Forum » Loža » Rihtanje ~30 let starga pecikla
Rihtanje ~30 let starga pecikla
Microsoft ::
Doma sem videl, da se nam v stari hisi potika ene 30 let star pecikl. Je cisto v razsulu.
Me zanima, ce se taksno kolo se da obnovit, da bo vozno. Recimo, da bi si kupil nove zracnice, pa kak smirgl papir pa malo barve, in nekaj veselja in casa. Bi to slo?
Kolo pa bi mel za vozit po mestu, ker sedaj kar dosti casa porabim, ker hodim pes. Se mi dogaja, da naberem po 10 ali 20 km na dan, pa je to na koncu kar nekaj casa...
Torej, naj grem obnovit pecikl al naj kar enga pony-ja najdem?
by Miha
Me zanima, ce se taksno kolo se da obnovit, da bo vozno. Recimo, da bi si kupil nove zracnice, pa kak smirgl papir pa malo barve, in nekaj veselja in casa. Bi to slo?
Kolo pa bi mel za vozit po mestu, ker sedaj kar dosti casa porabim, ker hodim pes. Se mi dogaja, da naberem po 10 ali 20 km na dan, pa je to na koncu kar nekaj casa...
Torej, naj grem obnovit pecikl al naj kar enga pony-ja najdem?
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
Jackal ::
Uuu... oldtimer. Pimp my bike style
Ja itak da se da zrihtat. Sploh pa ko vidiš s čim vse se študentarija vozi po Ljubljani...
Le voljo in nekaj smisla je treba imet.
Zamenjat zračnice in plašče, malo pobrusit rjo, pobarvat, namazat ležaje itd... you 'll get the point.
Ja itak da se da zrihtat. Sploh pa ko vidiš s čim vse se študentarija vozi po Ljubljani...
Le voljo in nekaj smisla je treba imet.
Zamenjat zračnice in plašče, malo pobrusit rjo, pobarvat, namazat ležaje itd... you 'll get the point.
perci ::
Če mene vprašaš se ne splača. Sej je res luštn kolo, sam to bi ga moral celga čist razdret, pošmirglat vsak kos posebej, feltne menjat, zračnice menjat, plašče menjat, ketno menjat,....
Skratka, čist preveč dela - IMO se ti bo zagravžal.
Skratka, čist preveč dela - IMO se ti bo zagravžal.
LOL
Ok, jutri bom mogoce dopoldan malo bolj pogleda, kako je to kolo. Ker dans se ga se dotaknil nisem.
Pa nevem, zagaj bi zamenjal flegne, ce se se skup drzijo. Pa verigo. Pac, jo malo z oljem namazes pa je.
by Miha
Ok, jutri bom mogoce dopoldan malo bolj pogleda, kako je to kolo. Ker dans se ga se dotaknil nisem.
Pa nevem, zagaj bi zamenjal flegne, ce se se skup drzijo. Pa verigo. Pac, jo malo z oljem namazes pa je.
by Miha
Daedalus ::
Tole bo treba razstavit do amena, po možnosti obnovit ležaje (menjat kroglice), temeljito pošmirglat, pobarvat, menjat kolesa, verigo, gume... Če maš veselje, kr. Če ne, pa pejd raje na kako policijsko dražbo nabavit vozn bicikl za kakega jurja al pa dva.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
sinko999 ::
Najprej preveri dimenzije pnevmatik ker se ti lahko zgodi da ima kakšno čudno mere in lahko postane ta obnovitev dokaj draga.
LP
LP
Ni? ni ve?no !
d0rK ::
Jz se s takim biciklom, tut ce je zrihtan neb upu pelat kjerkol.
Hocs na prometni cesti zavit desno pa ti ustane balanca u roki, ker je 30 let rjavenja tok sfukal kovino.
Drgac pa niti prblizn se ti ne splaca restorirat tega, razn ce je tvoj hobi obnavlanje starih koles.
Ni enacbe po kateri prhrans kej cvenka v primerjavi z nakupom rabljenega na policijski drazbi.
Hocs na prometni cesti zavit desno pa ti ustane balanca u roki, ker je 30 let rjavenja tok sfukal kovino.
Drgac pa niti prblizn se ti ne splaca restorirat tega, razn ce je tvoj hobi obnavlanje starih koles.
Ni enacbe po kateri prhrans kej cvenka v primerjavi z nakupom rabljenega na policijski drazbi.
Ghero0 ::
Bajk morš definitivno čist razstavt, zamenat izrabljene dele in fajn namazat. Zunanjost je tuki še najmanjši problem...
Banging your head against a wall uses 150 calories an hour.
gofra ::
Been there, done that - no way!
Mislim, če hočeš kolo imeti uporabno, dnevno naresti po 10 ali več km, ni šans. Enostavno škoda časa, živcev in denarja. Če pa imaš obilo prostega časa, si iznajdljiv, imaš prostor material in znanje ter misliš kolo pokazati svojim neprivoščljivim sosedom kako sončno nedeljo v avgustu (:D), potem pa le.
Je pa zelo zelo lep hobi - enako velja za restavriranje avtomobilov.
Suma sumarum: mislim, da si ne želiš tega - go for that pony...
Mislim, če hočeš kolo imeti uporabno, dnevno naresti po 10 ali več km, ni šans. Enostavno škoda časa, živcev in denarja. Če pa imaš obilo prostega časa, si iznajdljiv, imaš prostor material in znanje ter misliš kolo pokazati svojim neprivoščljivim sosedom kako sončno nedeljo v avgustu (:D), potem pa le.
Je pa zelo zelo lep hobi - enako velja za restavriranje avtomobilov.
Suma sumarum: mislim, da si ne želiš tega - go for that pony...
mtosev ::
Lindows
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Thomas, nic od tega, ker pecikl nima elektrike gor.
by Miha
by Miha
Sergio ::
Kaj pa staticna?
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
perci ::
ma kašna statična, sej ma dinamo gor
edit: aja, nima - no očitno boš moral reskirat keš za dinamo
edit: aja, nima - no očitno boš moral reskirat keš za dinamo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: perci ()
Thomas ::
Pa ko se boš že metal v stroške za dinamo, le kupi toliko močnega, da bo gnal tudi Longhorna!
Sicer boš moral bolj močno gont ... samo vseen! Se splača.
Sicer boš moral bolj močno gont ... samo vseen! Se splača.
borchi ::
čeprav, ker velja, da linux laufa na vsakem dreku ....
... je s tem tut odgovorjeno kir OS bo na tem piciklu.
... je s tem tut odgovorjeno kir OS bo na tem piciklu.
l'jga
No, sej. So primeri, ko je tudi za Microsoft primerneje, da uporabi Linux.
Tudi Leonardo je dal svojega izvoščka, s katerim se je prevažal po mestu, poštrihati drugim. Nič narobe.
Tudi Leonardo je dal svojega izvoščka, s katerim se je prevažal po mestu, poštrihati drugim. Nič narobe.
Samo da ne bi kdo vzel, da mislim, da Microsoft je Leonardo. Ali pa da je Linux Michelangelo. Bohnedej!
Carapcio in Bengalo, mogoče.
p.s.
Google se jih ne spomni, pri najboljši volji!
Carapcio in Bengalo, mogoče.
p.s.
Google se jih ne spomni, pri najboljši volji!
Pa vi niste resni. Zakaj bi sploh mel operacijski sistem na tem peciklu? Vem, da je to fora, da bi to imel gor, samo vprasanje je pa resno.
by Miha
by Miha
borchi ::
Zakaj bi sploh mel operacijski sistem na tem peciklu?
zakaj pa ga ravno na tem ne bi imel? resno te sprašujem!
l'jga
Ker si ne predstavljam, kako bi to imel in ker bi mi tak kolo spizdile ze med voznjo.
by Miha
by Miha
SebaR ::
Pomoje bi te motil že sam 'doooolg' zagon na začetku =))
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>
:>
strictom ::
Vi morte bit pa res nori al pa ste too fucking geek. Človek vpraša kako zrihtat bajk vi pa se začnete flejmat. Jao
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin
nicjasno ::
Najbolj zanimivo je, kdo je sploh pogeekal tole debato. Thomas je ocitno zelel preizkusit kasni fanatiki so na tem forumu.
Drugace pa, jaz ze vrsto let popravljam kolesa v ocetovi delavnici in ti lahko dam par nasvetov.
Prvo kar sem opazil je, da so spice v precej slabem stanju. Predlagam da jih vse snames dol, obroc zasmirglas in pobarvas, nato pa kupis nove spice z maticami in jih namontiras. Vsega skupaj je za ene 3 ure dela. Ce znas, so nove spice precej hitro gori.
Nato razstavis obe osi, vse lepo ocistis z bencinom, namazes zadeve z mastjo in ponovno sestavis.
Preveri sredinski pogon, ce vse vredu tece, ce ne, ponovi isto kot z osema. Nic tezkega.
Prav tako moras menjat verigo in zracnice. Spricnit celo zadevo nebi smel bit problem. Vse razstavis, posmirglas in pospricas. Ce imas kompresor in nastavek za spricanje, gre precej enostavno. Se najvecji problem bodo gume in sedez. Stroskovno obnova takega kolesa niti nebi smela biti tako draga. Okrog 10 - 15k najvec, in za ene 2 popoldneva dela. Vsaj po mojih izkusnjah.
Drugace pa, jaz ze vrsto let popravljam kolesa v ocetovi delavnici in ti lahko dam par nasvetov.
Prvo kar sem opazil je, da so spice v precej slabem stanju. Predlagam da jih vse snames dol, obroc zasmirglas in pobarvas, nato pa kupis nove spice z maticami in jih namontiras. Vsega skupaj je za ene 3 ure dela. Ce znas, so nove spice precej hitro gori.
Nato razstavis obe osi, vse lepo ocistis z bencinom, namazes zadeve z mastjo in ponovno sestavis.
Preveri sredinski pogon, ce vse vredu tece, ce ne, ponovi isto kot z osema. Nic tezkega.
Prav tako moras menjat verigo in zracnice. Spricnit celo zadevo nebi smel bit problem. Vse razstavis, posmirglas in pospricas. Ce imas kompresor in nastavek za spricanje, gre precej enostavno. Se najvecji problem bodo gume in sedez. Stroskovno obnova takega kolesa niti nebi smela biti tako draga. Okrog 10 - 15k najvec, in za ene 2 popoldneva dela. Vsaj po mojih izkusnjah.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nicjasno ()
gzibret ::
Vrž ga u staro železo in si kupi enega rabljenega s prestavami.
Na tem peciklu me moti:
- premze
- ni prestav
- nobenih nastavkov za svetlobne znake in mačja očesa
Pa če ga boš obnavljal še en nasvet - obvezno menjaj pedala. Ta, ki so sedaj gor, so stara, izlizana in spolzka. Ko boš enkrat šel z mokrimi patikami kolesarit in boš to delal stoje, ti bo spodrsnilo in....... AUA, boga jajca....
Na tem peciklu me moti:
- premze
- ni prestav
- nobenih nastavkov za svetlobne znake in mačja očesa
Pa če ga boš obnavljal še en nasvet - obvezno menjaj pedala. Ta, ki so sedaj gor, so stara, izlizana in spolzka. Ko boš enkrat šel z mokrimi patikami kolesarit in boš to delal stoje, ti bo spodrsnilo in....... AUA, boga jajca....
Vse je za neki dobr!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gzibret ()
Vice ::
Škoda časa za šmirglanje, pa nikoli ne boš odstranil vse rje. Daj ga speskat, doma ga s sprejem pobarvaš, za cca 10k bo kot nov.
Keyser Soze ::
Ravno sem v zaključnem stadiju prenavljanja 15 let starega Roga. Je bil sicer v malo manj rjavem stanju, a še vedno veliko truda in preveč stroškov. V njega sem zmetal 20 jurjev(toliko je nekdo hotel na Bolhi za dobro(prefektno) ohranjenega Wheelerja.
Meni se zdi, da se zadeve(vkolikor ne gre za oldtimer fetish) ne splača obnavljat. Kot prvo so obroči zgleda da čisto fuč(prežrti), napere so ravno tako v švoh stanju oz. se jih ne da napet(ker kolo sigurno ni centrirano) in jih je zato potrebno menjat. Peste so pomoje še ok(nikakva tolažba), dočim so ležaji sigurno fuč(požrti). Ravno tako je vprašanje v kakšnem stanju je sama os.
Kako je z zadnjo pesto in zobnikom je vprašanje. Če sploh še deluje zadeva tako kot mora. Al boš moral vseskozi vrtet pedale. Zavore v zadnji pesti so pa verjetno tudi fuč.
Sredinski ležaj je tudi treba menjat(ni hudič). Gonilke in zobniki ter os bi najbrž še bili uporabni. Kako je s pedali je vprašanje(a se sploh še vrtijo).
Okvir je spet polno matra, da ga zbrusiš in nato prebarvaš na novo(akril barva v spreju bi bila čisto OK).
Edina kolikor toliko v normalnem stanju zgleda balanca. Pa prednje zavore(old fashion) na gumo.
Svašta. Moj nasvet je, da tale kolo pribij na steno za okras in spomin ter pojdi za 5 jurjev kupit enga starega Roga, ki bo šel še ene 5 let z eno veliko piksno WDja in pol kile masti.
Meni se zdi, da se zadeve(vkolikor ne gre za oldtimer fetish) ne splača obnavljat. Kot prvo so obroči zgleda da čisto fuč(prežrti), napere so ravno tako v švoh stanju oz. se jih ne da napet(ker kolo sigurno ni centrirano) in jih je zato potrebno menjat. Peste so pomoje še ok(nikakva tolažba), dočim so ležaji sigurno fuč(požrti). Ravno tako je vprašanje v kakšnem stanju je sama os.
Kako je z zadnjo pesto in zobnikom je vprašanje. Če sploh še deluje zadeva tako kot mora. Al boš moral vseskozi vrtet pedale. Zavore v zadnji pesti so pa verjetno tudi fuč.
Sredinski ležaj je tudi treba menjat(ni hudič). Gonilke in zobniki ter os bi najbrž še bili uporabni. Kako je s pedali je vprašanje(a se sploh še vrtijo).
Okvir je spet polno matra, da ga zbrusiš in nato prebarvaš na novo(akril barva v spreju bi bila čisto OK).
Edina kolikor toliko v normalnem stanju zgleda balanca. Pa prednje zavore(old fashion) na gumo.
Svašta. Moj nasvet je, da tale kolo pribij na steno za okras in spomin ter pojdi za 5 jurjev kupit enga starega Roga, ki bo šel še ene 5 let z eno veliko piksno WDja in pol kile masti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero kolo (strani: 1 2 3 4 … 106 107 108 109 )Oddelek: Šport | 830379 (8774) | nokken |
» | Kupil kolo - razpadaOddelek: Loža | 4969 (3848) | jype |
» | Iskanje ukradenega kolesa po malih oglasihOddelek: Na cesti | 10906 (7010) | Kaj |
» | Bicikl (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 5472 (4926) | TribesMan |