» »

Vodafone bo v Nemčiji ponudil WiFi

Vodafone bo v Nemčiji ponudil WiFi

Reuters - Vodafone Germany je oznanil, da nameravajo skupaj s podjetjem The Cloud (britanski ponudnik brezžičnega interneta) v Nemčiji ponuditi Wi-Fi brezžični širokopasovni internet. Skupaj nameravajo v naslednjih štirih letih po vsej državi postaviti kar 10 tisoč vstopnih točk, in sicer v hotelih, na letališčih, železniških postajah...



Wi-Fi oz. WLAN omrežja na javnih mestih so popularna predvsem zaradi tega, ker predstavljajo hitrejši in cenovno ugodnejši način povezave na internet, kot pa če za dostop na svetovni splet uporabljamo mobilna omrežja tretje generacije. Kot zatrjujejo strokovnjaki, pa si storitvi nista konkurenčni in se v splošnem le dopolnjujeta. Brezžična dostopna točka namreč pokriva bistveno manjše področje kot npr. UMTS oddajnik, prav zaradi te slabosti pa se postavitev naprav za WLAN izplača le v mestih oz. okolicah stavb, kjer se dnevno zadržuje večje število ljudi.

Očitno tudi ta del telekomunikacijskega trga postaja vse bolj privlačen, saj so še pred letom dni odgovorni podjetja Vodafone zatrjevali, da postavljanje Wi-Fi omrežij prepuščajo konkurentom.

22 komentarjev

Myth ::

Očitno tudi ta del telekomunikacijskega trga postaja vse bolj privlačen, saj so še pred letom dni odgovorni podjetja Vodafone zatrjevali, da postavljanje Wi-Fi omrežij prepuščajo konkurentom.
Vodafone se obrača z vetrom, že to dosti pove.
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

NoOrdinary ::

pove kaj? gnili so ane, sigurn maš mobitel...
brez ideje sem za podpis

Myth ::

Kaj pa imam zdaj jaz tu poleg? To kar sem napisal, se da vse prebrat v časopisih. Ne vem kaj te muči? A je mogoče res? (te itak da boli, če je resnica)
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

NoOrdinary ::

u časopisih se da prebrat da se "obračajo z vetro, kar pove vse"?
u slovenskih novicah? pač zanima me kaj si s tem mislu.
brez ideje sem za podpis

Myth ::

Te pa lepo reči naj razložim. Ni lepo se delati užaljenega kakorkoli. No, hotel sem povedati (ker sem dosti bral Večer, Joker, etc.) da sem dobil takšen občutek. Ker vedno so nekaj trdili, ko pa naslednjič prebereš pa ravno to počnejo. Ni kaj... Meni je to "nevarno početje", saj zgubiš s tem kredibilnost. :\
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

NoOrdinary ::

ok sori, že cel dan se učim kvantno in sem znerviran u nulo (jutr izpit hehe). ma ja, kjer dnar zavohajo tja grejo, samo niso edini.
brez ideje sem za podpis

Nerdor ::

"Brezžična dostopna točka namreč pokriva bistveno manjše.. " a za wifi hopping noben še slišal!? S tem se poveča domet wifi-ju.
... for lifetime!

Keyser Soze ::

Ja no, in če so dobili dobro ponudbo, da stopijo v navezo z Cloudom? Zakaj pa ne bi postavili omrežja? To je kvečjemu dobro, ne pa slabo.

Ne pa pri naših zabačencih, kjer je upanje bolj kot ne že čisto uvelo. Logično, če vsi tupo vztrajajo pri svojih trditvah česa ne bodo naredili. Da ne bodo izgubili kredibilnosti. Sicer pa če to piše v Jokerju...:D

P.S.: Še pri nas naj začnejo s tem, pa grem takoj k Vodafonu. Nekateri bodo šli pa z dimnimi signali telefonirat.

poweroff ::

WiMax
sudo poweroff

BluPhenix ::

Tudi M$ je reku, da ne bo novega IExplorerja in so se ga lotili razvijati.

Ne vem kaj vas moti, če neka firma spremeni politiko. Pač se obrnejo tja, kjer vidijo dodatni zaslužek za čim manj stroškov. Velikokrat lahko taka dejanja privedejo do monopola, kar pa je potem v rokah držav in njihovih sodišč.

Prvič so verjetno rekli, da tega ne bodo delali, ker bi imeli preveč stroškov, ker je to področje, na katerem niso čisto doma. Sedaj, ko so se povezali z firmo ki to obvlada, so se odločili to speljati.

Sicer pa ta Wi-Fi po celotni državi ... očitno res nimamo dovolj ELM sevenja v zraku in nam ga morajo zato dodajati in dodajati...
Upam, da bodo za vstopne točke uporabili obstoječe GSM repetitorje (zgradbe in kole), da ne bodo še kaj dodajali na travnike in v gozdove.

ahac ::

Naš Mobitel pa ne omejuje konkurence in je nikoli ni, hkrati pa omejitve samoiniciativno odpravlja pa pri tem ne izgublja nobene kredibilnosti. :\

Pač stanje se spreminja.. in treba se je obrnit, da se ne poščiješ.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

BBB ::

Matthai, se strtinjam, WiMAX se bo sigurno razpasel. Ima velik domet in je hud konkurent mobilni telefoniji. Če sem prav slišal, je pri nas nekdo to že začel ponujati.

Thomas ::

Ja ... hehe. Bo padu fone u vodo.

poweroff ::

WiFi se mi zdi precej neumno uporabljat, če je že WiMax na voljo. Edino cena kartic je vprašanje... pa kdaj bodo začeli serijsko v laptope vgrajevati. No, to je edini argument za Wifi.

Edino, kar me pri WiMax moti, je ime... spominja na WinMax... No, mogoče bo pa naslednja tehnologija LiMax. :D
sudo poweroff

poweroff ::

Ja ... hehe. Bo padu fone u vodo.
Če bo šla mobilna telefonija na Skype, se bo mobilnim operaterjem to precej poznalo. Zdaj so mastno služili.
sudo poweroff

BBB ::

Matthai,

to kar je bilo nekoč dobičkonosno - biti ponudnik daljinskih storitev - je sedaj čedalej bolj nerentabilno. Sedaj bo treba ponuditi kakšne zanimive storitve z dodano vrednostjo. Predvsem pa bodo pomembne vsebine. Pa še to je vprašanje, kako bo, saj se bo takoj pojavila konkurenca z brezplačnimi sponzoriranimi ali cenenimi storitvami. Večja bo gneča v ponudbi, ceneje bo.

Thomas ::

Affirmative. Tole bo kmalu zastonj. Če pomislim, da so me odrli že za 100 jurjev ... :D

kopernik ::

Mah, ne bo tako kmalu. Za fiksno telefonijo so tudi menili, da bo zastonj (še posebej zadnje čase, ko je mobilna tako popularna), a zaenkrat nič ne kaže na to. Pa čeprav imamo Skype oz. podobne zastonjske alternative.

Nejc Pintar ::

Skype ja zastonj dokler kličeš druge skype userje
Lahko je biti prvi, če si edini!

minmax ::

matthai: za wimax moraš vsaj v sloveniji dobiti dovoljenje za uporabo spektra.

wifi je pa free for all.

wimax se bo pozicioniral za stacionarni dostop, kjer je zanesljivost pomembnejša, wifi pa se bo (upam) izjemno razpasel vsaj po Ljubljani za casual (free) dostop.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: minmax ()

BigWhale ::

Ce bi se uspeli zmenit, bi ze zdavnaj imeli wifi dostop po vecjih mestih. Vsak bi dal svoj link na voljo.

Keyser Soze ::

Ja sam to bi moral naredit eno stran v stilu teh torrent strani ipd. Obvezna prijava, da lahko bereš poste, kje so na voljo dostopne točke ter gesla za dostop. Ter članstvo v stilu vabil.

KEr tako kar na slepo jaz ne bi dajal svojega neta v prosto razdajo. Če pa se s kom zmeniš za vzajemnost pa OK.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Koliko je brezžčno omrežje škodljivo do človeka?

Oddelek: Omrežja in internet
131696 (1358) Climber
»

Tudi Britanci brezžično

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
153586 (3134) Matevžk
»

3GSM World Congress od danes v Barceloni

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
143641 (3297) TRIROG
»

Incotel in WiMax

Oddelek: Omrežja in internet
324012 (2572) Spajky
»

Vodafone bo v Nemčiji ponudil WiFi

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
224037 (3565) Keyser Soze

Več podobnih tem