narobe?

Oddelek: Pomoč in nasveti
101719 (1491) Timmah

Več podobnih tem